Elegáns dekorációk Halloweenra

A Halloween-i dekoráció elkészítésekor általában az a cél, hogy az minél félelmetesebb legyen. A klasszikus stílusú otthonokat azonban dekoráljuk erre az ünnepre is elegánsan.
A kandallópárkányt, dohányzó asztalt, polcokat díszítsük olyan tárgyakkal, melyeknek régies hangulatuk van és illenek az alkalomhoz: vekker, antik ezüst és üveg gyertyatartók, színben ide illő papír és fém dobozok, nagyítók, madárkalitka, stb. Pár régi bőr-, vagy vászonkötéses könyv egymásra téve jó kiindulási alap. Ha nincs ilyenünk otthon, magunk is készíthetünk néhányat: fekete-fehér újságpapírokat vágjunk méretre, ragasszuk össze a szélüknél úgy, hogy kb. 2-3 cm vastag legyen a „kötet”. Barna csomagoló papírral kössük be. Mártsuk bele az egészet fekete teába, majd hagyjuk megszáradni. Antik hatású, borítójától megfosztott könyvre fog hasonlítani. A széleit egy-két helyen meg is égethetjük, a gerincére töltőtollal írjunk fel címet.
Az ajtókoszorút készítsük például fekete tollakból, ami a varjakra emlékeztet, mégis szépen mutat. Ha ehhez az ajtó túl sötét, akkor válasszunk fehér, ezüst, vagy arany színűeket. Toll helyett megfelelő a narancssárga szárított virág és a fehér krizantém is.
A falakat díszítsük egyedi készítésű árnyképekkel. Fekete kartonból vágjunk ki profilképeket, majd világos alapra ragasztva tegyük őket egyforma képkeretekbe. A régi fekete-fehér családi fotók és az anatómiai metszetek is tökéletes dekorációs elemek Halloweenra.
Gyűjtsünk össze régi típusú kulcsokat. Minél nagyobb és viseltesebb, annál jobb. Ezeket képkeretbe téve felkerülhetnek a falra, de a kisebbeket rátűzhetjük a tökökre is díszítésként. Különböző hosszúságú fekete szalagokra kötve, majd azokat egybe csomózva felakaszthatjuk például a lépcső korlátjára, vagy a függönykarnisra.
Néhány klasszikus stílusú madáretetőt fessünk be sötétszürkére, vagy feketére. Csoportban elhelyezve az ajtó melletti sarokban sejtelmes hangulatot árasztanak majd.
A gardróbból vegyük elő a magas sarkú fekete csizmát és cipőt, a cilindert, a színben ide illő kalapot. A cipőket tömjük ki és állítsuk például a kandalló mellé. A fejfedőket rátehetjük akár a tökök tetejére is, de a mennyezetről lelógatva is remek látványt nyújtanak. Fényfüzéres díszítéssel külön hangsúlyt adhatunk ezeknek a hétköznapi tárgyaknak.
Kérje lakberendező segítségét a klasszikus hatású Halloween-i dekoráció elkészítéséhez.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük