Nyaralási emlékek

A nyári utazások alkalmával gyerekek és felnőttek egyaránt sok emléket összegyűjtenek. Augusztus végére már halomban állnak otthon a kagylók, kövek, képeslapok, térképek és hasonló apróságok. Azért, hogy ezek ne csak egy dobozban kössenek ki a szekrény aljában, íme néhány ötlet, hogyan lehet ízlésesen kiállítani a különféle gyűjteményeket a lakásban.
Az azonos üdüléshez kötődő tárgyakat elhelyezhetjük egy üvegfedelű fadobozban, mintha tájképet alkotnánk. Ezt kiállíthatjuk az ablakpárkányra, íróasztalra, de felakaszthatjuk a falra is. A keretre írjuk rá a helyet és az időt, hogy később is emlékezzünk rá.
Hasonló megoldás egy nagyobb befőttesüveg használata. Válasszunk színtelen, átlátszó üveget, hogy minden apróság jól látszódjon benne. A fedelét lefesthetjük bármilyen színre, ha nem tetszik az eredeti tető. Címkézzük fel a hely és idő megjelölésével. Polcon vagy kandallópárkányon csodásan mutatnak majd.
Azonos tárgyakat is csoportosíthatunk, függetlenül attól, hogy melyik nyaraláson gyűjtöttük azokat. A képeslapokat betehetjük egy mappába is, de ha minden nap látni szeretnénk őket, akkor inkább tegyük a dekoráció részévé. Feszítsünk ki zsinórt, vékony drótot, vagy színes szalagot például az ágytámla fölé, esetleg egy polc aljára, vagy a karnisra és erre apró csipeszekkel erősítsük fel a képeslapokat, fényképeket, szalvétákat, jegyeket. Bárhol kapható keretezett parafatáblát is használhatunk, ezt könnyű festéssel egyedivé alakítani. Erre rajzszöggel erősítsük fel a lapokat.
Vásárolhatunk vagy készíttethetünk olyan dohányzóasztalt, vagy éjjeliszekrényt, melynek üveglapja alatt kis rekeszek vannak. Ebbe tegyük a kicsi emléktárgyakat, például: ásványok, tengeri csillag, híres épületek apró másai, stb. A következő évben kicserélhetők az új élmények emlékeivel.
Hasonló gyűjtemények dekoratív és az enteriőrhöz illő kiállításával kapcsolatban kérje lakberendező segítségét.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük