Arhívum | július 2022

Shaker tárgyak

A kézzel készült shaker bútorok és használati tárgyak szépsége magas minőségükben és egyszerűségükben rejlik. Visszafogott, meleg színeik otthonossá teszik a puritán berendezésű lakótereket.

Facebook

Kerti bútor

A levehető, kültéri textilből készült párnázat még kényelmesebbé teszi a kerti bútorokat

Facebook

Szemétből

Saját kezűleg elkészíthető használati tárgyak szemétből – gondold át, mielőtt kidobod!

Facebook

Edward-stílus

Az Edward-kori (1901-1910) enteriőrökben a klasszikus és formális berendezés mellett jóval világosabb összhatást, nagyobb kényelmet és letisztultabb vonalakat találunk az azt megelőző Viktoriánus korhoz képest. Főbb színei: magnólia, fehér és törtfehér, krémszín, halvány zöldek, világos szürkéskékek.

Facebook

Baldachinos ágy 2.

A baldachinos ágynak, a dekorációs elemen túl, régen valós gyakorlati funkciója is volt: védett a hideg és a huzat ellen, valamint magánszférát biztosított, amikor többen aludtak egy szobában

Facebook

Dioráma

A dioráma egy üveg/üveg előlapú dobozban vagy üvegbúra alatt lévő háromdimenziós jelenet. Ez lehet makett (pl. hajó, épület, csatamező, életkép) vagy kitömött állatokból, szárított vagy művirágokból, kagylókból és egyéb természeti kincsekből összeállított csendélet. A viktoriánus korban nagy divat volt ezek otthoni elkészítése, amit utána a lakás dekorálására használtak fel.

Facebook