Arhívum | május 2015

Hajóból otthon

Kényelmes hajólakások klasszikus stílusban

Facebook

Sövény

Élő sövénykerítések – kis csavarral

Facebook

Régi képeslapok 3.

Pünkösd régi képeslapokon

Facebook

Variációk 5.

Variációk egy témára: nagyvárosok

Facebook

Konyhai cseppfelfogó felület

A konyhában a pult mögötti cseppfelfogó felület kialakítása a tervezés fontos részlete. A rendszeres igénybevétel, a zsíros szennyeződések és a vízzel történő érintkezés miatt átgondolt megoldásokra van szükség.
A fenti okok miatt általában a padlótól a szekrény magasságáig csempeborítást kap a konyha. Ez is jó megoldás, de nem feltétlenül az egyetlen. A csempe önmagában kényelmes, hiszen könnyen tisztítható és higiénikus, azonban elégséges csak az ilyen igénybevételnek kitett felületeken használni: a mosogató és a tűzhely mögött, általában az előkészítő pultnál, azaz az alsó és a felső konyhaszekrény között. A fal többi részét nyugodtan lefesthetjük, esetleg tapétát is használhatunk (ügyeljünk a helyiség jó szellőzésére).
Megfelelő alternatíva lehet a mosható festékkel, vagy több lakkréteggel kezelt faborítás. A hornyolt faburkolat számos stílushoz jól illik, tetszőleges színűre festhető. Alkalmazzuk bátran a csempe helyett!
Természetesen kaphatók mosható falfestékek is. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül magas fényű felületet kapunk, amilyet régen a menzákon láthattunk. Matt és selyemfényű változatokat is gyártanak, a szivárvány minden színében, melyeket az egész konyhában használhatjuk.
Kicsit látványosabb lehetőség a tükör alkalmazása. Lehet antikolt, színezett, vagy sima hétköznapi is. Készíttethetünk dróthálós változatot, ami különleges és érdekes hatást eredményez.
A fém mennyezeti lapok elegáns és kissé férfias megjelenést adnak a konyhának. Ha természetes kőfajtákat használunk erre a célra, azokat felrakás után impregnálni kell, hogy ne szívják magukba a vizet és a szennyeződéseket.
Az Ön konyhájának adottságaihoz és stílusához leginkább megfelelő cseppfelfogó felület kialakításához kérje lakberendező tanácsát.

Facebook

Saját munka 1.

Egyik régebbi projektem: 38nm-es panellakás megnyugtató kékben
További képek: https://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/20-referencia02

Facebook

Asztalközép 1.

Néhány dekoratív asztalközép ötlet, vágott virág helyett

Facebook

Régi tárgyak új funkciója

A legtöbb otthonban számos olyan régi tárgyat találunk a padláson, a pincében, vagy a garázsban eldugva, ami ugyan nem tetszetős, nem hasznos, mégsem dobjuk ki, mert például a nagymamától maradt ránk, esetleg úgy gondoljuk, hogy „jó lesz az még valamire”, vagy egyszerűen csak lusták vagyunk elcipelni a szeméttelepre. Az utóbbi időben egyre nagyobb divat a régi használati tárgyakba új életet lehelni és némi felújítás után teljesen más funkciót adni nekik, mint amire eredetileg tervezték őket. Néhány példa, melyek főként a vidékies stílusokhoz, vagy a skandináv jellegű enteriőrökbe illenek, de ízlés szerint bármilyen környezetbe beilleszthetők:
Ha a régi létrára kosarakat akasztunk, nagyszerű tároló lehet például gardróbba, fürdőszobába. A kétágú létra fokai közé polcot szerelve nagyon jól mutat majd a nappaliban könyvespolcként. Kisebb létrából lehet éjjeliszekrény is.
A régi bőr vagy textil bőröndöt tömjük ki, szereljünk rá rövid lábakat és máris használhatjuk dohányzóasztalként. Ha teszünk bele egy jó nagy, puha párnát és a fedelét rögzítjük nyitott állapotban, házi kedvenceinknek kényelmes fekhely lehet. Pár régi bőröndöt egymásra téve megspórolhatjuk az olvasófotel melletti kisasztal árát.
Régi, bontásból származó fa ablakok kereteit tükörként hasznosíthatjuk például az előszobai konzolasztal, vagy kandalló fölött. A régi ajtólapokban a keretbetét helyére tükröt téve, egészalakos darabot kapunk az öltöző szobába. Érdekes fejtámla is válhat belőlük, amivel feldobhatunk egy egyszerű ágyat.
Régi faládák, dobozok falra rögzítve remek könyvespolcként funkcionálnak. Ha több kisebb fadobozból álló gyűjtemény halmozódik fel, szereljük le a fedelüket és tetszőleges alakzatban erősítsük őket a falra, így apróbb emléktárgyakat is kiállíthatunk bennük.
Régi fém vödör hasznosítható vázaként vágott virágok számára, de közvetlenül is ültethetünk bele növényeket. Tarthatunk benne tűzifát a kandallóhoz, de átváltoztathatjuk ipari jellegű lámpabúrává is.
A lehetőségek száma szinte korlátlan. Ha Önnek is van olyan régi tárgya, melyet újra szeretne az otthona részévé tenni, de nincs ötlete, kérje lakberendező segítségét a tervezéshez.
Facebook

Minikertek 1.

Mini kertek a lakásban – senkinek nem kell lemondania a kertészkedés örömeiről

Facebook

Gyertyák

Romantikus hangulatvilágítás gyertyákkal

Facebook