Archívum

Kutyakapu

A szimpla rácsnál elegánsabb megoldások kedvenceink távoltartására a veszélyes helyektől

Macskáknak

Kültéri menedék lakásban tartott macskáknak

Kalitkák

Elegáns otthonok tollas barátainknak

Madárfürdő

A nagy nyári melegben a kerti madarak hálásak lesznek egy kis felfrissülési lehetőségért. Cseréljük gyakran a vizet a madárfürdőben, hogy elkerüljük az algásodást és a szúnyogtenyészetet.

Állatok ellátása

Kedvenceink etetése-itatása is történhet stílusosan

Állati karácsony

Kedvenceink karácsonyi ajándékáról se feledkezzünk meg

Kutyaházak

Klasszikus stílusú kutyaházak a kutya nagy hideg ellen

Állatvédelem a lakberendezésben

Furcsának tűnhet, de a lakberendezés és az állatvédelem között is van kapcsolat. Sokan kedvelik az állatmintákat, állatbőröket és motívumokat, de mindig van alternatív megoldás a valódi állati anyagok felhasználása helyett. Könnyen találkozhatunk olyan ügyfelekkel, akiknek fontos, hogy otthonuk megfeleljen állatbarát elveiknek.
A legáltalánosabban használt állati eredetű anyag a bőr. Számos jó tulajdonsága van és nagyon dekoratív. Általában marha, sertés, kecske és juh bőrét használjuk. Ezeket az állatokat a húsukért vágják le, a bőrük hasznosítása egy plusz adalék, így az sem vész kárba. Felhasználásuk a lakberendezés során nem ütközik az állatvédelem elveibe. Valódi bőr helyett használhatunk úgynevezett textilbőrt is. Kinézete és tapintása nagyon hasonló az igaziéhoz, ugyanúgy lélegzik és melegben is komfortos marad. Alapanyaga azonban textil alapra dolgozott poliuretán. Tartós és a tisztítása is könnyű. Manapság már felső kategóriás textilgyártó cégek is készítenek élethű és magas minőségű nyomott anyagokat egzotikus vadállat és háziállat mintákkal. Másik alternatíva lehet az egzotikust imitáló műszőrmék előnyben részesítése, melyek kiváló minőségben is kaphatók, kárpitnak és szőnyegnek egyaránt.
A szarvasok és őzek bakjai minden évben elhullajtják agancsukat. Ezeket az erdőgazdaságok összegyűjtik és értékesítik. Készülhetnek belőle használati- és dísztárgyak, melyek a klasszikus stílusú otthonokba jól illenek. A szarvasmarha félék szarvát, mely a bőrükhöz hasonlóan a húsfeldolgozás mellékterméke, szintén gyakran használják erre a célra. A csont, szarv, szaru alapanyagú dísztárgyak helyett választhatunk inkább hasonló színű és felületű, de nem állati eredetű anyagból készülteket. Több lakberendezési kiegészítőket gyártó cég is készít magas minőségű mű trófeákat és teljes állatbőr utánzatokat is.
A lakberendezői munkám során nem csak az energiatakarékosság és zöld építészet a fontos, hanem az állatvilág védelme is. Egy adott alternatív megoldás ugyanolyan szép, sikkes, kényelmes lehet és ráadásul még környezetbarát is.

Kutya/macska ajtó

Biztosítsuk kedvenceinknek a szabad ki-be járást a kertbe

Variációk 2.

Variációk egy témára: állatok