Arhívum | január 2020

Tanácsadás 2.

Lakberendezési tanácsadás, szín- és stílus tanácsadás, Feng Shui alapú tanácsadás a Classic Interiors-nál.
Akár munkaidő után vagy hétvégén, amikor Ön is ráér.
Előre kalkulálható, így Ön dönti el, mennyi időt szán rá.
Részletekért keresse fel honlapomat: http://classicinteriors.hu/hu/

Facebook

Umbrabarna

Az umbrabarna egy sárgás, sötétbarna árnyalat. Természetes föld pigmentből állították elő, mely lelőhelyéről, az itáliai Umbria tartományról kapta a nevét. Nyers és égetett változatát is alkalmazzák. Ma az umbrabarna színt leginkább az antikolás bútorfestési eljárás során használják: régies hatást érhetünk el, ha egy eltérő színű alapra vékonyan, árnyékolási céllal visszük fel.

Facebook

Festmény témák

Egy szép festmény mindig dísze otthonunknak. A színe, a mérete és a stílusa meghatározó lehet az enteriőrben, de összhangban is kell lennie vele. A festmény témáját azonban már csak az egyéni ízlés határozza meg. Művészettörténeti alapokon az alábbi nagyobb témaköröket különböztetjük meg a festészetben (a teljesség igénye nélkül):
Tájkép: témája elsősorban a természeti képződmények (hegyek, vizek, erdők, mezők, égbolt stb.), de ide soroljuk a városképeket, utcarészleteket, épületekről készült műveket is. A XV-XVII. század folyamán a környező tájat gyakran alkalmazták a festmény tényleges témájának (főként portréknak) a háttereként.
Életkép (zsánerkép): témája az udvari, a polgári vagy a paraszti élet mindennapi eseményei. A szereplők kiléte nem mindig ismert.
Csendélet: témája a festő által különféle tárgyakból összeállított dekoratív kompozíció. Ezek lehetnek a természet kincsei (virágok, kagylók, ásványok stb.) vagy ember alkotta tárgyak is (nagyító, könyv, serleg stb.), illetve ezek kombinációja.
Portré: témája egy konkrét személy. Lehet egészalakos ábrázolás és arckép is. A fényképezés előtti időkben ez volt az egyetlen lehetőség egy személy vonásainak megörökítésére. A nemesség mindig is nagy súlyt fektetett a családfa ilyen jellegű megjelenítésére.
Történelmi: témája történelmi események, bibliai történetek vagy mitológiai jelenetek. Általában morális üzenetet közvetít. Bár magának a történetnek egy meghatározott pillanata kerül ábrázolásra, sokszor az előzményekre vagy a következményekre is található utalás a képen.
Kérje lakberendező segítségét az Ön otthonába leginkább illő festmények kiválasztásához is.

Facebook

Saját munka 30.

Előtte-utána képek a 66 nm-es panellakásról

Facebook

Festékpaletta 22.

Természetes, semleges színek palettái

Facebook

Ajtó lap és tok szín

Eltérő színű ajtólap és ajtókeret – kevésbé megszokott, mégis elegáns megoldás

Facebook

Saját munka 29.

Pályázatra terveztem: valódi szobaként berendezett fürdőszoba, mely nem csak egy kiszolgálóhelyiség

Facebook

Kalitkák

Elegáns otthonok tollas barátainknak

Facebook

Téli dekoráció

Téli dekorációs ötletek a karácsony utáni időszakra

Facebook

Függönyelkötés

Klasszikus függönyelkötési módszerek, hogy minél több fényt engedjünk be otthonunkba

Facebook