Arhívum | december 2019

Falinaptár

Saját kezűleg elkészíthető falinaptár ötletek az új évre

Facebook

Fenyőtobozokból

Karácsonyi dekorációs ötletek egyszerű fenyőtobozokból

Facebook

Ekrü

Az ekrü kedvelt szín a lakberendezésben, mivel semleges, világos és természetes. Nevét a francia „écru” szó után kapta, melynek jelentése nyers, fehérítetlen. Ez a nyers lenvászon és selyem textilek színe. Tartalmaz barnát, sárgát és egy kevés szürkét. A hasonló árnyalatok között ez inkább férfiasnak számít. Alapszínnek és hangsúlyos színnek egyaránt kiváló.

Facebook

Cukorbot

A karácsonyi cukorbot (candy cane) az egyik legnépszerűbb csokoládémentes ünnepi édesség. Története 1670-ig nyúlik vissza. A Cologne Katedrális karvezetője hajlított meg cukorpálcikákat bot formájúra, hogy hasonlítsanak a pásztorok botjára. Ezeket osztotta ki a gyerekeknek a betlehemezés alatt. A cukor ekkor még teljesen fehér volt.
A karácsonyi cukorosztás szokása hamar elterjedt Európában. Amerikába 1847-ben került át, mikor egy német emigráns a karácsonyfáját cukorbotokkal díszítette fel. Csak a századfordulón jelent meg a csíkos cukor, fehér alapon piros csíkozással. Ekkor ízesítették először borsmentával is, ami végül a tradicionális ízesítés lett.
A cukorbotokat kézzel készítették, csak 1950-ben fejlesztettek ki egy gépet a Bob’s Candies cégnél, ami a cukorpálcikákat meg is tudta hajlítani. Ez tette lehetővé a tömeggyártást és a cukorbotok világszerte történő árusítását.
Ma már szinte minden színben gyártanak ilyen cukrokat. A karácsonyi készülődés során azonban továbbra is a piros-fehér változat a legkeresettebb. A zöld-fehér és a piros-zöld-fehér csíkozás is népszerű.
Ezt a tradicionális csíkozást sok más karácsonyi terméken és dekoráción is megjelentetik a gyártók, mert népszerűsége miatt nagy a kereslet ezekre. Csak néhány példát említve: különböző formájú karácsonyfadíszek, csomagolópapírok, más formájú édességek, fénydekorációk. Magát a cukorbotot is felhasználják karácsonyfadísznek és dekorációs elemnek az elfogyasztás helyett.
Kérje lakberendező segítségét a stílusos karácsonyi dekorációhoz is.

Facebook

Képeslap dekor

Használjuk fel dekorációként kedvenc karácsonyi képeslapjainkat

Facebook

Karácsonyi uborka

Amerikában van egy hagyomány, mely szerint a karácsonyfán elrejtenek a többi közé egy ecetes uborka formájú üvegdíszt is. Az első gyerek, aki karácsony reggelén azt megtalálja, extra ajándékot kap a Mikulástól vagy úgy tartják, hogy egy évig szerencsés lesz.

Facebook

A 2020-as év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2020-ban az év divatszíne a 19-4052 számú Classic Blue, ami magyarul klasszikus kéket jelent.
Ez egy megnyugtató, közepesen sötét kék, mely ugyan hűvös, mégsem túl hideg szín. A klasszikus jelző már sugallja, hogy olyan árnyalat, ami időtálló, elegáns és harmóniát áraszt. A régi értékek visszahozatalát szimbolizálja.
Alapszínnek és fókuszpontnak is kiváló. Mivel nem élénk árnyalat, nagy mennyiségben is bátran használhatjuk, akár mind a négy falfelületen. Könnyen feldobható vele egy semleges színpaletta anélkül, hogy túlzottan meghatározó lenne a jelenléte. A kék nem ételszín, ezért konyhában és étkezőben csak jelzés értékkel, visszafogottan alkalmazzuk. Szinte bármilyen stílushoz jól illik.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2020-as év színe.

Facebook

Tűzhelyek

Nem csak a beépített tűzhelyek lehetnek praktikusak és stílusosak

Facebook

Citrusos karácsony

Friss citrusos karácsonyi dekoráció ötletek

Facebook