Archívum

Törtfehér

A törtfehér szín egy kevés sárgás beütéssel rendelkező fehér árnyalat. Épp csak annyiban tér el a tiszta fehértől, hogy mellette piszkosnak tűnik – ezért a kettő kombinációját kerüljük. Akkor szokták használni a lakberendezésben, ha a fehér túlságosan ridegnek, vakítónak tűnne. Erőteljes színek mellett és semleges paletta esetén is jó kiegészítő szín, ami fehérnek fog tűnni. Például ajtó- és ablakkeretek, fali panel, díszlécek festésekor érdemes kipróbálni a kiválasztott falszín mellé.

Tone-on-tone

Ha szükség van mintákra, de nem akarjuk, hogy túlságosan domináns legyen, a tone-on-tone a megoldás

Augusztus 20. alkalmából

Piros-fehér-zöld enteriőr ötletek augusztus 20-a alkalmából

Ház színek

A kommersz és unalmas bézs-fehér-szürke helyett vállaljunk be egy merész színt házunk falának festésekor

Kék-fehér

A kék-fehér olyan klasszikus párosítás, mely soha nem megy ki a divatból

Lazac

A lazacszín elég élénk, rózsaszínes-narancs árnyalat. Világosabb és sötétebb tónusait is gyakran használják a lakberendezésben, elsősorban kiegészítő színként. Jól illik például a tengerparti stílushoz. Nevét a vadon élő lazac húsának színéről kapta, melyet az garnélarákban gazdag étrendjének köszönhet.

Sötét falak 2.

Bátran használjunk a falakon sötét színeket: elegáns, látványos és meghitté teszi a teret

Eau de Nil

Az „eau de Nil” (a Nílus vize) egy hűvös, világos kékes-zöld árnyalat, nagyon enyhe földes tónussal. Az 1800-as évek közepén volt igazán népszerű, amikor Európa egyiptomi lázban égett, de az empire stílus után inkább pasztellszínekre vágyott. Remekül kiegészíti a halvány semleges paletta színeit (pl. krémszín, törtfehér, világos bézs, homokszín), de nagy felületen is jól mutat.

Festékpaletta 27.

A semleges bézseket és barnákat általában biztonságos színválasztásnak tartják

Festékpaletta 26.

Friss kékek palettái az intenzívtől a visszafogott tónusokig