Archívum

Tárolás a garázsban

Okos tárolási megoldásokkal a kicsi garázsban is sok dolog elférhet még az autó mellett: kerti szerszámok, sportfelszerelés, szezonális dekorációk, barkácssarok stb. Használjuk ki a falfelületeket és terjeszkedjünk a mennyezet felé.

Facebook

Lányos fészerek

Kerti fészer hölgyeknek

Facebook

Fűszerek szárítása

Lassan itt az ideje a fűszernövények szárításnak és elrakásának

Facebook

Rendezett fészer

Hamarosan ismét itt a tavasz, a kerti munkák kezdetének ideje. Lényegesen könnyebb a kezdés és a tervezett ütemezés betartása, ha az ehhez szükséges összes felszerelés rendezetten, egy helyen megtalálható. A ház és a kert mérete, valamint az ott lakók kerthez való viszonya adja meg, kinek mekkora helyre van szüksége.
A legpraktikusabb megoldás egy különálló kerti fészer, ahol még kisebb munkálatok elvégzésére is van hely, ha esős lenne az idő. Állítsunk be egy asztalt, mely elég magas ahhoz, hogy állva is kényelmesen dolgozzunk rajta (átültetés, címkézés, dugványozás, stb.). Zárt tárolóra valószínűleg kevesebb szükség lesz, a nyitott polcrendszer praktikusabb helykihasználást jelent. A kézi szerszámokat (metszőolló, olló, kislapát, stb.) akasszuk fel kampókra, így jobban szellőznek az alapos letisztítás után és karnyújtásnyira lesznek. A zsinórokat, köteleket, vékony drótokat fűzzük fel egy konyhai papírtörlő adagolóra a könnyebb kezelhetőség kedvéért. A nagyobb gépeknek, amilyen a fűnyíró és a kerti grill, készítsünk méretre egy-egy ajtó nélküli szekrényt, ahonnan könnyű ki-betolni, amikor szükség van rájuk. Így a felettük levő tér is szabadon felhasználható, mivel nem akadályozzák, hogy odaférjünk ahhoz a falszakaszhoz. A nagyobb szerszámokat (hólapát, lombseprű, stb.) szintén a falra szerelt kampókra tegyük, hogy rendezettebb legyen az összhatás és így nem is botlunk beléjük. Ha lehetőség van rá, válasszunk olyan fészert, aminek ablaka is van, de a megfelelő világításról mindenképpen gondoskodjunk.
Amennyiben nincs lehetőség külön fészerre, alakítsuk ki a garázsban a kerti szerszámok helyét. Az oldalfalra felakaszthatjuk a seprűt, gereblyét, ásót, stb. Ha elég széles és magas az épület, fejmagasságtól kezdve építsünk be zárt szekrényeket, ahol a cserepeket és egyéb kellékeket tarthatjuk. Az ajtóknak köszönhetően semmi nem esik rá véletlenül a garázsban álló autóra.
Ha csak a pincében, vagy a padláson van elég hely a kerti eszközök tárolására, akkor is követhetjük a fenti ötleteket, csak kicsit fárasztóbb lesz felhozni/levinni, amire éppen szükségünk van. Megfelelő világítás mellett azonban itt is kialakíthatók kellemes munkasarkok. Ahol van üvegház, ott annak egyik szegletében is berendezhetjük a „munkaállomásunkat”. Amennyiben semmilyen más lehetőségünk nincs, a házon belül, a kertbe vezető ajtó mellé tegyünk egy alul zárt, felül polcos szekrényt, így a legszükségesebb dolgok mindig kéznél lesznek a kertbe menet.
A lakberendező a kerttel kapcsolatos rész funkcionális, mégis dekoratív kialakításában is tud segíteni.

Facebook

Varrósarok

Varrósarkok – ha csak kevés hely marad a hobbinak

Facebook

Garázsok

Igényes garázsépületek, melyek a funkcionalitás mellett kellemes látványt is nyújtanak

Facebook

Kerti szerszámok tárolása

A kerti munkák végeztével a szerszámainkat tiszta, száraz állapotban, rendszerezetten tároljuk télen, hogy jövőre is segítségünkre legyenek a kert szépítésében

Facebook

Fészerek

Praktikus és hangulatos fészerek – üde színfolt a kert végében

Facebook

Garázs kihasználása

Néhány ötlet, hogyan férhet el egyetlen garázsban az autónk, a kerti szerszámok és a barkácsműhely is

Facebook