Archívum

Valentin napi tálalás 2.

Valentin napi nassolnivalók alkalomhoz illően tálalva

Kültéri Valentin napi dekor

Saját kezűleg elkészíthető kültéri dekorációs ötletek Valentin napra

Valentin napi csomagolás

Saját kezűleg elkészíthető ajándékcsomagolási ötletek Valentin napra

Valentin napi tálalás

Dekoratív tálalási ötletek a Valentin napi romantikus vacsorához

Asztalközép 8.

Asztalközép ötletek Valentin napra

Ajtódíszek 6.

Valentin napi ajtódíszek – akár saját kezűleg is

Régi képeslapok 9.

Valentin nap régi képeslapokon

Valentin napra

Saját kezűleg elkészíthető Valentin napi dekorációs ötletek

Gyertyatartók

A Valentin napi dekoráció fontos részét képezik a gyertyák és mécsesek. A legegyszerűbb, ha a boltban vásárolt tartóba megfelelő gyertyát teszünk és elhelyezzük a hangulatossá varázsolni kívánt helyre. Azonban számos további megoldás létezik, amely jól illik a klasszikus enteriőrbe, mégis egyedi és ötletes kivitelezésű. Nézzünk ezekből néhányat – nem csak Valentin napra.
Kombináljuk a mécseseket gyümölcsökkel! Alma: a száránál egy késsel vágjunk akkora lyukat, amibe éppen elfér egy teamécses. Nagyobb és nehezebb példányok megtartják a hosszú díszgyertyákat is. Narancs: vágjuk ketté a gyümölcsöt, szedjük ki a húsát és annak helyére rakjuk a mécsest. A láng nem látszik majd ki, így sejtelmesebb fényt ad. Ahogy felmelegszik, felszabadítja az illóolajokat és a meghitt hangulat mellett kellemes illatot is áraszt.
Alakítsunk át üveg tálakat, poharakat ideiglenes gyertyatartóvá! Töltsük meg őket nagy szemű sóval, szemes borssal, kávébabbal, rizzsel, vagy hasonló apró szemű anyaggal. Ha az edény mélyebb, biztonságosan beleállíthatunk egy karcsú gyertyát, de a mécsesek is kiválóan mutatnak majd benne. A mélyebb tálakat megtölthetjük vízzel és úszó gyertyákkal, virágfejekkel rakhatjuk tele. A talpas pohár lefelé fordításával éppen egy gyertyányi, magasított tartót kapunk.
Az étkészlet nem használt darabjai: a romantikus vacsoraasztalt megterítve mindig marad pár felesleges darab. A kávéscsésze alátét, tortalapát, lágytojás tartó, leveses kanál és fém szalvétagyűrű mécsestartóként használva beleolvad a terítékbe, így a gyertya fénye dominál majd.
A Valentin nap fő színei a piros és a rózsaszín összes árnyalata, valamint a fehér, arany és ezüst. Kérje lakberendező segítségét a hangulatos dekorációhoz.

Valentin nap

Február 14-én világszerte a Valentin napot ünneplik. Ez a szerelem, szeretet napja. Eredete nem tisztázott. A madarak párosodási időszaka február közepén kezdődik, talán ez a megfigyelés vezethetett az ünnep kialakulásához. Hagyományosan a szerelmet kötjük ehhez a naphoz, de nem csak párunknak, hanem családtagjainknak és barátainknak is szerezhetünk kellemes meglepetést.
Hagyományos díszítő motívumai a rózsa, szív, Ámor, nyíl és galamb. Megszokott színei a piros és a rózsaszín összes árnyalata. Ne csak romantikus vacsorát, hanem teljes átfogó lakásdekorációt készítsünk erre a napra! A bejárati ajtóra kerüljön szív alakú ajtódísz, például vörös rózsákból vagy rózsaszín krepp-papír virágokból. A kandallópárkányra tegyünk mécseseket, színes gyertyákat, szívekből álló girlandokat, vagy puttó szobrokat. A hálószobában lecserélhetjük az ágytakarót, díszpárnahuzatokat vörösre, a lámpabúrákat díszíthetjük boával, a párnákra szórhatunk virágszirmokat és a padlóra kirakhatunk egy szívet mécsesekből. A fürdőben szintén mécsesekkel rakjuk ki a kád, vagy a polcok peremét. Tegyünk ki piros színű, vagy piros szegélyes törölközőket. A kád vizébe öntsünk rózsaillatú habfürdőt. A vacsoraasztalt a gyertyák mellett díszíthetjük piros tányérokkal, melyet beilleszthetünk az egyéb színű, minden nap használt étkészletbe is. A vörös üvegből készült poharak és vörös damaszt szalvéták is nagyon dekoratívak. Egy csokor rózsa pedig bárhol jól mutat. Ha túl soknak érezzük a vörös színt, kombináljuk sok fehérrel, így csak egy-egy fontos motívum ötlik majd a szemünkbe. Kicsit kötetlenebb, fiatalosabb hangulathoz piros helyett alkalmazzuk a rózsaszín árnyalatait.
Ha meg akarja lepni szeretteit egy különleges Valentin napi hangulattal, kérje stílustanácsadó segítségét a dekorációhoz.