Arhívum | augusztus 2016

Tapétázott mennyezet

Látványos és merész megoldás a tapétázott mennyezet

Facebook

Maradék laminált padló ötletek

Nyáron sokan újítják fel házukat, lakásukat. A munkálatok végeztével sok szép és értékes anyag marad meg, melyet rendszerint eltesznek az esetleges későbbi javításokhoz. Azonban ezek még felhasználhatók másra is. A maradék falfesték, tapéta és csempe hasznosítására sok ötletet találunk a csináld magad weboldalakon. De mihez kezdjünk az egy-két doboz laminált, vagy fa padló lappal?
Nagyobb mennyiségnél készíthetünk belőle fejtámlát az ágyunkhoz. A klikkes rendszerű lapokat illesszük össze, vízszintesen erősítsük a falra. A szélső sornál vágjuk le a kiálló csap részt. Körbe keretezhetjük léccel, vagy akár fém kerettel is, de az is elég, ha az oldalait lefestjük azonos színre.
Készítsünk belőle előszobai fogas-falat. Itt függőlegesen rögzítsük a falhoz a lapokat. Pár akasztó és egy kalaptartó polc felcsavarozása után kész is van. Ha kissé eltérő látványt szeretnénk, le is festhetjük, akár laponként más színre. A keskenyebbeket rakhatjuk például halszálka mintában.
Egy megunt asztalt is feldobhatunk a laminált lapokkal. Ragasszuk az asztal lapjához, vágjuk őket méretre, az oldalait fessük, vagy élfóliázzuk le. Fontos, hogy szorosan illeszkedjenek egymáshoz a deszkák. A régi típusú üveglapos dohányzóasztalból emeljük ki az üveget és annak helyére, méretre vágva könnyedén beilleszthetők a laminált lapok.
Amennyiben csak kevés lapunk maradt, készíthetünk belőle képkeretet. Daraboljuk fel 45 fokban, illesszük össze a darabokat, majd rögzítsük. Mivel az egyik oldala hornyolt, könnyen beilleszthető a kívánt kép, vagy tükör a keretbe. Egy rövidebb maradékból készülhet feliratos felakasztható dísz is. Fessük fel rá a kedvenc szavunkat (pl.: Home, Welcome, Beach), fúrjunk két lyukat a tetejéhez közel, majd fűzzünk bele szalagot, vagy kötelet. Mutatós ajtódísz lehet belőle.
A fentieken kívül számos más felhasználási mód létezik még. Kérje lakberendező ötleteit az Ön otthonához illő megoldásokhoz.

Facebook

Krétafesték

Tárgyak festéssel történő felújításához tökéletes az ún. krétafesték (chalk paint), mert nem kell előkészíteni a felületet, jól antikolható és környezetbarát

Facebook

Saját munka 8.

Pályázatra terveztem: 80 nm-es legénylakás
További képek itt: https://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/23-referencia05

