Archívum

Black Friday 2.

Fekete kiegészítők a Black Friday alkalmából

Festékpaletta 23.

Erőteljes színpaletták

Fekete fém

Egyre divatosabbak a fekete fém kiegészítők a lakásban

Black Friday

Egy kis fekete a Black Friday alkalmából

Fekete virágok

Egyre kedveltebb szín a lakberendezésben a fekete. Sokan vágnak bele bátran és festik/tapétázzák feketére a falakat, vásárolnak nagyobb bútorokat. Aki nem akarja ennyire hangsúlyossá tenni ezt a színt, használja a kiegészítőkön (párnák, vázák, gyertyák, képkeretek, stb.), vagy olyan kisebb bútorokon és szőnyegeken, melyeket könnyű lecserélni. A vágott és cserepes virág dekoráció mindig beviszi a természetet az enteriőrökbe. Ahol a fekete a hangsúlyos szín és viszonylag monokróm maga a színpaletta is, nehezebb feladat a növények kiválasztása, hiszen az élénk színek nagyon elütnek a koncepciótól.
Ilyen esetekben tökéletes megoldást nyújtanak a „fekete” virágok, melyek kevésbé ismertek és nehezebb is beszerezni őket. Bár a nevükben benne van a fekete, valójában egyik virág sem az, hanem általában a bordó és a lila színek egészen mély árnyalatai, melyek csak a többi növényhez képest tűnnek feketének.
A Queen of Night tulipán, melyet Alexandre Dumas regénye tett híressé, egy sima szirmú fajta, mely jól mutat nagyobb csokorban. Az úgynevezett papagájtulipánok között is van fekete, ennek szirmai cakkozottak, szinte fodrosak.
A fekete kála jóval gyakoribb, sok virágboltban kapható. Tartós, nagyobb csokorban, de akár csak egy szál, önmagában is jól mutat.
A Fekete Mamba petúnia nem vágott virág, de zöld növények helyett kiválóan alkalmazható fekete enteriőrökben. Dúsan és hosszan virágzik, gondozása egyszerű. A virágszirmok bársonyosan puha tapintásúak.
Árvácskából több fajtának is fekete virága van (pl.: Atlas, Sorbet Black Delight, Fekete Szépség). Balkonládában, függesztett kosárban is jól érzi magát. Virágzási ideje hosszú. Az enteriőrhöz illő kaspóban csodásan mutat majd.
Aki semlegesebb látványra vágyik, annak tökéletes választás a Fekete Kígyószakáll. Hegyes, keskeny leveleivel a fűfélékre emlékeztet. Nyáron halványrózsaszín virágot hoz, melyekből később kékesfekete bogyók lesznek. Konténerben nevelhető.
Ezeken kívül még sok más virágfajta van, melyet a fekete jelzővel illethetünk (írisz, vérző szívvirág, búzavirág, stb.). Kérje lakberendező segítségét az Ön otthonához illő fajták kiválasztásában.

Elegáns dekorációk Halloweenra

A Halloween-i dekoráció elkészítésekor általában az a cél, hogy az minél félelmetesebb legyen. A klasszikus stílusú otthonokat azonban dekoráljuk erre az ünnepre is elegánsan.
A kandallópárkányt, dohányzó asztalt, polcokat díszítsük olyan tárgyakkal, melyeknek régies hangulatuk van és illenek az alkalomhoz: vekker, antik ezüst és üveg gyertyatartók, színben ide illő papír és fém dobozok, nagyítók, madárkalitka, stb. Pár régi bőr-, vagy vászonkötéses könyv egymásra téve jó kiindulási alap. Ha nincs ilyenünk otthon, magunk is készíthetünk néhányat: fekete-fehér újságpapírokat vágjunk méretre, ragasszuk össze a szélüknél úgy, hogy kb. 2-3 cm vastag legyen a „kötet”. Barna csomagoló papírral kössük be. Mártsuk bele az egészet fekete teába, majd hagyjuk megszáradni. Antik hatású, borítójától megfosztott könyvre fog hasonlítani. A széleit egy-két helyen meg is égethetjük, a gerincére töltőtollal írjunk fel címet.
Az ajtókoszorút készítsük például fekete tollakból, ami a varjakra emlékeztet, mégis szépen mutat. Ha ehhez az ajtó túl sötét, akkor válasszunk fehér, ezüst, vagy arany színűeket. Toll helyett megfelelő a narancssárga szárított virág és a fehér krizantém is.
A falakat díszítsük egyedi készítésű árnyképekkel. Fekete kartonból vágjunk ki profilképeket, majd világos alapra ragasztva tegyük őket egyforma képkeretekbe. A régi fekete-fehér családi fotók és az anatómiai metszetek is tökéletes dekorációs elemek Halloweenra.
Gyűjtsünk össze régi típusú kulcsokat. Minél nagyobb és viseltesebb, annál jobb. Ezeket képkeretbe téve felkerülhetnek a falra, de a kisebbeket rátűzhetjük a tökökre is díszítésként. Különböző hosszúságú fekete szalagokra kötve, majd azokat egybe csomózva felakaszthatjuk például a lépcső korlátjára, vagy a függönykarnisra.
Néhány klasszikus stílusú madáretetőt fessünk be sötétszürkére, vagy feketére. Csoportban elhelyezve az ajtó melletti sarokban sejtelmes hangulatot árasztanak majd.
A gardróbból vegyük elő a magas sarkú fekete csizmát és cipőt, a cilindert, a színben ide illő kalapot. A cipőket tömjük ki és állítsuk például a kandalló mellé. A fejfedőket rátehetjük akár a tökök tetejére is, de a mennyezetről lelógatva is remek látványt nyújtanak. Fényfüzéres díszítéssel külön hangsúlyt adhatunk ezeknek a hétköznapi tárgyaknak.
Kérje lakberendező segítségét a klasszikus hatású Halloween-i dekoráció elkészítéséhez.

Fekete vonalak

Fekete vonalakkal hangsúlyozzuk ki a fontos részleteket, ettől karakteres és elegáns lesz a helyiség

Saját munka 10.

Pályázatra terveztem: antik tárgyak egy modern hálószobában

Sötét falak

Bátran használjunk a falakon sötét színeket: elegáns, hangulatos és látványossá teszi a teret

Vas lépcsők

A kültéri vas lépcsők bája. Feketében a legszebb?