Archívum

Kültéri Halloween dekor

Saját kezűleg elkészíthető kültéri dekorációs ötletek Halloweenra

Ne keverd össze

Ne keverjük össze ezeket az ünnepeket!
Október 31. – Halloween
November 1. – Mindenszentek
November 2. – Halottak napja

Töklámpás helyett

Töklámpások Halloweenra – tök nélkül

Halloween-fa

Új dekorációs ötlet hódít: a karácsonyfa mintájára feldíszített műfenyő Halloween-ra

Ehető dekoráció 1.

Ehető dekorációk Halloweenra

Halloween dekor

Saját kezűleg elkészíthető dekorációs ötletek Halloweenra

Ajtódíszek 7.

Ajtódíszek Halloweenra – akár saját kezűleg is

Asztalközép 6.

Asztalközép ötletek Halloweenra

Elegáns dekorációk Halloweenra

A Halloween-i dekoráció elkészítésekor általában az a cél, hogy az minél félelmetesebb legyen. A klasszikus stílusú otthonokat azonban dekoráljuk erre az ünnepre is elegánsan.
A kandallópárkányt, dohányzó asztalt, polcokat díszítsük olyan tárgyakkal, melyeknek régies hangulatuk van és illenek az alkalomhoz: vekker, antik ezüst és üveg gyertyatartók, színben ide illő papír és fém dobozok, nagyítók, madárkalitka, stb. Pár régi bőr-, vagy vászonkötéses könyv egymásra téve jó kiindulási alap. Ha nincs ilyenünk otthon, magunk is készíthetünk néhányat: fekete-fehér újságpapírokat vágjunk méretre, ragasszuk össze a szélüknél úgy, hogy kb. 2-3 cm vastag legyen a „kötet”. Barna csomagoló papírral kössük be. Mártsuk bele az egészet fekete teába, majd hagyjuk megszáradni. Antik hatású, borítójától megfosztott könyvre fog hasonlítani. A széleit egy-két helyen meg is égethetjük, a gerincére töltőtollal írjunk fel címet.
Az ajtókoszorút készítsük például fekete tollakból, ami a varjakra emlékeztet, mégis szépen mutat. Ha ehhez az ajtó túl sötét, akkor válasszunk fehér, ezüst, vagy arany színűeket. Toll helyett megfelelő a narancssárga szárított virág és a fehér krizantém is.
A falakat díszítsük egyedi készítésű árnyképekkel. Fekete kartonból vágjunk ki profilképeket, majd világos alapra ragasztva tegyük őket egyforma képkeretekbe. A régi fekete-fehér családi fotók és az anatómiai metszetek is tökéletes dekorációs elemek Halloweenra.
Gyűjtsünk össze régi típusú kulcsokat. Minél nagyobb és viseltesebb, annál jobb. Ezeket képkeretbe téve felkerülhetnek a falra, de a kisebbeket rátűzhetjük a tökökre is díszítésként. Különböző hosszúságú fekete szalagokra kötve, majd azokat egybe csomózva felakaszthatjuk például a lépcső korlátjára, vagy a függönykarnisra.
Néhány klasszikus stílusú madáretetőt fessünk be sötétszürkére, vagy feketére. Csoportban elhelyezve az ajtó melletti sarokban sejtelmes hangulatot árasztanak majd.
A gardróbból vegyük elő a magas sarkú fekete csizmát és cipőt, a cilindert, a színben ide illő kalapot. A cipőket tömjük ki és állítsuk például a kandalló mellé. A fejfedőket rátehetjük akár a tökök tetejére is, de a mennyezetről lelógatva is remek látványt nyújtanak. Fényfüzéres díszítéssel külön hangsúlyt adhatunk ezeknek a hétköznapi tárgyaknak.
Kérje lakberendező segítségét a klasszikus hatású Halloween-i dekoráció elkészítéséhez.

Tök dekoráció faragás nélkül

Az őszi dekoráció fontos részét képezik az ötletesen faragott tökök. Azonban nem mindenki rendelkezik megfelelő kézügyességgel ezek elkészítéséhez, néhányan pedig a faragással járó ragacsos koszt nem szeretik.
Faragás helyett fessük be a tököket. A hobbi festékek közül számos alkalmas erre a feladatra. Akár a teljes felületet is befesthetjük, például arany, vagy ezüst színre, ami elegáns látványelem lesz. Fekete festékkel, vagy alkoholos filccel kialakíthatjuk a szokásos vigyorgó halloween-i arcokat is. Stencilek segítségével különféle mintákat és motívumokat is festhetünk, különösebb kézügyesség nélkül.
Használjunk rajzszöget a díszítéshez. Az enteriőrnek megfelelően választhatunk fényes króm, réz, vagy akár fekete fejű rajzszögeket is. Ceruzával rajzoljuk elő a mintát, majd nyomkodjuk bele őket a tökbe. Könnyű, gyors, mégis látványos megoldás.
Egy kevés ragasztóval kenjük be a tök felületét, majd szórjunk rá csillámport. Száradás után a felesleget egy puha ecsettel távolítsuk el. Így is kialakíthatók minták.
Decoupage ragasztó segítségével használjuk fel a régi csipketerítőket, színes faleveleket, szalagokat, kivágott papírfigurákat, stb. és díszítsük ezekkel a tök felületét. Ez a fajta ragasztó száradás után láthatatlan lesz a felhasznált anyagokon, de egyúttal védi is a felületet.
Ne csak narancssárga tököket használjunk a dekorációhoz, hanem otthonunk stílusának megfelelően vásároljunk fehér, zöld, vagy rozsdavörös változatokat is. Ezek kombinációja még színesebbé teszi a látványt.
A lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt. Kérje lakberendező segítségét az egyedi ötletekhez.