Archívum

A 2024-es év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2024-ben az év divatszíne a 13-1023 számú Peach Fuzz, ami magyarul barack bolyhot jelent.
Alapja a narancssárga, jó adag rózsaszínnel keverve. Lágy, visszafogott szín, mely a puhaságot, az otthonosságot és a nyugalmat juttatja eszünkbe. Légiesebb, pasztellesebb hatást érhetünk el, ha fehérrel keverjük.
A túlzott édesség vagy nőiesség érzése elkerülhető, ha feketével és fehérrel kombináljuk. Komplementere a babakék, jól mutat a barna és a szürke árnyalataival, valamint mentazölddel, zsályazölddel is. Nagy felületeken is bátran használhatjuk, de kiegészítőkön is mutatós színfoltként funkcionál. Bármilyen helyiségben alkalmazhatjuk.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2024-es év színe.

Facebook

Őszi színek

Az ősz színei az otthonunkban

Facebook

Tulipiere

A tulipiere olyan kézzel készített kerámia edény típus, melyet kifejezetten tulipánok termesztésére használtak. Úgy vannak kialakítva, hogy egy oldalsó „csőrbe” egy hagyma fér el, a nagyobb közbenső rész pedig a víz tárolására szolgál. Bár nem vágott virághoz való vázának készültek, de erre is használhatók. Elsősorban a XVII. században voltak népszerűek, amikor a tulipán mellett egyéb hagymás virágok (pl. jácint, sáfrány) is luxuscikknek számítottak Európában. Éppen ezért alkalmasak voltak tulajdonosuk gazdagságának fitogtatására is.

Facebook

Álkandalló

Bárhol kivitelezhető a romantikus hangulat egy álkandalló és gyertyák segítségével

Facebook

A 2023-as év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2023-ban az év divatszíne a 18-1750 számú Viva Magenta.
Ez egy erőteljes, mégsem tolakodó, gazdag vörös árnyalat (ellentétben a köznyelvben ismert erőteljesen pink magenta színnel). Alkotóit a bíbortetűből kinyert eredeti bíbor szín inspirálta. Ezzel nem csak a természethez vezethető vissza, de luxust is sugároz.
Közepesen sötét árnyalat, ezért nagyobb mennyiségben is használható. Jól illik konyhába, fényűző nappaliba, de akár kifejezetten férfias enteriőrökbe is, színfoltként. Mint minden vörös árnyalat, ez is élénkítő, energetizáló hatással bír, így hálószobában és gyerekszobában csak visszafogottan alkalmazzuk.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2023-as év színe.

Facebook

Pasztellek

A pasztellek családjába olyan színek tartoznak – árnyalattól függetlenül –, melyek nagyon világosak és alacsony a telítettségük. Szinte az összes lakberendezési stílusban helyet kapnak, mert visszafogottak, nagy részük pedig semleges hátteret ad. Ide tartozik például a közkedvelt bézs, púder és krémszín is. Bátran használhatjuk a pasztellszíneket nagy felületeken, egymással jól kombinálhatók és tágítják a térérzetet. A csoport a nevét a képzőművészeti technikáról kapta. Az itt alkalmazott krétákkal ilyen világos, légies színek érhetők el.

Facebook

Edward-stílus

Az Edward-kori (1901-1910) enteriőrökben a klasszikus és formális berendezés mellett jóval világosabb összhatást, nagyobb kényelmet és letisztultabb vonalakat találunk az azt megelőző Viktoriánus korhoz képest. Főbb színei: magnólia, fehér és törtfehér, krémszín, halvány zöldek, világos szürkéskékek.

Facebook

Nyári színek

A nyár színei az otthonunkban

Facebook

Tradicionális

A tradicionális lakberendezés egyik alappillére a szimmetria

Facebook

Takaró

A kanapéra vagy az ágy végébe „hanyagul ledobott” takaró nem csak színfolt lehet, de mozgalmasságot is visz a térbe, így remek dekorációs elem

Facebook