Archívum

Indigó

Az indigó egy sötét, de nem élénk kékeslila árnyalat. A szivárvány kék melletti, legbelső színe. Nevét a természetes kék festékről kapta, melyet az indigócserjéből nyernek ki.
Akik szeretik a sötét színeket otthonukban, azok bátran használhatják akár mind a négy falfelületen is.  Mélységet ad a térnek, ugyanakkor eleganciát is sugároz. Ha más színekkel akarjuk párosítani, figyeljünk egyértelmű lila tónusára. Ennek köszönhető, hogy kevésbé formális hatású, mint a hasonló tónusú és intenzitású, de egyértelműen kék színek. Mind hófehérrel, mind pedig természetes, natúr színekkel jól kombinálható. Férfias enteriőr eléréséhez válasszuk hozzá a barna árnyalatait.

Facebook

Bárszékek

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a reggeliző pulthoz állított bárszékek közül melyik a praktikusabb/kényelmesebb: a magas támlás, az alacsony támlás vagy a támla nélküli?

Facebook

Kiszolgáló helyiségek

A ritkán használt kiszolgáló helyiségeket (pl. mosókonyha, kamra, mellékhelyiség) is érdemes dekoratívan berendezni, mivel ugyanúgy az otthonunk részét képezik, még ha a praktikum is a fő ismérvük

Facebook

Konyhaszigetbe

Mi kerüljön a konyhaszigetbe: mosogató, főzőlap, borhűtő?

Facebook

Tapéta bordűr

Sokan ragaszkodnak még mindig a tapéta bordűr használatához. Szakemberek szerint most ez is újra divatba fog jönni. Hogyan ne hasson ódivatúnak mégsem? Mindig a helyiség stílusának és színeinek megfelelő mintát válasszunk, magassága pedig passzoljon a szoba belmagasságához. Közvetlenül a holkerléc alá helyezzük el, ne hagyjunk köztük helyet és ne is a holkerléc helyett tegyük fel! Így nem nyomja majd össze a teret sem.

Facebook

Mosogatók

Milyen mosogatót válasszunk: egymedencéset, kétmedencéset, csepptálcával vagy nélküle?

Facebook

Very Peri

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2022-ben az év divatszíne a 17-3938 számú Very Peri, ami magyarul „nagyon meténg”-et jelent. Kifejezetten erre az alkalomra alkották meg.
Ez egy puha, kellemes liláskék árnyalat, mely szinte pasztellnek hat, pedig nem az. A kéket vörös helyett inkább rózsaszínnel keverték, ez adja a kissé légies hatását. Mivel jóval több benne a kék, mint a rózsaszín, így a kékek közé sorolható. Nyugalmat áraszt, ugyanakkor kíváncsiságot is ébreszt a szemlélőben.
Közepesen sötét árnyalat, ezért nagyobb mennyiségben is használható. Jól illik a vidéki és shabby chic stílusokhoz, gyerekszobába, hálószobába, de akár otthoni irodába is. Egy semleges színekből álló palettát tökéletesen felfrissít, mivel hűvös árnyalat.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2022-es év színe.

Facebook

Elegáns Halloween

Elegáns dekorációk Halloweenra is

Facebook

Saját munka 27.

Pályázatra terveztem: modern elektronikai eszközök klasszikus stílusú enteriőrökben

Facebook

Olíva

Az olívazöld viszonylag sötét, sárgás-zöld szín. Kevés földes tónusa van a leheletnyi barnának köszönhetően. Egyáltalán nem rikító, így sokoldalúan használható a lakberendezésben. Nagyon jó kiegészítő szín például a semleges palettákhoz. Nevét a zöld olajbogyóról kapta.

Facebook