Archívum

Macskáknak

Kültéri menedék lakásban tartott macskáknak

Kerti olvasósarok

Olvasókuckó a saját kertünkben – élvezzük a természetet kedvenc időtöltésünk közben is

Március 22.

Március 22-e a víz világnapja – bent és kint is

Tavaszi kert

A tavaszi kert szépségei

Konyhakert

Még egy konyhakert is lehet stílusosan megtervezett

Dupla lábtörlő

Esős, sáros időben hasznos a dupla lábtörlő. Az alsó darab nem engedi elmozdulni a felsőt, intenzívebb lábtörlés esetén sem. A felső durvább anyagú, hogy alaposan leszedje a koszt a cipőkről. Ezen kívül a jól megválasztott lábtörlők dekorációs elemként kiegészítik a látványt.

Őszi kert

Az őszi kert szépségei

Madárfürdő

A nagy nyári melegben a kerti madarak hálásak lesznek egy kis felfrissülési lehetőségért. Cseréljük gyakran a vizet a madárfürdőben, hogy elkerüljük az algásodást és a szúnyogtenyészetet.

Mini labirintus

Mini labirintus a hátsó kertben – dekoratív térkitöltés és játékos kihívás

Kerítés takarás

Amikor új házba költözünk, előfordulhat, hogy a szomszéd kerítése nem nyújt túl esztétikus látványt. Bár a mi kertünk és házunk rendezett, nem lehet elvonatkoztatni attól, amit az ablakból vagy a teraszról látunk. Mivel nem a mi tulajdonunk, ezért elbontani, lecserélni nem tudjuk, de van más lehetőségünk is.
Eltakarhatjuk a kerítést gyékényből/nádból készült, tekercsben kapható panelekkel. Különböző magasságúak közül választhatunk és az áruk is viszonylag kedvező. Dróttal erősítsük a meglévő kerítéshez. Mivel természetes anyag, a legtöbb kerthez illik.
Le is festhetjük a kerítés felénk eső oldalát. Egy merész színnel remek kiegészítője lehet a látványnak, így a hátrányból előnyt is kovácsolhatunk. Sokszor az is segít, ha a környező növényzettel közel azonos zöld színt választunk, így épp ellenkező hatást érünk el, azaz beleolvasztjuk a látványba a kerítést. A kreatívabb, játékosabb szelleműek nagyméretű látképet vagy bármilyen más „festményt” is készíthetnek. A különleges hangulat garantált.
Jóval egyszerűbb, de kicsit költségesebb megoldás, ha sövényt vagy magasabb cserjéket (magyal, tuja, babérmeggy stb.) ültetünk elé. Sűrűbb ültetéssel nagyobb felületet tudunk eltakarni a zavaró kerítésből.
Szintén „zöld” megoldás a kerítéshez rögzített rács, melyre növényeket futtathatunk fel. A rács lehet formára alakított is, így sokkal komplexebb látványt érhetünk el, amikor a növények már jobban benőtték. A növények kiválasztásakor, ültetésekor mindig vegyük figyelembe a talaj adottságait és a benapozottságot.
Ha kevésbé állandó megoldást keresünk, akkor cserepes növényekkel és különböző dekorációs elemekkel is feldobhatjuk a látványt. Például színes kaspókba ültetett virágokat rakjunk a kerítés tövéhez. A kerítés felületét díszíthetjük élénk színekre festett képkeretekkel, tükrökkel (a napfény visszaverésére figyeljünk!), falra akasztható virágtartókkal vagy bármilyen nekünk tetsző tárggyal, ami bírja az időjárás viszontagságait. A régi biciklikeréktől kezdve, a fából kivágott betűkön át, a madáretetőkig számos dekoratív tárgyat találhatunk erre a célra. Nem feltétlenül kell élénk színeket használni, ha a kertünk/házunk stílusa mást kíván.
Kérje lakberendező tanácsát a háza külterének esztétikussá tételéhez is.