Arhívum | január 2015

Színpárok 1.

Színpárok: lila-zöld

Facebook

Virágdekorációk

A virágdekoráció mindig vidámmá teszi egy lakás hangulatát. Segítségével behozhatjuk a természetet otthonunkba.
A leghatásosabb, ha szezonális virágokat használunk a dekorációhoz, így az aktuális évszakot látjuk viszont a beltérben is anélkül, hogy ehhez komolyabb változtatásokra lenne szükség. Tehetjük a vágott virágot színes papírral vagy textillel borított befőttesüvegbe, régi fém kannába vagy a rövidebb szárúakat dekoratív bögrébe, üvegpohárba is. Ha az ajándékba kapott csokor már hervadozik, bontsuk szét és egyenként állítsuk bele a szálakat egy-egy sörös vagy üdítős üvegbe, amit előzőleg kimostunk. Színes üvegekkel még hangsúlyosabb lesz a látvány, ha a kandallópárkányra, étkezőasztalra vagy az ablakpárkányra sorakoztatjuk fel őket. A lágyszárú virágokat meg tudjuk erősíteni egy, a szár köré tekert vékony zöld drót segítségével, így végig megmarad a tartásuk. A lapos vagy egészen kicsi virágfejeket (harangvirág, margaréta, körömvirág, stb.) vágjuk le közvetlenül a tövüknél: egy vízzel teli üvegtálba helyezve nagyon szép asztalközép válik belőlük, akár úszó gyertyákkal kombinálva. Ajtókoszorúval nyugodtan díszíthetjük a beltéri ajtókat is. A cserepes pozsgások, díszkáposzták, formára nyírt bokrok visszafogottabb színükkel minden enteriőrhöz illenek.
Néhány virágfajtánál vigyázni kell a porzókra, mert ha terítőt teszünk a váza alá, a virágpor foltot hagyhat rajta. Ilyen például a liliom vagy a tulipán. Kismamák, betegek vagy csecsemők szobájába soha ne tegyünk liliomot, mert erős illata fejfájást, rosszullétet okozhat. A kamilla és levendula illata viszont nem csak nyugtató hatású, de kiváló molyűzők is.
Tavasszal virágok helyett szedhetünk barkát, rügyes ágakat, nyáron fűféléket és nagy leveleket, ősszel pedig bogyós ágakat vagy színes faleveleket is.  A téli verandát, a bejárati ajtó környékét vagy akár magát a kertet is feldíszíthetjük jégbe fagyasztott virágfejekkel, bogyókkal. Ehhez nem kell más csak jégkocka tartó és víz. A mélyhűtőben egy-két óra alatt megfagynak. Gúlába rakva a kültéri asztal tetején, a kopasz fák tövében, vagy a lépcső mellett élénk színfoltot adnak majd. Ugyanígy készíthetünk jégkoszorút is kuglóf sütőforma segítségével. A kész darabokat színes szalaggal kössük fel faágakra, a kertkapura vagy a lépcsőkorlátra.
Ha Ön is szeretne ízléses virágdekorációt otthonába, kérje stílustanácsadó segítségét ötletei megvalósításához.

