Archívum

Pasztellek

A pasztellek családjába olyan színek tartoznak – árnyalattól függetlenül –, melyek nagyon világosak és alacsony a telítettségük. Szinte az összes lakberendezési stílusban helyet kapnak, mert visszafogottak, nagy részük pedig semleges hátteret ad. Ide tartozik például a közkedvelt bézs, púder és krémszín is. Bátran használhatjuk a pasztellszíneket nagy felületeken, egymással jól kombinálhatók és tágítják a térérzetet. A csoport a nevét a képzőművészeti technikáról kapta. Az itt alkalmazott krétákkal ilyen világos, légies színek érhetők el.

Facebook

Indigó

Az indigó egy sötét, de nem élénk kékeslila árnyalat. A szivárvány kék melletti, legbelső színe. Nevét a természetes kék festékről kapta, melyet az indigócserjéből nyernek ki.
Akik szeretik a sötét színeket otthonukban, azok bátran használhatják akár mind a négy falfelületen is.  Mélységet ad a térnek, ugyanakkor eleganciát is sugároz. Ha más színekkel akarjuk párosítani, figyeljünk egyértelmű lila tónusára. Ennek köszönhető, hogy kevésbé formális hatású, mint a hasonló tónusú és intenzitású, de egyértelműen kék színek. Mind hófehérrel, mind pedig természetes, natúr színekkel jól kombinálható. Férfias enteriőr eléréséhez válasszuk hozzá a barna árnyalatait.

Facebook

Hidegburkolat

A jól megtervezett és igényesen lerakott hidegburkolat igazi látványelem lesz, mely növeli az ingatlan értékét

Facebook

Kiszolgáló helyiségek

A ritkán használt kiszolgáló helyiségeket (pl. mosókonyha, kamra, mellékhelyiség) is érdemes dekoratívan berendezni, mivel ugyanúgy az otthonunk részét képezik, még ha a praktikum is a fő ismérvük

Facebook

Zuhanyfüggöny 2.

Zuhanyfüggönyök elegánsabb kivitelben

Facebook

Törölköző tárolás

Hogyan tároljuk a használatban lévő törölközőket a fürdőszobában: falra/ajtóra szerelt akasztókon, falra/ajtóra szerelt rúdon, szabadonálló törölköző tartón?

Facebook

Saját munka 41.

Hét év után eljött a változtatás ideje 🙂 előtte-utána

Facebook

Türkiz 2.

A türkiz egy élénk, vidám, zöldet tartalmazó kék árnyalat. A karibi vizek és a mediterrán tenger színe, ezért elsősorban a vízre, a tengerpartra asszociálunk általa. Nagyon jó kiegészítő szín a semleges árnyalatok mellé (fehér, szürke, bézs, barna stb.), vitalizálja a teret. Közkedvelt a lakberendezésben. Nagyobb mennyiségben inkább napos helyiségekben használjuk. Nevét a féldrágakőről kapta.

Facebook

Saját munka 40.

Egy panel fürdőszoba és mellékhelyiség stílusváltása
A fókuszban a Coordonné posztertapétája a Biggie Home-tól
A korábbi állapot itt nézhető meg:
https://blog.classicinteriors.hu/?p=6424

Facebook

Szénfekete

Szénfekete jelzővel a fekete legsötétebb árnyalatát illetjük. Enyhe fénye (metálos csillogása) ad eleganciát neki. Bármilyen színnel kombinálható, mindegyik erőteljesebbnek, élénkebbnek hat majd mellette. A lakberendezés területén merészséget igényel a használata, még ha csak kiegészítőként is kerül be az enteriőrbe. Nevét egy féldrágakőről kapta (jet), mely azonban nem ásványi anyag, hanem nagy nyomáson és nedves környezetben mineralizálódott faanyagból keletkezik. Nehezen megmunkálható, melyet a viktoriánus korban a gyászöltözethez tartozó ékszerek készítéséhez bányásztak.

Facebook