Arhívum | augusztus 2015

Nyaralási emlékek

A nyári utazások alkalmával gyerekek és felnőttek egyaránt sok emléket összegyűjtenek. Augusztus végére már halomban állnak otthon a kagylók, kövek, képeslapok, térképek és hasonló apróságok. Azért, hogy ezek ne csak egy dobozban kössenek ki a szekrény aljában, íme néhány ötlet, hogyan lehet ízlésesen kiállítani a különféle gyűjteményeket a lakásban.
Az azonos üdüléshez kötődő tárgyakat elhelyezhetjük egy üvegfedelű fadobozban, mintha tájképet alkotnánk. Ezt kiállíthatjuk az ablakpárkányra, íróasztalra, de felakaszthatjuk a falra is. A keretre írjuk rá a helyet és az időt, hogy később is emlékezzünk rá.
Hasonló megoldás egy nagyobb befőttesüveg használata. Válasszunk színtelen, átlátszó üveget, hogy minden apróság jól látszódjon benne. A fedelét lefesthetjük bármilyen színre, ha nem tetszik az eredeti tető. Címkézzük fel a hely és idő megjelölésével. Polcon vagy kandallópárkányon csodásan mutatnak majd.
Azonos tárgyakat is csoportosíthatunk, függetlenül attól, hogy melyik nyaraláson gyűjtöttük azokat. A képeslapokat betehetjük egy mappába is, de ha minden nap látni szeretnénk őket, akkor inkább tegyük a dekoráció részévé. Feszítsünk ki zsinórt, vékony drótot, vagy színes szalagot például az ágytámla fölé, esetleg egy polc aljára, vagy a karnisra és erre apró csipeszekkel erősítsük fel a képeslapokat, fényképeket, szalvétákat, jegyeket. Bárhol kapható keretezett parafatáblát is használhatunk, ezt könnyű festéssel egyedivé alakítani. Erre rajzszöggel erősítsük fel a lapokat.
Vásárolhatunk vagy készíttethetünk olyan dohányzóasztalt, vagy éjjeliszekrényt, melynek üveglapja alatt kis rekeszek vannak. Ebbe tegyük a kicsi emléktárgyakat, például: ásványok, tengeri csillag, híres épületek apró másai, stb. A következő évben kicserélhetők az új élmények emlékeivel.
Hasonló gyűjtemények dekoratív és az enteriőrhöz illő kiállításával kapcsolatban kérje lakberendező segítségét.

Facebook

Saját munka 3.

Három montázs – három projekt:
1. Apa és fia budapesti lakása
2. Üzletasszony csendes menedéke
3. Legénylakás konyhája

Facebook

Téglafal a beltérben

A csupasz téglafal a klasszikus stílusokhoz is remekül illik

Facebook

Tanulósarok

Szeptember hónap az iskolakezdés ideje minden korosztályú diák számára. Ahogy a szükséges tanszereket is már előbb beszerezzük, a tanulósarok kialakítását is érdemes időben elkezdeni.
A két legfontosabb bútordarab az íróasztal és a szék. Az iskolakezdő hat éves gyermeknek is célszerű felnőtt méretű berendezést vásárolni, hiszen hosszú távra kell gondolkodnunk. Az asztal kényelmes magassága általában 70-73 cm között mozog. Figyeljünk arra, hogy stabilan álljon, és az asztallapon elegendő üres felület maradjon a tanuláshoz – ez legalább 55-60 cm mélységet jelent. Ha felépítmény is kerül rá, annak méretét adjuk hozzá a mélységhez. Az asztal lapja ne legyen átlátszó, mert az zavarja a koncentrálást. Mivel manapság a számítógép már szerves része a tanulásnak, asztali PC esetén legyen külön helye a gépnek, a monitornak és a billentyűzetnek is.
Az asztalt úgy helyezzük el, hogy kapjon természetes megvilágítást, azaz az ablak közelében, lehetőség szerint arra merőlegesen, hogy a kinti látvány ne vonja el a tanuló figyelmét. Szükséges kiegészítő az asztali lámpa. A megvilágításnál figyelni kell arra, hogy jobb kezes diák esetén balról, balkezesnél pedig jobbról érkezzen a fény.
Az ideális munkaszék állítható magasságú, az ülőke és a háttámla felülete is kárpitozott, lehetőség szerint karfával és görgőkkel, hogy minél kényelmesebb és ergonomikusabb legyen.
A tanulósarokhoz szükséges még polcos szekrény a könyveknek, füzeteknek, valamint fiókos tároló az írószereknek és egyéb kellékeknek. Ha parkettázott a szoba, a szék alá akkor is tegyünk egy kisebb szőnyeget, mert komfortosabb érzést biztosít a lábnak.
Kérje lakberendező segítségét a szép, kényelmes és funkcionális tanulósarok kialakításához!

