Archívum

Saját munka 28.

Ezt a 66 nm-es, 3 szobás panellakást egy nyugdíjas házaspár számára terveztem meg. Még tavaly költöztek be, de most lett fotózható a végeredmény.
A lakás teljes felújításon esett át. A középső szoba (nappali) falát kivettük és egybe nyitottuk a szűk folyosóval. A legbelső szoba lett a háló, a bejárathoz legközelebbi pedig az étkező, ahol helyett kapott egy íróasztal és amelyhez erkély is tartozik. A konyhában megszüntettük a picike kamrát, annak helyére került a mosogató. Így a régi szűkös panel konyha most G alakot formáz, ami rengeteg tárolóhelyet biztosít. A fürdőszobában a kád helyett zuhanyzót alakítottunk ki.
A beépített bútorokat asztalos készítette méretre, a többi nagy része adott volt (pl. ülőgarnitúra, nappali szekrénysor, étkező szett). A klasszikus stílus jól tükrözi a tulajdonosok ízlését. A barna és fehér kontrasztját megtörik a pasztell színek és a minták. A merész, fekete alapon rózsás tapéta bevállalása a házaspár részéről külön meglepetés volt számomra. Ritka az olyan munka, ahol a dekoráció bőségesen rendelkezésre áll és tökéletesen illik is a megálmodott stílushoz – élvezet volt a képeket és egyéb elemeket válogatni és a helyükre illeszteni.
Igazán élhető, vendéglátásra alkalmas, nyugodt és békés hangulatú otthon vált valóra.
További képek itt találhatók: https://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/70-referencia20

Saját munka 26.

Kiadásra szánt (bútorozatlanul) belvárosi lakás felújítása
További képek itt: https://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/62-referencia16

Saját munka 21.

Tavaly készült el ennek az 56 nm-es belvárosi lakásnak az átalakítása egy nagyon kedves hölgy számára. A tér áttervezése mellett a megfelelő mennyiségű tárolóhely kialakítása volt fontos szempont. A konyha helyére került a hálószoba, hogy a pici hátsó erkélyt is kihasználjuk, így a kamra gardróbbá alakult. Az előszoba és egy félszoba közös falának megszüntetésével jött létre az új konyha. A régi hall falát szintén lebontottuk, így bőven elfér az étkező és a nagyobb gardrób egymás mellett. Ezzel a központi tér sokkal szellősebb, élhetőbb lett. A semleges krémszín és barna biztosítja a nyugodt alapot, amit a kék különböző árnyalatai élénkítenek fel, a türkiztől a kobaltig.
További képek itt: http://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/60-referencia15

Saját munka 20.

Nemrég készítettem el ennek a nappali szobának a lakberendezési terveit egy kedves házaspár számára. A helyiség 22 nm és hálószobai funkciót is ellát. Az igény a látvány felfrissítése és lakályosabbá tétele volt, a meglévő ülőgarnitúra és heverő megtartásával. A tulajdonos hölgy beleszeretett ebbe a szekrény típusba, így a megfelelő elemek összeválogatása, térbeli elrendezésének kialakítása, és méretre gyártatása volt az elsődleges feladatom. A tapéta kiválasztása megfelelő körültekintést igényelt. Sikerült találnom egy textil hatásút, amely finom színével elegáns hátteret ad a berendezésnek. Mivel panel lakásról van szó, a csíkok segítenek vizuálisan magasítani a teret, amit a díszlécezés tesz teljessé. A barna árnyalatainak ellensúlyozására a halvány türkiz színt tartottam tökéletes megoldásnak, ami a kiegészítőkön, textileken jelenik meg. Fejtörést és némi keresgélést igényelt a dohányzó asztal, mivel a kiválasztott bútorcsaládhoz nem tartozott megfelelő. Stílusban és színben végül is egy aukciós oldalon találtam meg az ideális darabot. Meg kellett még oldanom az emléktárgyak, a könyvek és a TV készülék elhelyezését is.
További képek itt: http://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/58-referencia14

Saját munka 18.

