Archívum

A 2023-as év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2023-ban az év divatszíne a 18-1750 számú Viva Magenta.
Ez egy erőteljes, mégsem tolakodó, gazdag vörös árnyalat (ellentétben a köznyelvben ismert erőteljesen pink magenta színnel). Alkotóit a bíbortetűből kinyert eredeti bíbor szín inspirálta. Ezzel nem csak a természethez vezethető vissza, de luxust is sugároz.
Közepesen sötét árnyalat, ezért nagyobb mennyiségben is használható. Jól illik konyhába, fényűző nappaliba, de akár kifejezetten férfias enteriőrökbe is, színfoltként. Mint minden vörös árnyalat, ez is élénkítő, energetizáló hatással bír, így hálószobában és gyerekszobában csak visszafogottan alkalmazzuk.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2023-as év színe.

Facebook

Cinóber

A cinóber (más néven kínai vörös) egy nagyon élénk, narancsos-vörös árnyalat. Uralja a teret, ezért óvatosan használjuk a lakberendezésben. Leginkább kiegészítők színeként javasolt, ha fel akarjuk dobni a teret, vagy fókuszpont létrehozása a cél. Nagy felületen olyan helyiségben alkalmazzuk csak, ahol keveset tartózkodunk és nem alvásra használjuk (például különálló étkezőszoba). A festékanyagot régen a cinnabarit (higany-szulfid) ásványból nyerték, ami mérgező, ezért ma már mesterségesen állítják elő.

Facebook

Augusztus 20. alkalmából

Piros-fehér-zöld enteriőr ötletek augusztus 20-a alkalmából

Facebook

Sötét falak 2.

Bátran használjunk a falakon sötét színeket: elegáns, látványos és meghitté teszi a teret

Facebook

Festékpaletta 25.

Nyári életérzések festékpalettákkal kifejezve

Facebook

Március 15. alkalmából

Piros-fehér-zöld enteriőr ötletek március 15-e alkalmából

Facebook

Burgundi vörös

A burgundi vörös egy sötét, mély, mégis élettel teli és elegáns árnyalat, mely tartalmaz egy kevés lilát és barnát is. Nevét a vörösborról kapta.

Facebook

Festékpaletta 16.

Virágok inspirálta festékpaletták

Facebook

Valentin napi tálalás

Dekoratív tálalási ötletek a Valentin napi romantikus vacsorához

Facebook

Színpárok 33.

Színpárok: zöld-piros

Facebook