Arhívum | március 2016

Tulipán

A tulipán vonzásában

Facebook

Asztalközép 4.

Húsvéti asztalközép ötletek

Facebook

2016-os divatszínek

A 2016-os év divatszínei (Rose Quartz – Serenity) és a klasszikus lakberendezés találkozása

Facebook

Húsvéti kosár másképp

Ismét húsvétra készülődünk. A hímes tojásoknak megfelelő „fészek” jár, ami illik a klasszikus stílushoz. A szimpla füles kosár helyett azonban keressünk valami egyedi darabot, ami a dekoráció éke lehet.
A rézből/ezüstből készült antik gyümölcsös tál például tökéletesen megfelel a célnak. Ha valódi füvet akarunk tenni bele, előtte béleljük ki egy darab vastag papírral. Elég öblös ahhoz, hogy a tojások gond nélkül megüljenek benne.
Az üveg bólés tál – mérettől függően – szintén jó választás. Ha metszett-, vagy ólomüvegből készült, plusz ragyogást kölcsönöz majd a dekoráció részeként.
A talpas porcelán tortatál elegáns megoldás. Általában keskeny pereme van csak, így a tojások legurulását meg kell akadályozni. Ha nem teszünk alájuk (mű)füvet, bástyázzuk körbe őket például virágfejekkel, de akár a kerek kalács közepére is felhalmozhatjuk a hímes tojásokat.
Rusztikusabb, vagy vintage stílushoz jó megoldás egy nagyobb csatos befőttes üveg használata. Csak töltsük meg kedvünk szerint. A kicsi színes vödör, fatál és virágcserép (akár festve is) szintén illik ebbe a környezetbe.
Ha csak füles kosár van otthon, azt is egyedivé tehetjük. Fessük be a kosarat arany, vagy ezüst színre, díszítsük egy színben hozzá illő nagy selyem masnival és fessük be a tojásokat is csillogó festékkel. Természetesebb megoldás, ha az egész kosarat beborítjuk mohával, ami olyan hatást kelt majd, mintha a szabadban rejtettük volna el a tojásokat.
Számos más otthoni tárgyból is lehet tojás-fészket készíteni. Kérje lakberendező segítségét a klasszikus stílushoz illő központi dekorációs elem megtervezéséhez.

Facebook

Kávéimádóknak

A kávézás szerelmeseinek tervezve

Facebook

Ajtódíszek 5.

Ajtódíszek húsvétra – akár saját kezűleg is

Facebook

Iroda férfiaknak

Sok fa + ipari jellegű kiegészítők + könyvek = otthoni iroda férfiaknak

Facebook

Színpárok 13.

Színpárok: narancssárga-szürke

Facebook

Fürdőszoba felfrissítve

Néha előfordul, hogy megunjuk a csak pár éve felújított otthonunk egyes részeit. A fürdő esetén ez még nehezebb dolog, hiszen a vizes helyiségek felújítása a legbonyolultabb. Ha nincs elég időnk, pénzügyi keretünk, vagy kedvünk egy újabb teljeskörű átalakításhoz, akkor se keseredjünk el. Amennyiben a szaniterek és vízvezetékek kifogástalan állapotban vannak, néhány ötletes változtatással az új fürdő érzését kelthetjük.
Kézenfekvő megoldás a festés. Nem csak a falaknak adhatunk új színt, de a bútoroknak is. A laminált, vagy magas fényű felületek is átfesthetők megfelelő előkészítés után. A bútor formája megmarad, de a stílusváltás üdítően fog hatni. Cseréljük ki a fogantyúkat is a teljesebb összképért.
Talán a leggazdaságosabb megoldás a kiegészítők lecserélése, ily módon a színpaletta megváltoztatása. Vásároljunk új törölköző szettet, zuhanyfüggönyt, kádkilépőt, szappant és pár dísztárgyat. A vágott virág és a keretezett kép a fürdőben is jól mutat!
A falicsempe nem funkcionális részét helyettesíthetjük tapétával. Bár a csempe egy részének leszedése nagyobb és porosabb munka, mégis érdemes vállalni a kellemetlenségeket. Tapéta vásárlásakor kérjünk segítséget a boltban, melyiket lehet vizes helyiségben is használni, de ablakos fürdőszobába szinte bármelyiket választhatjuk. Legyünk merészek a szín és a minta terén!
A megszokott tükör helyett tegyünk a falra egy igazán feltűnő darabot. Készíthetjük a keretet saját kézzel is, például kagylókból, fadarabokból, vagy bármi másból, ami megfelel a kívánt stílusnak. Egy antik metszett tükör, egy díszes aranyozott keretű régi darab, vagy egy íves ablakkeretbe helyezett tükör igazi fókuszpont lehet még egy pici fürdőben is. A mennyezeti lámpát cseréljük le egy kisebb csillárra. Ez fényűző hatást kelt majd.
Mint mindig, ebben az esetben is sokat számít a rendrakás. Vásároljunk mutatós tárolódobozokat és abba pakoljuk bele az általában összevisszaságban tárolt holmikat (samponok, tusfürdők, tisztítószerek, fésűk, stb.)
Ha Ön is megunta fürdőszobáját, kérje lakberendező segítségét az ötletes és szép látványfrissítéshez!

Facebook

Nyitott polcok

Zárt felső szekrények helyett nyitott polcok a konyhában. Rend a titka…

Facebook