Facebook

Egyedi lámpaernyők

Csodálatos kézzel varrott lámpaernyők az elegancia jegyében

Facebook

Türkiz

A türkiz vidám, hűvös és fiatalos szín

Facebook

Testreszabás

A testreszabás szolgáltatást azoknak ajánlom, akik nem terveznek költözést, de a jelenlegi ingatlanukat már unalmasnak találják. Szívesen átrendeznék, felfrissítenék, de nem tudják hogyan, nem látnak túl a jelenlegi funkció-leosztáson és nagyon fontos nekik a költséghatékonyság is.
A lakás/ház testreszabása gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Tulajdonos meglévő bútorait, kiegészítőit, dísztárgyait felhasználva az új lakás élményét adom – az ezzel járó macera nélkül. Természetesen, ha a Tulajdonos úgy gondolja, hogy egy adott összeget még pluszban ráfordít erre, akkor nagyobb volumenű dolgok is véghezvihetők, pl.: festés, újrakárpitozás, kiegészítők vásárlása, stb.
A lakás, ház vagy akár csak egyetlen élettér részletes feltérképezése után javaslatokat teszek a változtatásokra. A Tulajdonos kiválaszthatja a neki leginkább tetsző megoldást, majd a Tulajdonos családjával, barátaival közösen megvalósítjuk azt. Ha csak a meglévő adottságokat használjuk, akkor ez nagyon rövid idő, akár egy hétvége alatt is kivitelezhető, a lakás méretétől függően.
Keresse fel honlapomat a részletekért:
http://www.classicinteriors.hu/

Facebook

Elegáns baromfiudvar

Igényes csirkeól a kertünkben? Igen, ilyen is létezik!

Facebook

Ablakfóliázás

Ízléses üvegfóliák: zárjuk ki a kíváncsi pillantásokat, de engedjük be a fényt

Facebook

Szín- és stílustanácsadás

Az emberek tudatában vannak annak, hogy az otthonuk színe kifejezi a személyiségüket, de a színárnyalatok széles választéka könnyen zavaróvá és rémisztővé válhat.
Tény, hogy a szín lakásunk megjelenésének és esztétikájának legrugalmasabb eleme. A rugalmasságot az ezernyi különféle színárnyalat teszi lehetővé. A szín egy adott helyiségben lévő összes elem összekapcsolását és egymásnak való megfeleltetését nagyon leegyszerűsíti.
Azzal azonban már nincs mindenki tisztában, hogy az egyes helyiségeknek, funkcióknak milyen színek felelnek meg leginkább, illetve, hogy egyes színek és árnyalatok miként hatnak közérzetünkre, viselkedésünkre.
Természetesen egyéni ízléstől, az aktuális divattól is függhet, hogy ki milyen színt választana legszívesebben otthonába. Ezen kívül azonban még számos más tényezőt is figyelembe kell venni (pl. a már meglévő és ott is maradó elemek, tájolás, stb.). Ezért a színválasztást egy lakberendező segítségével lehet a legnagyobb sikerrel véghezvinni.
A lakás stílusa is éppilyen fontos. Sokan nem gondolják, hogy ennek bármi szerepe lenne, a legtöbb ember számára elég, ha a nekik tetsző tárgyakat összezsúfolják egy helyre. Az otthon összhangját segít megteremteni, ha egy téma/szín/gyűjtemény vagy bármilyen más, meghatározó elem köré csoportosítjuk a dolgokat. Ha valakinek konkrét elképzelése van a stílusról, de nem tudja, hogyan valósítsa meg, vagy épp ellenkezőleg, nem tudja, hogyan lehetne stílusos az otthona, kérje lakberendező segítségét.
A lakás, ház vagy akár csak egyetlen szoba részletes feltérképezése után a Tulajdonossal átbeszéljük, milyen lehetőségek jöhetnek szóba a szín-, vagy stílusválasztás során. Ezen folyamat végeredményeként juthatunk el a legoptimálisabb összeállításhoz. A konzultáció után két lehetőség áll a Tulajdonos rendelkezésére:
– csak dokumentáció
– végrehajtás közösen
Keresse fel honlapomat a részletekért:
http://www.classicinteriors.hu/

Facebook