Archívum

Festékpaletta 27.

A semleges bézseket és barnákat általában biztonságos színválasztásnak tartják

Facebook

Umbrabarna

Az umbrabarna egy sárgás, sötétbarna árnyalat. Természetes föld pigmentből állították elő, mely lelőhelyéről, az itáliai Umbria tartományról kapta a nevét. Nyers és égetett változatát is alkalmazzák. Ma az umbrabarna színt leginkább az antikolás bútorfestési eljárás során használják: régies hatást érhetünk el, ha egy eltérő színű alapra vékonyan, árnyékolási céllal visszük fel.

Facebook

Festékpaletta 21.

Meleg földszínek az ősz köszöntésére

Facebook

Barna konyhabútor

A sötétbarna konyhabútor mostanában nem túl népszerű, pedig megfelelő elemekkel kombinálva (világítás, munkapult, cseppfelfogó, falszín) nagyon mutatós lehet

Facebook

Sötétbarna bútorok

Az utóbbi pár évben egyre nagyobb teret hódítanak a világos, festett bútorok, köszönhetően a shabby chic, vintage és vidéki stílusok népszerűségének. Az antik és örökölt sötét(ebb) barna bútorok láttán a legtöbb embernek az átfestés jut azonnal az eszébe, hogy illeszkedjenek a fehér, szürke, krémszínű enteriőrbe, ahol maximum a fa nagyon világos árnyalatai kerülnek felhasználásra a bútorzat terén. Azonban stílusosan elhelyezhetők a régi darabok festés nélkül is, eredeti pompájukban.
Az oly divatos „fehér” enteriőrben igazi fókuszpont válhat egy mutatós darabból. Tény, hogy a sötét szín nem belesimul a látványba, hanem éppen ellenkezőleg, magára vonja a figyelmet, kihangsúlyozva a világos környezetet. Ezért ehhez a megoldáshoz célszerű valóban szép, esetleg értékes bútort választani, amit szívesen megmutatunk vendégeinknek is.
Ahol a padló sötétebb fa, ott sokkal egységesebb képet mutat majd egy antik darab felhasználása. Összefoghatjuk a látványt például barna képkeretekkel, sötét lábú kárpitozott székekkel, antik réz/fekete világítótestekkel, sötét lépcsőkorláttal – a helyiség rendeltetésétől függően.
A fenti stílusok által használt pasztellszínek (halvány kék, halvány zöld, púder, stb.) sem zárják ki, hogy sötét, akár lakkozott felületű bútorokat helyezzünk el a szobában. Természetesen ez bármilyen színárnyalatra igaz, amennyiben illenek egymáshoz a bútor és a helyiség színei. Ha a környezet világos marad (elegendő fény), a végeredmény igazán kifinomult és hívogatóan otthonos lesz.
Merészebb megoldás, de szintén egyre gyakoribb az igazán sötét színűre festett falak az otthonokban. Itt is tökéletesen érvényesülhet egy örökölt bútor eredeti mivoltában. Ha falszínnek egy hideg árnyalatot választunk, például sötétkéket, sötétszürkét, esetleg feketét, akkor a bútor nem csak azzal tűnik majd ki, hogy világosabb a háttérnél, hanem azzal is, hogy meleg barna felülete kontrasztban áll a fal hideg színével. Ez talán férfiasabb stílust eredményez, de az otthonosság megmarad.
Ha mindenképp a fehérre festés mellett döntünk, érdemes vegyíteni a kettőt: a bútornak néhány része maradjon meg eredeti színében, azaz sötétbarnán. Egy komódnál ez lehet a teteje, egy széknél az ülőkéje, egy asztalnál a lapja, de bármilyen más kombináció is jól mutat majd. Így amellett, hogy integráltuk a bútort a környezetébe, megmutathatjuk régi szépségét is.
Kérje lakberendező segítségét a megfelelő antik bútorok kiválasztásához.

Facebook

Saját munka 20.

Nemrég készítettem el ennek a nappali szobának a lakberendezési terveit egy kedves házaspár számára. A helyiség 22 nm és hálószobai funkciót is ellát. Az igény a látvány felfrissítése és lakályosabbá tétele volt, a meglévő ülőgarnitúra és heverő megtartásával. A tulajdonos hölgy beleszeretett ebbe a szekrény típusba, így a megfelelő elemek összeválogatása, térbeli elrendezésének kialakítása, és méretre gyártatása volt az elsődleges feladatom. A tapéta kiválasztása megfelelő körültekintést igényelt. Sikerült találnom egy textil hatásút, amely finom színével elegáns hátteret ad a berendezésnek. Mivel panel lakásról van szó, a csíkok segítenek vizuálisan magasítani a teret, amit a díszlécezés tesz teljessé. A barna árnyalatainak ellensúlyozására a halvány türkiz színt tartottam tökéletes megoldásnak, ami a kiegészítőkön, textileken jelenik meg. Fejtörést és némi keresgélést igényelt a dohányzó asztal, mivel a kiválasztott bútorcsaládhoz nem tartozott megfelelő. Stílusban és színben végül is egy aukciós oldalon találtam meg az ideális darabot. Meg kellett még oldanom az emléktárgyak, a könyvek és a TV készülék elhelyezését is.
További képek itt: http://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/58-referencia14

Facebook

Színpárok 35.

Színpárok: barna-narancssárga

Facebook

Színpárok 30.

Színpárok: szürke-barna

Facebook

TV2 interjú

A TV2 Szépítők c. lakberendezési műsorának szombati adásában volt a velem készített interjú, ami az alábbi linken elérhető. A felvezető után rögtön ez a blokk következik.
https://tv2.hu/musoraink/szepitok/245440_csokkentheto-a-lakashitel-osszege.html

Facebook

Saját munka 14.

Pályázatra terveztem: 56 nm-es tetőtéri lakás fiatal házaspár és 5 éves kislányuk számára
További képek itt: https://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/53-referencia12

Facebook