Arhívum | december 2020

Tükör az étkezőben

Az étkezőben úgy helyezzük el a tükrö(ke)t, hogy az asztalnál ülők evés közben ne láthassák magukat benne

Facebook

Karácsonyfáim 2.

Karácsonyfáim 2018, 2019, 2020

Facebook

Karácsonyfáim

Karácsonyfáim 2015, 2016, 2017

Facebook

Lánctakaró

Ha valakit zavar a csillár láncának látványa, akár saját kezűleg is készíthet lánctakarót a csillárhoz, illetve a szoba stílusához illő anyagból

Facebook

A 2021-es év színei

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2021-ben az év divatszínei a 13-0647 számú Illuminating és a 17-5104 számú Ultimate Gray, melyek magyarul fényt árasztót és alapvető szürkét jelentenek.
A páros szürke tagja egy tökéletesen semleges árnyalat. A természetben megtalálható például a kavicsok, sziklák színében. Háttérként remekül funkcionál, mivel minden más színt erősít. A nevének megfelelően biztos alapot ad.
A páros sárga tagja egy meleg és erőteljes szín, ami pozitív hatásával felvillanyozza a teret és vidámságot csempész a hétköznapokba. A szürke mellett különösen erőteljesnek tűnik, holott valójában nem túlzottan élénk árnyalat.
Mindkét szín közepesen sötét, ami nagyon jól hasznosítható a lakberendezésben. Fehérrel kiegészítve őket visszafogottabb hatást érhetünk el. Azonban egy kevés feketét hozzájuk adva tovább erősíthetjük a sárga szín fényhozó hatását.
A kettő kombinációját bátran használhatjuk például konyhában, otthoni irodában, nappaliban vagy akár gyerekszobában is.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjenek meg a 2021-es év színei.

Facebook

Fordított karácsonyfa

Bár a fejjel lefelé fordított karácsonyfa az utóbbi néhány évben lett népszerű, a történészek nyomon követték az évszázados hagyományát Európában. A megfordított háromszög forma a Szentháromságot jelképezhette. Ezt vették át később a munkásosztálybeli háztartások, mint helytakarékos karácsonyi dekorációs elemet.

Facebook

Talp elrejtése

Ötletek a nem túl esztétikus karácsonyfa talp elrejtésére

Facebook

Fehér karácsony

Hófehér karácsony – lakáson belül

Facebook

Terrakotta

A terrakotta szín az égetett agyagról kapta a nevét (terra cotta = megsütött föld). Alapja a narancssárga, mely egy kevés barnát tartalmaz, ezáltal veszít erejéből és egy visszafogottabb földszín lesz belőle. Meleg és természetközeli, barátságos hatása otthonossá teszi a teret.

Facebook