Arhívum | november 2021

Szénfekete

Szénfekete jelzővel a fekete legsötétebb árnyalatát illetjük. Enyhe fénye (metálos csillogása) ad eleganciát neki. Bármilyen színnel kombinálható, mindegyik erőteljesebbnek, élénkebbnek hat majd mellette. A lakberendezés területén merészséget igényel a használata, még ha csak kiegészítőként is kerül be az enteriőrbe. Nevét egy féldrágakőről kapta (jet), mely azonban nem ásványi anyag, hanem nagy nyomáson és nedves környezetben mineralizálódott faanyagból keletkezik. Nehezen megmunkálható, melyet a viktoriánus korban a gyászöltözethez tartozó ékszerek készítéséhez bányásztak.

Facebook

Mézeskalács szegély

Az úgynevezett mézeskalács házak a neogótikus stílus elterjedésekor épültek Amerikában. Jellemzőjük a fából készült, részletesen kidolgozott, faragott szegély, mely a tető vonalánál, valamint az erkélyek és teraszok tetejénél fut végig.

Facebook

Madáretető

Ne feledkezzünk meg az énekesmadarak etetéséről a tél folyamán. Dekoratív madáretetőt akár saját kezűleg is készíthetünk.

Facebook

Saját munka 39.

Pályázatra terveztem: kisméretű terasz multifunkciós berendezése

Facebook

Tégla

Ne csak úgy gondoljunk a téglára, mint a falakban lévő praktikus, ámde nem túl esztétikus építőelemre. A régi, dekoratív téglából épült házak sajnos eltűnőben vannak, pedig változatos és időtállóan klasszikus külsőt biztosítanak otthonunknak.

Facebook

Ludak

Márton napi ludak

Facebook

Mobil tűzrakó

Egy mobil tűzrakó hellyel a hideg ellenére is meghosszabíthatjuk a kertben töltött időt

Facebook

Őszi textúrák

Tökéletes textúrák lakásunk őszre hangolásához: kötött anyagok, vesszőfonatos kiegészítők, bőr és fa bútorok

Facebook