Arhívum | november 2019

Toalett kiegészítők

Antik (jellegű) kiegészítők a legkisebb helyiségbe – ez is lehet stílusos

Facebook

A pulyka

A Hálaadás legfőbb dekorációs motívuma a pulyka

Facebook

Modern farmház stílus

Hazánkban is megjelent az úgynevezett modern farmház stílus, mely külföldön már évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Nem mindig egyértelmű, miben is különbözik ez a hagyományos farmház stílustól.
Az eredeti, klasszikus változat legfőbb jegyei a natúr színpaletta, vintage kiegészítők, kevert bútortípusok a vidéki stílushoz illeszkedően, melyek nagy része antik vagy régiség, természetes faanyagok és rusztikus hangulat. Ezzel szemben a modern változat keveri a fenti elemeket az egyenes/egyszerű vonalakkal, ipari jellegű kiegészítőkkel, sokkal több fehér színt használ és jóval letisztultabb megjelenést kíván elérni. Sokkal kevésbé rusztikus. A faanyagok nem feltétlenül régiek, csak természetes színűek. A terek mindkét esetben tágasak, egybenyitottak, a belmagasság nagy. Megmarad a látszó gerendázat is. A használt fém kiegészítők gyakran feketék, de a galvanizált fém és a rozsdamentes acél is megjelenik. A bútorok újonnan készültek, megidézve a régiek stílusát és formáját, de sokkal egyszerűbb módon. Az összhatás rendezett, levegős és világos. A praktikusságé a vezető szerep.
A klasszikus farmház stílus több színt használ, melyek ugyan visszafogottak, de bátran vegyíthetők. A modern ezzel szemben a semleges színeket hozza összhangba és csak ritkán használ tényleges színt a palettában. Ha mégis, akkor az már általában jóval erőteljesebb (pl.: mustársárga, tintakék, fűzöld) és fókuszpontként funkcionál. A szürke és fehér árnyalatok dominálnak, mely most nagy divat, ettől is modernebbnek hat az enteriőr.
Kérje lakberendező segítségét otthonának új stílusjegyekkel történő átalakításához.

Facebook

Lépcsőszőnyeg

A lépcsőszőnyeg nem csak biztonságos és védi a fokokat a használat során, de elegáns megoldás is

Facebook

Házimunkához

Egy kis inspiráció a „nemszeretem” házimunkákhoz

Facebook

Babakék

A babakék az égszínkéknek egy pasztell árnyalata. Ahogy a neve is mutatja, említése erős asszociációs kapcsolatban van a fiú újszülöttekkel. Azonban “felnőttesebbé” tehetjük ezt a színt, ha barnával, feketével vagy bézzsel kombináljuk.

Facebook

György-stílus

Az angol György-stílus 1714-től 1830-ig tartott, nevét az egymás után uralkodó négy György királyról kapta. Két korszaka a korai és a késő György-stílus, utóbbi a Régensség koraként is ismert. Jellemzői a világos színek (pl.: púder kék, zsályazöld, krémszín), nyitott terek, gazdag díszítettség. Erős a klasszicizmus, a palladianizmus és az ipari forradalom hatása.

Facebook

Konyhai világítás

Hogyan oldjuk meg az ablak előtt lévő mosogató megvilágítását a konyhában

Facebook

Dupla lábtörlő

Esős, sáros időben hasznos a dupla lábtörlő. Az alsó darab nem engedi elmozdulni a felsőt, intenzívebb lábtörlés esetén sem. A felső durvább anyagú, hogy alaposan leszedje a koszt a cipőkről. Ezen kívül a jól megválasztott lábtörlők dekorációs elemként kiegészítik a látványt.

Facebook