Virágdekorációk

A virágdekoráció mindig vidámmá teszi egy lakás hangulatát. Segítségével behozhatjuk a természetet otthonunkba.
A leghatásosabb, ha szezonális virágokat használunk a dekorációhoz, így az aktuális évszakot látjuk viszont a beltérben is anélkül, hogy ehhez komolyabb változtatásokra lenne szükség. Tehetjük a vágott virágot színes papírral vagy textillel borított befőttesüvegbe, régi fém kannába vagy a rövidebb szárúakat dekoratív bögrébe, üvegpohárba is. Ha az ajándékba kapott csokor már hervadozik, bontsuk szét és egyenként állítsuk bele a szálakat egy-egy sörös vagy üdítős üvegbe, amit előzőleg kimostunk. Színes üvegekkel még hangsúlyosabb lesz a látvány, ha a kandallópárkányra, étkezőasztalra vagy az ablakpárkányra sorakoztatjuk fel őket. A lágyszárú virágokat meg tudjuk erősíteni egy, a szár köré tekert vékony zöld drót segítségével, így végig megmarad a tartásuk. A lapos vagy egészen kicsi virágfejeket (harangvirág, margaréta, körömvirág, stb.) vágjuk le közvetlenül a tövüknél: egy vízzel teli üvegtálba helyezve nagyon szép asztalközép válik belőlük, akár úszó gyertyákkal kombinálva. Ajtókoszorúval nyugodtan díszíthetjük a beltéri ajtókat is. A cserepes pozsgások, díszkáposzták, formára nyírt bokrok visszafogottabb színükkel minden enteriőrhöz illenek.
Néhány virágfajtánál vigyázni kell a porzókra, mert ha terítőt teszünk a váza alá, a virágpor foltot hagyhat rajta. Ilyen például a liliom vagy a tulipán. Kismamák, betegek vagy csecsemők szobájába soha ne tegyünk liliomot, mert erős illata fejfájást, rosszullétet okozhat. A kamilla és levendula illata viszont nem csak nyugtató hatású, de kiváló molyűzők is.
Tavasszal virágok helyett szedhetünk barkát, rügyes ágakat, nyáron fűféléket és nagy leveleket, ősszel pedig bogyós ágakat vagy színes faleveleket is.  A téli verandát, a bejárati ajtó környékét vagy akár magát a kertet is feldíszíthetjük jégbe fagyasztott virágfejekkel, bogyókkal. Ehhez nem kell más csak jégkocka tartó és víz. A mélyhűtőben egy-két óra alatt megfagynak. Gúlába rakva a kültéri asztal tetején, a kopasz fák tövében, vagy a lépcső mellett élénk színfoltot adnak majd. Ugyanígy készíthetünk jégkoszorút is kuglóf sütőforma segítségével. A kész darabokat színes szalaggal kössük fel faágakra, a kertkapura vagy a lépcsőkorlátra.
Ha Ön is szeretne ízléses virágdekorációt otthonába, kérje stílustanácsadó segítségét ötletei megvalósításához.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük