Archívum

Augusztus 20. alkalmából

Piros-fehér-zöld enteriőr ötletek augusztus 20-a alkalmából

Facebook

Olíva

Az olívazöld viszonylag sötét, sárgás-zöld szín. Kevés földes tónusa van a leheletnyi barnának köszönhetően. Egyáltalán nem rikító, így sokoldalúan használható a lakberendezésben. Nagyon jó kiegészítő szín például a semleges palettákhoz. Nevét a zöld olajbogyóról kapta.

Facebook

Sötét falak 2.

Bátran használjunk a falakon sötét színeket: elegáns, látványos és meghitté teszi a teret

Facebook

Eau de Nil

Az „eau de Nil” (a Nílus vize) egy hűvös, világos kékes-zöld árnyalat, nagyon enyhe földes tónussal. Az 1800-as évek közepén volt igazán népszerű, amikor Európa egyiptomi lázban égett, de az empire stílus után inkább pasztellszínekre vágyott. Remekül kiegészíti a halvány semleges paletta színeit (pl. krémszín, törtfehér, világos bézs, homokszín), de nagy felületen is jól mutat.

Facebook

Festékpaletta 25.

Nyári életérzések festékpalettákkal kifejezve

Facebook

Chartreuse

A chartreuse szín a színkörön éppen félúton helyezkedik el a zöld és a sárga között. Bár élénk árnyalat, a közepesen sötét tónusa miatt mégsem túl hivalkodó. Fókuszpontnak kiváló, de nagy felületeken is jól mutat. Utóbbi esetben semleges színekkel ellensúlyozzuk. Nevét a kartauzi szerzetesek által 1764 óta gyártott francia likőrről kapta, mely 130 féle növényből készül, ez adja természetes sárgászöld színét.

Facebook

Március 15. alkalmából

Piros-fehér-zöld enteriőr ötletek március 15-e alkalmából

Facebook

Festékpaletta 23.

Erőteljes színpaletták

Facebook

Festékpaletta 18.

Növények inspirálta zöld festékpaletták

Facebook

Smaragdzöld

A smaragdzöld egy erőteljes, hűvös (csipetnyi kékkel kevert), sötétzöld árnyalat, mely tükrözi a névadó drágakő luxusát. 2013-ban ez volt az év színe.

Facebook