Facebook

Indusztriális stílus

Az indusztriális stílus egy viszonylag fiatal irányzat a lakberendezésben. Nem mondható kifejezetten klasszikusnak, mégis úgy gondolom, hogy figyelmet érdemel a régi értékek megőrzése, az antik tárgyak újrahasznosítása miatt.
Az ipari stílus akkor született meg, amikor elkezdtek régi gyárakat, üzemeket átalakítani lakóházakká (loft). Az épületek jellege olyan alap hangulatot kölcsönzött, melyet nem lehetett figyelmen kívül hagyni, sem pedig elnyomni. Éppen ezért inkább kiemelték ezeket a tulajdonságokat és összhangba hozták az új funkcióval.
Az ipari stílusú épület főbb jellemzői a vakolatlan téglafal, a beton/régi fa padló, a robosztus fém gerendázat, a hatalmas fémkeretes ablakok és a nagy belmagasság. A belső tér sokszor osztatlan, azaz külön létre kell hozni benne nem csak a helyiségeket, de az emelet(ek)et is. A loft lakásokban sokszor a fürdőszoba az egyetlen helyiség, mely tökéletesen zárt. A hálót legtöbbször csak jelképesen, egy pengefallal választják el a többi résztől. A nappali, konyha, étkező mind egy légtérben van, tökéletesen átjárhatóan és átláthatóan. Az ablakokra ritkán kerül árnyékoló. A berendezés is az indusztriális jelleget tükrözi vissza: viharvert fából készült asztalok, fémvázas lámpák (Edison izzókkal kiegészítve tökéletesen mutatnak), beton konyhai munkapult, méretes bútorok, különféle alkatrészekből készült és régi használati tárgyakból lett dísztárgyak, stb. – alapvetően férfias stílusjegyekkel. A színpaletta is ennek megfelelően alakul: szürkék, barnák, fekete, fehér, az eredeti tárgyak saját színfoltjaival kiegészítve (pl.: petrolkék, patinazöld, rozsdavörös, mustársárga). Az antik hatás miatt klasszikus bútorokkal is tökéletesen berendezhetők ezek a terek.
Ha Ön is kedveli az ipari stílust, kérje lakberendező segítségét otthona átformálásához, hiszen nem csak loft lakásban valósítható meg ez a látvány és hangulat.

Facebook

Egyedi kaspók

Ne dobd ki! Ültess bele virágot!

Facebook

Színpárok 17.

Színpárok: szürke-rózsaszín

Facebook

Fapadlók

Sokak álma, hogy otthonukban igazi fából készült padlóburkolat legyen. A sokféle megnevezés között azonban nem könnyű eligazodni. Lássunk néhány paramétert, ami talán segítheti a választást.
A hajópadló fenyőből készül, a lécek 10-15 cm szélesek és 3-5 méter hosszúak, oldalai fózoltak. Ezeket hosszirányban eltolva fektetik le egymás mellé és a párnafákhoz rögzítik őket. Általában a természetes színt meghagyva, csak lakkozással védik a felületet, de olajjal és viasszal is kezelhető.
A svédpadló annyiban különbözik a fentiektől, hogy a lécek hossza csak 1 méter és készülhet trópusi fából is.
A csaphornyos parketta keményfából készül (pl.: tölgy, bükk), a vakpadlóhoz szögelik, vagy beton aljzatra ragasztják. A lécek 4-5 cm szélesek és 25-50 cm hosszúak. Lerakás előtt célszerű pár hétig abban a helyiségben tárolni, ahova kerül, hogy alkalmazkodjon a páratartalomhoz. Felületére általában csak lakkréteg kerül. Különféle mintákban rakható le, az enteriőr stílusának megfelelően (pl.: halszálka, kosárfonat).
A szalagparketta tömör keményfából készül, a léc szélessége 15-18 cm, hosszúsága 2-4 méter. Ragasztás vagy szögelés nélkül lerakható, éppen ezért könnyen szét is szedhető, majd újra rakható.
Az intarzia parketta négy-, vagy hatszögletű lapokból áll, melyeknek egyenként különféle keményfából alkotott mintája van. Egymás mellé helyezésükkel alakul ki a helyiség padlójának végleges mintázata. Igazán klasszikus stílust képvisel. A szabályos lapok oldalhossza 40-50 cm.
A parafa padló kicsit különbözik a többitől, mivel ez a paratölgy kérgéből készül, tehát megújuló, környezetbarát alapanyag. Az őrleményből a lapokat préseléssel készítik. Mintázatát a szemcseméret adja. Jó hő- és hangszigetelő.
Kérje lakberendező segítségét otthonának stílusához és a helyiségek méretéhez illő fa padlóburkolat kiválasztásához.

Facebook

Angol vidék

Az angol falusi élet szerelmeseinek

Facebook

Festékpaletta 8.

A tenger hűsítő színei

Facebook