Facebook

Kopogtatók

Zajos csengetés helyett diszkrét kopogtatás

Facebook

Spaletták

Spaletták kívül és belül

Facebook

Szilveszter

Szilveszter éjszakája az év legnagyobb partijainak ideje. Töltsük az Új Év első perceit barátaink társaságában és ahogy egész évben, most is ünnepeljünk klasszikusan elegáns stílusban.
Otthonunkat díszítsük fel arany, ezüst, fehér és fekete színek segítségével, hogy hívogatóan barátságos, de mégis csillogó legyen. Díszítő elemnek szinte bármi szóba jöhet, aminek az anyaga fém, üveg, tükör vagy kristály. Legfontosabb teendőnk az asztal megterítése. Az aranyszegélyes étkészlet és a kristály pohárkészlet, valamint a fehér damaszt abrosz megadja a megfelelő alapot. Használjuk fel az üveggömb karácsonyfadíszeket is: rakjuk egy üvegtálba vagy vázába, kitűnő asztalközép lesz belőle. Szórjunk szét az abroszon nagyobb gyöngyöket vagy dekorgolyókat, hogy a gyertyák fényét még jobban visszaverjék. A sütemények tetejére írjuk rá az új évszámot. Drótmerevítős szalagokból kössünk masnikat a gyertyákra, pezsgősüvegek nyakára, tortatál aljára, stb. A tálalót, kandallópárkányt, konzolasztalt díszítsük fel például régi órákkal, fekete cilinderrel, arany/ezüst/fekete színű álarcokkal, csillogó festékkel befújt faágakkal. Egy nagyobb, enyhén mély tálat töltsünk meg vízzel, szórjuk tele csillogó konfettivel és állítsunk bele gyurmába szúrt csillagszórókat úgy, hogy a gyurma ne látszódjon. Éjfélkor meggyújtva csodás látvány lesz. A mennyezetről, lépcsőkorlátról, csillárokról lógassunk le szerpentineket, gyöngyfüzéreket, girlandokat. Fekete vagy fehér léggömbökre ragasszuk rá a Boldog Új Évet betűit és sorban kössük ki őket a korlátra, az ajtó fölé vagy a függöny karnisra. Az éjfél utáni büféhez vegyünk csillogó szalvétákat, koktélpálcikákat és szívószálakat. A színes bólékat tegyük fém tálba az üveg helyett. Ne feledkezzünk meg a virágdekorációról sem: a fehér rózsa, fehér mikulásvirág, fehér amarillisz nagyszerűen illik a szilveszteri hangulathoz.
Aki ennél színesebb, de még mindig elegáns megoldásra vágyik, a fekete helyett használjon csillogó kéket, türkizt vagy lilát.
Ha azt szeretné, hogy barátai sokáig emlékezzenek az Ön szilveszteri partijára, kérje stílustanácsadó segítségét az előkészületekhez.

Facebook

Szürke

Ki állítja, hogy a szürke jellegtelen és unalmas?

Facebook

Thomas Kinkade 1.

Válogatás Thomas Kinkade téli tájképeiből

Facebook

Tükrök

A tükörnek régen misztikus hatalmat tulajdonítottak, gyakran kapunak tartották más világok felé. A mai napig fontos szerepet játszik életünkben, nem csak az öltözködésnél, de a lakberendezésben is nagyon jó hasznát vesszük.
A tükör legfőbb tulajdonsága, hogy visszaveri a fényt és megkettőzi a tárgyak látványát. Ezt használjuk ki, amikor berendezünk vele egy teret. Ha nem tudunk elég fényt vinni a helyiségbe, például egy belső folyosóra vagy előszobába, akasszunk nagyobb tükröket a falra, akár egymással szemben is, így a fény oda-vissza verődik majd közöttük. Ez a megoldás akkor is, ha nagyon szűkös egy tér. Akár már egyetlen nagyméretű tükör is megsokszorozhatja a térérzetet. Képek helyett, dekorációként is alkalmazhatjuk őket. Különböző alakú, régi, fazettás tükröket akasszunk egymás mellé, egy nekünk tetsző mintában a falra. Épp olyan elegáns látványt nyújtanak majd, mintha festményekkel tettük volna ugyanezt.
Vigyáznunk kell azonban néhány dologra az elhelyezésüknél. Hálószobában csak olyan helyre kerüljön tükör, ahol az ágyban fekve nem látjuk magunkat benne, különben minden apró mozgásunkra felfigyelnénk és nehezebb lenne az elalvás. Étkezőbe lehetőség szerint olyan magasságba tegyük, hogy az asztalnál ülve a vendégek ne lássák magukat evés közben. Az előszobába, a bejárat közelébe célszerű egy egészalakos darabot felakasztani, így elmenetelkor még egy utolsó, ellenőrző pillantást vethetünk magunkra és az öltözékünkre.
Dekoratív megoldás, ha a konyhában a felső szekrényajtókba üveg helyett antikolt tükröket rakatunk. Ez jó alternatíva lehet a két szekrény közötti cseppfelfogó felületre is, csempézés helyett. Padlótól plafonig érő darabok kerülhetnek gardróbszobába, otthoni edzőterembe vagy fürdőszobába.
Ha úgy érzi, hogy az Ön otthonát is megfelelően átalakítaná pár tükör, kérje lakberendező segítségét a tökéletes darabok kiválasztásához és elhelyezéséhez.
Facebook

Lombházak

Lombházat minden gyereknek!

Facebook

Art Déco

Art Deco inspirációk

Facebook