Archívum

A 2023-as év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2023-ban az év divatszíne a 18-1750 számú Viva Magenta.
Ez egy erőteljes, mégsem tolakodó, gazdag vörös árnyalat (ellentétben a köznyelvben ismert erőteljesen pink magenta színnel). Alkotóit a bíbortetűből kinyert eredeti bíbor szín inspirálta. Ezzel nem csak a természethez vezethető vissza, de luxust is sugároz.
Közepesen sötét árnyalat, ezért nagyobb mennyiségben is használható. Jól illik konyhába, fényűző nappaliba, de akár kifejezetten férfias enteriőrökbe is, színfoltként. Mint minden vörös árnyalat, ez is élénkítő, energetizáló hatással bír, így hálószobában és gyerekszobában csak visszafogottan alkalmazzuk.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2023-as év színe.

Facebook

Indigó

Az indigó egy sötét, de nem élénk kékeslila árnyalat. A szivárvány kék melletti, legbelső színe. Nevét a természetes kék festékről kapta, melyet az indigócserjéből nyernek ki.
Akik szeretik a sötét színeket otthonukban, azok bátran használhatják akár mind a négy falfelületen is.  Mélységet ad a térnek, ugyanakkor eleganciát is sugároz. Ha más színekkel akarjuk párosítani, figyeljünk egyértelmű lila tónusára. Ennek köszönhető, hogy kevésbé formális hatású, mint a hasonló tónusú és intenzitású, de egyértelműen kék színek. Mind hófehérrel, mind pedig természetes, natúr színekkel jól kombinálható. Férfias enteriőr eléréséhez válasszuk hozzá a barna árnyalatait.

Facebook

Bárszékek

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a reggeliző pulthoz állított bárszékek közül melyik a praktikusabb/kényelmesebb: a magas támlás, az alacsony támlás vagy a támla nélküli?

Facebook

Kiszolgáló helyiségek

A ritkán használt kiszolgáló helyiségeket (pl. mosókonyha, kamra, mellékhelyiség) is érdemes dekoratívan berendezni, mivel ugyanúgy az otthonunk részét képezik, még ha a praktikum is a fő ismérvük

Facebook

Konyhaszigetbe

Mi kerüljön a konyhaszigetbe: mosogató, főzőlap, borhűtő?

Facebook

Tapéta bordűr

Sokan ragaszkodnak még mindig a tapéta bordűr használatához. Szakemberek szerint most ez is újra divatba fog jönni. Hogyan ne hasson ódivatúnak mégsem? Mindig a helyiség stílusának és színeinek megfelelő mintát válasszunk, magassága pedig passzoljon a szoba belmagasságához. Közvetlenül a holkerléc alá helyezzük el, ne hagyjunk köztük helyet és ne is a holkerléc helyett tegyük fel! Így nem nyomja majd össze a teret sem.

Facebook

Mosogatók

Milyen mosogatót válasszunk: egymedencéset, kétmedencéset, csepptálcával vagy nélküle?

Facebook

A 2022-es év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2022-ben az év divatszíne a 17-3938 számú Very Peri, ami magyarul „nagyon meténg”-et jelent. Kifejezetten erre az alkalomra alkották meg.
Ez egy puha, kellemes liláskék árnyalat, mely szinte pasztellnek hat, pedig nem az. A kéket vörös helyett inkább rózsaszínnel keverték, ez adja a kissé légies hatását. Mivel jóval több benne a kék, mint a rózsaszín, így a kékek közé sorolható. Nyugalmat áraszt, ugyanakkor kíváncsiságot is ébreszt a szemlélőben.
Közepesen sötét árnyalat, ezért nagyobb mennyiségben is használható. Jól illik a vidéki és shabby chic stílusokhoz, gyerekszobába, hálószobába, de akár otthoni irodába is. Egy semleges színekből álló palettát tökéletesen felfrissít, mivel hűvös árnyalat.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2022-es év színe.

Facebook

Elegáns Halloween

Elegáns dekorációk Halloweenra is

Facebook

Saját munka 27.

Pályázatra terveztem: modern elektronikai eszközök klasszikus stílusú enteriőrökben

Facebook