Arhívum | december 2018

Ehető dekoráció 3.

Ehető dekorációk szilveszterre

Facebook

Karácsonyi gömbök

A készen kapható, üres gömböket dekoráljuk egyedi stílusunknak megfelelően

Facebook

Ehető dekoráció 2.

Ehető dekorációk karácsonyra

Facebook

Igazi vagy műfenyő?

Minden karácsony előtt felmerül a kérdés: valódi fenyőfát vagy műfenyőt vegyünk? Néhány gondolat, ami talán segít a döntésben.
Valódi fenyőfa: a tévhittel ellentétben nem irtanak ki egész erdőket a karácsonyfák miatt. Magyarországi termelők foglalkoznak a fenyők nevelésével, kifejezetten erre a célra. Ugyanúgy, mintha búza vagy sárgarépa lenne. Amit eladnak, ahelyett újakat ültetnek, így marad meg a körforgás. Mivel helyben, maximum 200-250 kilométeres körzetben „termesztik”, onnan is szállítják, ezért az ökológiai lábnyoma csekély. A januárban kidobott vágott fenyőket elviszik tűzifának, vagy felaprítják. Értelemszerűen lebomlik. Ha van helye karácsony utánra, a földlabdás, cserepes fenyő jó alternatíva lehet: a kertünket díszítheti még hosszú évekig. Vannak olyan árusító helyek, ahova az ünnepek végével visszavihetők.
Műfenyő: PVC alapanyagból gyártják, többségüket Kínában. A szállítás ezer kilométerekben mérhető, ezért az ökológiai lábnyom elég jelentős. A PVC a környezetre káros hulladék, bár nagyobb energiaráfordítással újrahasznosítható (ez csak elvétve történik meg). Illata természetesen nincs. Előnye, hogy egyszeri költségért hosszú évekre megoldjuk a karácsonyfa kérdését. Megfelelő tárolás esetén elég strapabíró, nem hullajtja a tűleveleit és nem kell locsolni. Mindig tökéletesen formás, több színben, méretben, kivitelben kapható.
Kérje lakberendező segítségét otthonának ünnepi dekorálásához is.

Facebook

Állati karácsony

Kedvenceink karácsonyi ajándékáról se feledkezzünk meg

Facebook

Saját munka 24.

Karácsonyi hangulat klasszikus színekben

Facebook

Épített karácsonyfa

„Épített” karácsonyfák barkácsolást kedvelőknek

Facebook

A 2019-es év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2019-ben az év divatszíne a 16-1546 számú Living Coral, ami magyarul élő korallt jelent.
Ez egy élénk narancsszín, kevés rózsaszínnel keverve. Meleg árnyalat, ami a gazdag élővilágot szimbolizálja és vidámságot sugall. Ezen tulajdonságai miatt remek színfoltokat és fókuszpontokat alkothatunk a segítségével. Mivel elég erőteljes, energetizáló árnyalat, hálószobában célszerű kevesebbet használni belőle, de nyugodtan alkalmazhatjuk bármely más helyiségben.
A tengerparti stílusnak köszönhetően jó ideje jelen van a lakberendezésben, mint kiegészítő szín. Könnyen feldobható vele egy semleges, vagy sötétebb színpaletta is. Komplementere a türkizkék egy árnyalata, ami szintén a vízhez köthető.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2019-es év színe.

Facebook

Saját munka 23.

Pályázatra terveztem: családi ház konyhája, ahol az egész család részt vesz a főzésben

Facebook

Mikulások régen

Antik ábrázolásokon még nem feltétlenül piros/bordó a Mikulás ruhája. Ez a szín csak 1931-től állandósult, a Coca Cola reklámoknak köszönhetően.

Facebook