Arhívum | július 2020

Makramé

A makramé csomózásos technikával, kézzel készített textil. A különféle csomó típusok adják ki a végső mintát. Arab eredetű, mely a mórok közvetítésével került át Spanyolországba és terjedt el Európában a XIV. században. Az 1960-70-es években volt igazán népszerű. Az utóbbi időben ismét megjelent a lakberendezésben. Például a makramé függöny jó alternatívája lehet a tömeggyártású zsinórfüggönyöknek.

Facebook

Fürdőszobai tapéta

Tapéta a fürdőszobában? Igen!

Facebook

Lebegő bútorok

A „lebegő” bútoroktól tágasabbnak érezzük a helyiséget

Facebook

Farmer

A farmer új élete – strapabíró és sokoldalú textil, ami kissé elnyűtten még jobban mutat

Facebook

Júliusi karácsony

Júliusi karácsony. Ez a kifejezés számunkra furcsa lehet, de az angolszász országokban már tradíciónak számít a nyári karácsonyi ünnepség.
Először 1933-ban, egy gyerekeknek szervezett nyári táborban rendeztek ilyet. Majd az 1940-ben mozikba kerülő Karácsony júliusban című film után egyre több helyen gondolták úgy, hogy ez nagyon jó ötlet. A télre való emlékezés segít elviselhetőbbé tenni a forróságot. A nyári időszakban (július 4-e után) nincs egyetlen nagyobb nemzeti vagy vallási ünnep sem, így ezzel megteremthették az alkalmat partik szervezésére és ajándékozásra. A boltok, a karitatív szervezetek, a posta és a média is átvették az ünnepet: a karácsonyról maradt dekorációs készletek ekkor kerülnek kiárusításra, üdvözlőlapokat gyártanak az alkalomra, a televízióban pedig karácsonyi filmeket vetítenek.
Természetesen az igazi, decemberi karácsonyi készülődéshez képest ez az időszak nem kap akkora figyelmet. A dekoráció is jóval visszafogottabb, inkább a humoros és kreatív oldalát mutatja. A hangsúly a vendéglátáson van, többnyire szabadtéri formában. Leginkább a karácsonyi fényfüzérek kapnak szerepet, de műfenyőt is gyakran díszítenek. A tengerparti téma helyettesítheti a klasszikus télapós-hóemberes variációt. A piros-fehér-zöld színeket ekkor is felhasználják, de jóval ötletesebben (például nyári gyümölcsök, színes koktélok formájában). A nyári időszak miatt azonban meghatározó színkombináció a türkiz-fehér-homokszín hármas is. Az ajándékok csomagolása – és kibontása – továbbra is izgalmas feladat.
Legyünk bátrak és ünnepeljük mi is a júliusi karácsonyt, kicsit enyhítve ezzel a hőséget. Kérje lakberendező segítségét a kreatív dekorációhoz.

Facebook

Üvegek

Vissza nem váltható üvegek dekoratív újrahasznosítása

Facebook

Színes mennyezet

Ne féljünk színesre festeni a mennyezetet!

Facebook

Saját munka 33.

Pályázatra terveztem: modern farmház stílus egy vidéki kis faluban épülő családi házban

Facebook

Kültéri lámpák

A kültéri lámpák kiválasztásakor sem kell lemondanunk a klasszikus stílusról

Facebook

Festékpaletta 25.

Nyári életérzések festékpalettákkal kifejezve

Facebook