Archívum

Festékpaletta 28.

Kékeslilák, mályvák, bíborlilák – egyik sem átlagos vagy „biztonságos” választás, de kellemesen megnyugtató hangulat érhető el általuk

Facebook

Lazac

A lazacszín elég élénk, rózsaszínes-narancs árnyalat. Világosabb és sötétebb tónusait is gyakran használják a lakberendezésben, elsősorban kiegészítő színként. Jól illik például a tengerparti stílushoz. Nevét a vadon élő lazac húsának színéről kapta, melyet az garnélarákban gazdag étrendjének köszönhet.

Facebook

Fukszia

A fukszia színt 1859-ben szabadalmaztatták egy anilin alapú festék formájában. Később átnevezték magentára, tehát a két szín egy és ugyanaz. Ez egy nagyon élénk, közepesen sötét, lilás vörös árnyalat. Eredetileg a virágról kapta a nevét, az átnevezést pedig egy 1859-es győztes csata színhelyének köszönheti. Mivel erőteljes és energetizáló szín, a lakberendezésben visszafogottan alkalmazzuk, inkább csak fókuszpontok és színfoltok létrehozására. Jó alternatíva lehet a vörös használata helyett.

Facebook

Púderszín

A púderszín egy lágy, pasztell árnyalat, félúton a halvány rózsaszín és a világos bézs között. Mivel “piszkos” rózsaszín hatása van, nem lesz túl édeskés az enteriőr, mégis célszerű ellensúlyozásként semleges színeket párosítani hozzá (pl.: szürke, barna, fehér, bézs). Nevét a kozmetikai púderről kapta.

Facebook

Inspiráció 10.

Nyár, vattacukor, vidám színek

Facebook

Festékpaletta 19.

Nyarat idéző színpaletták

Facebook

Festékpaletta 16.

Virágok inspirálta festékpaletták

Facebook

Színpárok 36.

Színpárok: kék-rózsaszín

Facebook

Valentin napi tálalás

Dekoratív tálalási ötletek a Valentin napi romantikus vacsorához

Facebook

Színpárok 31.

Színpárok: lila-rózsaszín

Facebook