Archívum

Indigó

Az indigó egy sötét, de nem élénk kékeslila árnyalat. A szivárvány kék melletti, legbelső színe. Nevét a természetes kék festékről kapta, melyet az indigócserjéből nyernek ki.
Akik szeretik a sötét színeket otthonukban, azok bátran használhatják akár mind a négy falfelületen is.  Mélységet ad a térnek, ugyanakkor eleganciát is sugároz. Ha más színekkel akarjuk párosítani, figyeljünk egyértelmű lila tónusára. Ennek köszönhető, hogy kevésbé formális hatású, mint a hasonló tónusú és intenzitású, de egyértelműen kék színek. Mind hófehérrel, mind pedig természetes, natúr színekkel jól kombinálható. Férfias enteriőr eléréséhez válasszuk hozzá a barna árnyalatait.

Hidegburkolat

A jól megtervezett és igényesen lerakott hidegburkolat igazi látványelem lesz, mely növeli az ingatlan értékét

Kiszolgáló helyiségek

A ritkán használt kiszolgáló helyiségeket (pl. mosókonyha, kamra, mellékhelyiség) is érdemes dekoratívan berendezni, mivel ugyanúgy az otthonunk részét képezik, még ha a praktikum is a fő ismérvük

Zuhanyfüggöny 2.

Zuhanyfüggönyök elegánsabb kivitelben

Törölköző tárolás

Hogyan tároljuk a használatban lévő törölközőket a fürdőszobában: falra/ajtóra szerelt akasztókon, falra/ajtóra szerelt rúdon, szabadonálló törölköző tartón?

Saját munka 41.

Hét év után eljött a változtatás ideje 🙂 előtte-utána

Türkiz 2.

A türkiz egy élénk, vidám, zöldet tartalmazó kék árnyalat. A karibi vizek és a mediterrán tenger színe, ezért elsősorban a vízre, a tengerpartra asszociálunk általa. Nagyon jó kiegészítő szín a semleges árnyalatok mellé (fehér, szürke, bézs, barna stb.), vitalizálja a teret. Közkedvelt a lakberendezésben. Nagyobb mennyiségben inkább napos helyiségekben használjuk. Nevét a féldrágakőről kapta.

Saját munka 40.

Egy panel fürdőszoba és mellékhelyiség stílusváltása
A fókuszban a Coordonné posztertapétája a Biggie Home-tól
A korábbi állapot itt nézhető meg:
https://blog.classicinteriors.hu/?p=6424

Szénfekete

Szénfekete jelzővel a fekete legsötétebb árnyalatát illetjük. Enyhe fénye (metálos csillogása) ad eleganciát neki. Bármilyen színnel kombinálható, mindegyik erőteljesebbnek, élénkebbnek hat majd mellette. A lakberendezés területén merészséget igényel a használata, még ha csak kiegészítőként is kerül be az enteriőrbe. Nevét egy féldrágakőről kapta (jet), mely azonban nem ásványi anyag, hanem nagy nyomáson és nedves környezetben mineralizálódott faanyagból keletkezik. Nehezen megmunkálható, melyet a viktoriánus korban a gyászöltözethez tartozó ékszerek készítéséhez bányásztak.

Fa mennyezet

Fával burkolt mennyezet – faház hatás nélkül