Arhívum | október 2016

Csíkos textilek

A mindig elegáns csíkos textilekkel könnyű klasszikus hangulatot teremteni

Facebook

Asztalközép 6.

Asztalközép ötletek Halloweenra

Facebook

Elegáns dekorációk Halloweenra

A Halloween-i dekoráció elkészítésekor általában az a cél, hogy az minél félelmetesebb legyen. A klasszikus stílusú otthonokat azonban dekoráljuk erre az ünnepre is elegánsan.
A kandallópárkányt, dohányzó asztalt, polcokat díszítsük olyan tárgyakkal, melyeknek régies hangulatuk van és illenek az alkalomhoz: vekker, antik ezüst és üveg gyertyatartók, színben ide illő papír és fém dobozok, nagyítók, madárkalitka, stb. Pár régi bőr-, vagy vászonkötéses könyv egymásra téve jó kiindulási alap. Ha nincs ilyenünk otthon, magunk is készíthetünk néhányat: fekete-fehér újságpapírokat vágjunk méretre, ragasszuk össze a szélüknél úgy, hogy kb. 2-3 cm vastag legyen a „kötet”. Barna csomagoló papírral kössük be. Mártsuk bele az egészet fekete teába, majd hagyjuk megszáradni. Antik hatású, borítójától megfosztott könyvre fog hasonlítani. A széleit egy-két helyen meg is égethetjük, a gerincére töltőtollal írjunk fel címet.
Az ajtókoszorút készítsük például fekete tollakból, ami a varjakra emlékeztet, mégis szépen mutat. Ha ehhez az ajtó túl sötét, akkor válasszunk fehér, ezüst, vagy arany színűeket. Toll helyett megfelelő a narancssárga szárított virág és a fehér krizantém is.
A falakat díszítsük egyedi készítésű árnyképekkel. Fekete kartonból vágjunk ki profilképeket, majd világos alapra ragasztva tegyük őket egyforma képkeretekbe. A régi fekete-fehér családi fotók és az anatómiai metszetek is tökéletes dekorációs elemek Halloweenra.
Gyűjtsünk össze régi típusú kulcsokat. Minél nagyobb és viseltesebb, annál jobb. Ezeket képkeretbe téve felkerülhetnek a falra, de a kisebbeket rátűzhetjük a tökökre is díszítésként. Különböző hosszúságú fekete szalagokra kötve, majd azokat egybe csomózva felakaszthatjuk például a lépcső korlátjára, vagy a függönykarnisra.
Néhány klasszikus stílusú madáretetőt fessünk be sötétszürkére, vagy feketére. Csoportban elhelyezve az ajtó melletti sarokban sejtelmes hangulatot árasztanak majd.
A gardróbból vegyük elő a magas sarkú fekete csizmát és cipőt, a cilindert, a színben ide illő kalapot. A cipőket tömjük ki és állítsuk például a kandalló mellé. A fejfedőket rátehetjük akár a tökök tetejére is, de a mennyezetről lelógatva is remek látványt nyújtanak. Fényfüzéres díszítéssel külön hangsúlyt adhatunk ezeknek a hétköznapi tárgyaknak.
Kérje lakberendező segítségét a klasszikus hatású Halloween-i dekoráció elkészítéséhez.

Facebook

Tökdekor maradékból

Tök dekorációk maradék anyagokból

Facebook

Fekete vonalak

Fekete vonalakkal hangsúlyozzuk ki a fontos részleteket, ettől karakteres és elegáns lesz a helyiség

Facebook

Díszpárnák

A díszpárnák ideálisak egy szoba hangulatának kialakításához. Segítségükkel plusz színt vihetünk a térbe, hangsúlyozhatjuk a meglévő stíluselemeket, összhangot teremthetünk a berendezés darabjai között. Ha nem kapunk a boltban a pénztárcánknak, vagy az elképzeléseinknek megfelelő díszpárnát, készítsük el saját magunk a tökéletes darabokat. Így nem kell lecserélni a már meglévő unalmas, vagy oda nem illő párnákat sem, valamint könnyen átformálhatjuk a szoba összképét, például az évszakoknak, ünnepeknek megfelelően.
Használjunk gombokat a huzat díszítéséhez. Egy adott szín árnyalataiból, különböző méretekben összeválogatott készletből varrjunk ki mintát az egyszínű alapra. Ez lehet egy családtag nevének kezdőbetűje, egy közelgő ünnep motívuma, geometriai alakzatok, virágok, stb. Az előrajzolt mintát gyöngyökkel is kivarrhatjuk.
Ne dobjuk ki a régi kötött pulóvereket és kardigánokat! Vágjuk ketté az ujjak alatt, a vágott végét varrjuk össze. Az eredeti nyitott oldalán húzzuk bele a párnát. Ezt a szélét lezárhatjuk nagyobb gombokkal, vagy hozzá illő szalagokkal is, így könnyen cserélhető lesz.
Az egyszerű díszpárnára varrjunk fel a színvilághoz illő szalagokat. Kialakíthatunk mintákat is, de egyszerűen csak egymás mellé téve is jól mutatnak a keskenyebb-szélesebb csíkok. Csomagszerűen, masniként átkötve egy selyemsál is megfelel erre a célra. A szekrényben heverő régi csipketerítők remek klasszikus dekorációs elemek lehetnek. Csak pár helyen, lazán varrjuk hozzá a huzathoz, hogy mosás előtt könnyű legyen őket eltávolítani. A filcből kivágott formákat nem feltétlenül kell varrni, ragasztóval is könnyen odaerősíthetjük a huzathoz, hiszen a szélük nem foszlik.
A nagymama rég nem használt brossai közül tűzzünk fel néhányat a párnák egyik sarkába. Csillogásukkal igazán antik és elegáns látványt nyújtanak majd. Emellett felhasználhatjuk a nyakláncokat, fülbevalókat, övcsatokat is.
További kreatív ötletekhez kérje lakberendező segítségét.

Facebook