Panel fürdőszoba és mellékhelyiség felújítása minimális csempe használattal

Teleltetés

A télre behozott cserepes növények dekoratív elhelyezése a lakásban

Saját munka 15.

Klasszikus csillárok 260 cm belmagasságnál – nem lehetetlen

TV2 interjú

A TV2 Szépítők c. lakberendezési műsorának szombati adásában volt a velem készített interjú, ami az alábbi linken elérhető. A felvezető után rögtön ez a blokk következik.
https://tv2.hu/musoraink/szepitok/245440_csokkentheto-a-lakashitel-osszege.html

Saját munka 14.

Pályázatra terveztem: 56 nm-es tetőtéri lakás fiatal házaspár és 5 éves kislányuk számára
További képek itt: http://www.classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/53-referencia12

Költözés

A költözés izgalmas esemény, az új élet ígérete, ugyanakkor stresszes időszak is az emberek életében. Csökkenthetjük az ezzel járó kellemetlenségeket, ha már időben elkezdünk felkészülni rá.
Ha valaki nem selejtez rendszeresen, az otthonában sok felesleges dolog felhalmozódhat. Költözés előtt érdemes ezektől megszabadulni, hiszen így nem csak a dobozok számát csökkenthetjük, de az új otthonban sem kell majd foglalkozni velük. Fokozatosan, akár szobáról szobára haladva kezdjünk neki a feladatnak, már jóval a költözés előtt. Készítsünk elő három nagy zsákot, vagy dobozt és szelektáljuk a felesleges tárgyakat aszerint, hogy eladásra, elajándékozásra, vagy kidobásra szánjuk-e őket. Hirdessük meg időben a nem kívánt bútorokat, dísztárgyakat, stb., akár azzal a kikötéssel is, hogy mikortól vihetők el valójában. Kevés az esélye, hogy mindent egyből elkapkodnak, ezért kell előrelátónak lenni. A szeretetszolgálatok örülnek bármilyen ruhaneműnek, ami nem szakadt, vagy régi játékoknak, mesekönyveknek. A törött, használhatatlan dolgok mehetnek a szelektív hulladékgyűjtőbe. A nagyobb daraboktól (bútor, szőnyeg, stb.) lomtalanításkor tudunk megszabadulni. Ha ez éppen nem aktuális, akkor ezeket el kell vitetni, ami viszont szervezést igényel és költsége is van.
Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a dobozolást sem. Mindig több holmink van, mint azt gondolnánk. Ami a költözésig nem kell (könyvek, dísztárgyak, nyáron a téli ruhák, karácsonyi dekorációk, stb.), már mehet is a dobozba. Szakítsunk rá időt, hogy mindezeket tisztán pakoljuk el, mert akkor az új lakásban már egyszerűen csak a helyükre kell tenni őket. A dobozokat mindig címkézzük fel! Sokkal könnyebb lesz, ha már eleve abba a helyiségbe pakoltatjuk be, ahol majd kibontjuk őket és így nem kell keresgélni azt, amire előbb van szükségünk az új helyen. A dobozokat gondosan ragasszuk le, egyrészt hogy szállításkor nehogy szétessenek, másrészt, hogy a benne tárolt tárgyak addig se porosodjanak.
A költöztető céget érdemes lefoglalni, amint megtudjuk a pontos dátumot. Általában órabérben dolgoznak. Inkább fizessünk ki egy-két órával többet, mintsem a holmink épsége lássa kárát a kapkodásnak. A bútorok és a nagy háztartási gépek fóliázását a cég emberei végzik, minden más helyes csomagolásáért mi felelünk.
Költözés előtt érdeklődjön ismerőseinél, vagy akár lakberendezőjénél, hogy mire kell odafigyelni, milyen hibákat tud elkerülni ezen időszak alatt.