Archívum

A 2024-es év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2024-ben az év divatszíne a 13-1023 számú Peach Fuzz, ami magyarul barack bolyhot jelent.
Alapja a narancssárga, jó adag rózsaszínnel keverve. Lágy, visszafogott szín, mely a puhaságot, az otthonosságot és a nyugalmat juttatja eszünkbe. Légiesebb, pasztellesebb hatást érhetünk el, ha fehérrel keverjük.
A túlzott édesség vagy nőiesség érzése elkerülhető, ha feketével és fehérrel kombináljuk. Komplementere a babakék, jól mutat a barna és a szürke árnyalataival, valamint mentazölddel, zsályazölddel is. Nagy felületeken is bátran használhatjuk, de kiegészítőkön is mutatós színfoltként funkcionál. Bármilyen helyiségben alkalmazhatjuk.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2024-es év színe.

Facebook

Pasztellek

A pasztellek családjába olyan színek tartoznak – árnyalattól függetlenül –, melyek nagyon világosak és alacsony a telítettségük. Szinte az összes lakberendezési stílusban helyet kapnak, mert visszafogottak, nagy részük pedig semleges hátteret ad. Ide tartozik például a közkedvelt bézs, púder és krémszín is. Bátran használhatjuk a pasztellszíneket nagy felületeken, egymással jól kombinálhatók és tágítják a térérzetet. A csoport a nevét a képzőművészeti technikáról kapta. Az itt alkalmazott krétákkal ilyen világos, légies színek érhetők el.

Facebook

Indigó

Az indigó egy sötét, de nem élénk kékeslila árnyalat. A szivárvány kék melletti, legbelső színe. Nevét a természetes kék festékről kapta, melyet az indigócserjéből nyernek ki.
Akik szeretik a sötét színeket otthonukban, azok bátran használhatják akár mind a négy falfelületen is.  Mélységet ad a térnek, ugyanakkor eleganciát is sugároz. Ha más színekkel akarjuk párosítani, figyeljünk egyértelmű lila tónusára. Ennek köszönhető, hogy kevésbé formális hatású, mint a hasonló tónusú és intenzitású, de egyértelműen kék színek. Mind hófehérrel, mind pedig természetes, natúr színekkel jól kombinálható. Férfias enteriőr eléréséhez válasszuk hozzá a barna árnyalatait.

Facebook

Hidegburkolat

A jól megtervezett és igényesen lerakott hidegburkolat igazi látványelem lesz, mely növeli az ingatlan értékét

Facebook

Kiszolgáló helyiségek

A ritkán használt kiszolgáló helyiségeket (pl. mosókonyha, kamra, mellékhelyiség) is érdemes dekoratívan berendezni, mivel ugyanúgy az otthonunk részét képezik, még ha a praktikum is a fő ismérvük

Facebook

Zuhanyfüggöny 2.

Zuhanyfüggönyök elegánsabb kivitelben

Facebook

Törölköző tárolás

Hogyan tároljuk a használatban lévő törölközőket a fürdőszobában: falra/ajtóra szerelt akasztókon, falra/ajtóra szerelt rúdon, szabadonálló törölköző tartón?

Facebook

Saját munka 41.

Hét év után eljött a változtatás ideje 🙂 előtte-utána

Facebook

Türkiz 2.

A türkiz egy élénk, vidám, zöldet tartalmazó kék árnyalat. A karibi vizek és a mediterrán tenger színe, ezért elsősorban a vízre, a tengerpartra asszociálunk általa. Nagyon jó kiegészítő szín a semleges árnyalatok mellé (fehér, szürke, bézs, barna stb.), vitalizálja a teret. Közkedvelt a lakberendezésben. Nagyobb mennyiségben inkább napos helyiségekben használjuk. Nevét a féldrágakőről kapta.

Facebook

Saját munka 40.

Egy panel fürdőszoba és mellékhelyiség stílusváltása
A fókuszban a Coordonné posztertapétája a Biggie Home-tól
A korábbi állapot itt nézhető meg:
https://blog.classicinteriors.hu/?p=6424

Facebook