Archívum

Kádtálca

Egy kádra tehető tálca hasznos kiegészítő azoknak, akik szeretnek hosszan fürdőzni

Kreatív könyvespolc

Egyszerű könyvespolc helyett

Cipősdobozból

Kis kézügyességgel esztétikus és olcsó tárolókat készíthetünk cipősdobozokból

Könyvespolc

Aki gyűjti a könyveket, bárhol képes könyvespolcot létrehozni

Edénytartó

Saját kezűleg elkészíthető, függesztett edénytartók, az újrahasznosítás jegyében

TV állványon

Igazán művészi megoldás a TV készüléket egy festőállványon elhelyezni

Bakelitek tárolása

Tárolási ötletek bakelit lemezekhez, ha gyönyörködni is szeretnénk gyűjteményünkben

Gyümölcsös ládák

Gyümölcsös ládákból dekoratív és hasznos tárolók

Sarokszekrény

Hogyan tehetjük könnyen hozzáférhetővé a konyhai sarokszekrényt

Bőröndök

A nyaralás azzal kezdődik, hogy bepakolunk a bőröndbe minden szükséges holmit. Ez a régmúlt időkben sem volt másképp, de a bőröndök kicsit máshogy néztek ki. Nem volt kerekük, kihúzható fogantyújuk és számzáras lakatuk. Sokszor készültek bőrből/műbőrből, melyeknek csak a keretében volt merevítés. A dobozszerű, merev oldalú változatok is népszerűek voltak, amik egy jó nagy aktatáskára hasonlítottak. A régen készült, minőségi darabok gyakran egy egész életet kiszolgáltak. Padlásokon heverve, tárolóként hasznosítva akár több generáción keresztül öröklődtek. Szerencsés esetben oldalukon a megjárt városok matricáival. Ha szeretnénk megőrizni, de ismét használatba venni ezeket az antik darabokat, adjunk nekik új életet azzal, hogy átalakítjuk az igényeinknek megfelelően.
A két egyforma nagyságú részből álló bőröndöt szedjük szét az összekötő zsanéroknál. Valamilyen faanyagból készíttessünk bele asztalossal egy merevítő vázat (ha puha oldalfalú a bőrönd, akkor oda is kell merevítő lap). Szereltessünk bele két polcot úgy, hogy közéjük férjen egy számítógép. Mivel elöl-hátul nyitott lesz, biztosított a megfelelő szellőzés és a kábelek csatlakoztathatósága is. Az aljára erősítsünk fel négy pici lábat. Az eredeti fogantyút, zárakat és más tartozékot hagyjuk rajta, ezek remek díszítőelemek. Az íróasztal mellé állítva jól mutat majd klasszikus, de akár indusztriális enteriőrben is.
Házi kedvenceink is megérdemlik a kényelmes fekhelyet, de a boltban kaphatók elég drágák. Kis fantáziával a régi bőrönd is alkalmas lehet erre a funkcióra. Hajtsuk fel a tetejét derékszögben. Rögzítsük ebben a pozícióban mindkét oldalon, merevítőkkel. Az alsó részre fúrjunk négy lyukat a lábak becsavarásához. Egy méretre vágott vastag szivacsot, vagy egy nagy párnát húzzunk be a kiválasztott (mosható) szövettel. Helyezzük bele a bőrönd alsó felébe úgy, hogy a láb csavarjait mindenképpen takarja. A felső, felnyitott részt is kipárnázhatjuk, de ha szabadon hagyjuk az eredeti bélést, akkor az is nagyon jól mutat majd. Még kedvencünk játékainak is marad hely. Kutyáknak, macskáknak ideális és stílusos fekhely.
Egyedi falipolcokként is új életre kelhetnek a bőröndök. A merev falú bőröndöt csukott állapotban, hosszában vágjuk ketté. Így az egyik felén lesz a fogantyús rész, a másikon pedig a zsanéros. Egy előre felfúrt konzol segítségével tegyük fel a falra úgy, hogy a konzol ne látszódjon. Másik megoldás: a bőröndöt álló helyzetben fúrjuk fel a falra. Így oldalra nyíló „ajtaja” lesz a fali szekrénynek, ami minibárként, vagy gyógyszeres szekrényként is funkcionálhat.
Tegyünk egymásra több bőröndöt (ha nem merevített, akkor mindegyiket ki kell bélelni, pl.: hungarocell téglákkal). A megfelelő magasságot elérve mutatós éjjeliszekrény lesz. Egy darabból is készíthetünk éjjeli szekrényt, ha hosszú lábakat erősítünk a lefektetett bőröndre. A merev falú változat ehhez sokkal praktikusabb választás.
Természetesen „csak” tároló dobozként használva is mutatósak lesznek az antik bőröndök. További ötletekhez kérje lakberendező segítségét.