Modern farmház stílus

Hazánkban is megjelent az úgynevezett modern farmház stílus, mely külföldön már évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Nem mindig egyértelmű, miben is különbözik ez a hagyományos farmház stílustól.
Az eredeti, klasszikus változat legfőbb jegyei a natúr színpaletta, vintage kiegészítők, kevert bútortípusok a vidéki stílushoz illeszkedően, melyek nagy része antik vagy régiség, természetes faanyagok és rusztikus hangulat. Ezzel szemben a modern változat keveri a fenti elemeket az egyenes/egyszerű vonalakkal, ipari jellegű kiegészítőkkel, sokkal több fehér színt használ és jóval letisztultabb megjelenést kíván elérni. Sokkal kevésbé rusztikus. A faanyagok nem feltétlenül régiek, csak természetes színűek. A terek mindkét esetben tágasak, egybenyitottak, a belmagasság nagy. Megmarad a látszó gerendázat is. A használt fém kiegészítők gyakran feketék, de a galvanizált fém és a rozsdamentes acél is megjelenik. A bútorok újonnan készültek, megidézve a régiek stílusát és formáját, de sokkal egyszerűbb módon. Az összhatás rendezett, levegős és világos. A praktikusságé a vezető szerep.
A klasszikus farmház stílus több színt használ, melyek ugyan visszafogottak, de bátran vegyíthetők. A modern ezzel szemben a semleges színeket hozza összhangba és csak ritkán használ tényleges színt a palettában. Ha mégis, akkor az már általában jóval erőteljesebb (pl.: mustársárga, tintakék, fűzöld) és fókuszpontként funkcionál. A szürke és fehér árnyalatok dominálnak, mely most nagy divat, ettől is modernebbnek hat az enteriőr.
Kérje lakberendező segítségét otthonának új stílusjegyekkel történő átalakításához.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük