Archívum

Festékpaletta 32.

Hasonló színek – különböző hangulatok. Az árnyalatok határozzák meg a végeredményt.

Facebook

Festékpaletta 31.

A három alapszín pasztell változatban – a színkör a visszafogott árnyalatokkal is ugyanúgy működik

Facebook

A 2024-es év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2024-ben az év divatszíne a 13-1023 számú Peach Fuzz, ami magyarul barack bolyhot jelent.
Alapja a narancssárga, jó adag rózsaszínnel keverve. Lágy, visszafogott szín, mely a puhaságot, az otthonosságot és a nyugalmat juttatja eszünkbe. Légiesebb, pasztellesebb hatást érhetünk el, ha fehérrel keverjük.
A túlzott édesség vagy nőiesség érzése elkerülhető, ha feketével és fehérrel kombináljuk. Komplementere a babakék, jól mutat a barna és a szürke árnyalataival, valamint mentazölddel, zsályazölddel is. Nagy felületeken is bátran használhatjuk, de kiegészítőkön is mutatós színfoltként funkcionál. Bármilyen helyiségben alkalmazhatjuk.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2024-es év színe.

Facebook

Téli színek

A tél színei az otthonunkban

Facebook

Őszi színek

Az ősz színei az otthonunkban

Facebook

Festékpaletta 30.

Nyári színek palettái

Facebook

Festékpaletta 29.

Festékek és textilek harmonikus palettái

Facebook

A 2023-as év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2023-ban az év divatszíne a 18-1750 számú Viva Magenta.
Ez egy erőteljes, mégsem tolakodó, gazdag vörös árnyalat (ellentétben a köznyelvben ismert erőteljesen pink magenta színnel). Alkotóit a bíbortetűből kinyert eredeti bíbor szín inspirálta. Ezzel nem csak a természethez vezethető vissza, de luxust is sugároz.
Közepesen sötét árnyalat, ezért nagyobb mennyiségben is használható. Jól illik konyhába, fényűző nappaliba, de akár kifejezetten férfias enteriőrökbe is, színfoltként. Mint minden vörös árnyalat, ez is élénkítő, energetizáló hatással bír, így hálószobában és gyerekszobában csak visszafogottan alkalmazzuk.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2023-as év színe.

Facebook

Pasztellek

A pasztellek családjába olyan színek tartoznak – árnyalattól függetlenül –, melyek nagyon világosak és alacsony a telítettségük. Szinte az összes lakberendezési stílusban helyet kapnak, mert visszafogottak, nagy részük pedig semleges hátteret ad. Ide tartozik például a közkedvelt bézs, púder és krémszín is. Bátran használhatjuk a pasztellszíneket nagy felületeken, egymással jól kombinálhatók és tágítják a térérzetet. A csoport a nevét a képzőművészeti technikáról kapta. Az itt alkalmazott krétákkal ilyen világos, légies színek érhetők el.

Facebook

Indigó

Az indigó egy sötét, de nem élénk kékeslila árnyalat. A szivárvány kék melletti, legbelső színe. Nevét a természetes kék festékről kapta, melyet az indigócserjéből nyernek ki.
Akik szeretik a sötét színeket otthonukban, azok bátran használhatják akár mind a négy falfelületen is.  Mélységet ad a térnek, ugyanakkor eleganciát is sugároz. Ha más színekkel akarjuk párosítani, figyeljünk egyértelmű lila tónusára. Ennek köszönhető, hogy kevésbé formális hatású, mint a hasonló tónusú és intenzitású, de egyértelműen kék színek. Mind hófehérrel, mind pedig természetes, natúr színekkel jól kombinálható. Férfias enteriőr eléréséhez válasszuk hozzá a barna árnyalatait.

Facebook