Archívum

Virágdekor 4.

Őszi virágdekorációs ötletek

Paszpartu

Egy kép keretezésekor az esetek többségében szükséges a kép és a keret elválasztása egymástól a tökéletes látvány érdekében. Erre szolgál a paszpartu, ami vastag kartonból készül, színével kiegészíti vagy épp kiemeli magát a képet. Mivel ilyen esetekben a kép (nyomat, rézkarc, fotó, akvarell stb.) és a paszpartu is papír alapú, üveggel védik a kész munkát a külső hatásoktól.
Akkor is van lehetőség az elválasztásra, ha olyan képről van szó, melyhez sosem tesznek paszpartut és üveget, például olajfestmény vagy dombormű. A kép és a keret között ekkor úgynevezett alátétet használnak. Ez a kerethez képest keskeny, festett vagy valamilyen textillel fedett fa keret. Lenvászonnal borított alátéteket már évszázadok óta használnak olajfestményekhez.

Júliusi karácsonyfadíszek

Az angolszász országokban tradíció a júliusi karácsony megünneplése. Ha az évszaknak megfelelő karácsonyfadíszeket teszünk a műfenyőre, teljesen más hangulatot kapunk, mint a klasszikus decemberi ünnepen.

Ékszerdekor

Használjuk fel a régi vagy megunt ékszereinket otthonunk dekorálásra

Virágdekor 3.

Nyári virágdekorációs ötletek

Képléc

A képléc fúrás nélkül ad lehetőséget arra, hogy képekkel dekoráljuk otthonunkat. Segítségével sokkal könnyebb a csoportosítás és a csere is.

Ehető dekoráció 5.

Ehető dekorációk pünkösdre

Fali dekorációk

Képek helyett más dekoratív tárgyakkal is díszíthetjük otthonunk falát

Húsvét-fa

Új dekorációs ötlet hódít: a karácsonyfa mintájára feldíszített műfenyő Húsvétra

Virágdekor 2.

Tavaszi virágdekorációs ötletek