Arhívum | július 2015

Kerti út

A kövezett kerti utat könnyű tisztán tartani és esős időben is el tudunk jutni a kert végébe

Facebook

Variációk íróasztalokra

Klasszikus stílusú, elegáns, mégis különleges íróasztalok

Facebook

A lakberendező

Miért fogadjak fel lakberendezőt? Általában ez a kérdés fogalmazódik meg először, ezzel a szakmával kapcsolatban.
Mert komoly költséget takaríthat meg nekem. Hogyan?
A jó lakberendező nem csak úgy „összedob” valamiféle kinézetet a lakásnak, hanem gondos tervezés során pontosan a tulajdonos igényei és a lakás adottságainak figyelembevételével a lehető legtökéletesebb enteriőrt alkotja meg. A folyamat során leveszi a teher nagy részét a tulajdonosok válláról. Elkészíti a burkolási és világítási terveket, falnézeteket és térbeli képeket a látványtervekhez. Intézi a méréseket, a szakemberekkel történő egyeztetéseket, a megfelelő anyagok felkutatását, a munkálatok ellenőrzését és még sorolhatnánk. A felmerülő problémák sem a tulajdonosok idejét rabolják, hanem a lakberendező oldja meg őket. Természetesen mindezt folyamatos egyeztetés mellett.
 

Tapasztalataim szerint a tulajdonosok túl későn fordulnak szakemberhez, amikor rájönnek, hogy egyedül mégsem tudják megvalósítani elképzeléseiket. Addigra azonban már sok pénzt és időt fordítottak – gyakran feleslegesen – egy olyan tevékenységre, melynek eredményével nem elégedettek. Megtörténtek a nehezen, vagy nem megváltoztatható szerkezeti átépítések, sőt legtöbbször már a burkolás is. Ideális esetben a lakberendező már az új ház tervezési fázisánál bekapcsolódik a folyamatba és az építésszel, kivitelezővel, tulajdonossal együttműködve közösen alakítják ki a végeredményt. 
Kérem, tekintse meg honlapomat. Amennyiben úgy gondolja, hogy bármiben segíteni tudok Önnek, forduljon hozzám bizalommal.  
www.classicinteriors.hu

Facebook

Tengerpart…

Egy kis tengerparti álmodozás…

Facebook

Fényfüzérek

Fényfüzéres díszítés otthonunkban, nem csak karácsonyra

Facebook

Klasszikus virágtartó

Az urna formájú virágtartó soha nem megy ki a divatból

Facebook

Kültéri medence

Elegáns kültéri medence a nyári felfrissüléshez

Facebook

Tapéta

A tapéta használata újra közkedvelt lett az utóbbi években, köszönhetően a jó minőségű és exkluzív kínálatnak. A tervezők a divatot is követve alkotják meg legújabb mintáikat, színhasználatuk is ehhez igazodik. A klasszikus stílus kedvelőinek azonban a gyártók továbbra is bőséges választékkal szolgálnak, az igazán kiemelkedő cégek – megrendelői igény esetén – több évtizedes katalógusaikból is szívesen gyártanak újra egy-egy tételt.
Tapétát használhatunk falon vagy mennyezeten, teljes felületen vagy fókuszpontot kialakítva, de dekorációs céllal akár bútorokon, ajtókon is. Megrendelés előtt célszerű mintát kérni a boltban, hogy az otthoni fényviszonyok mellett is lássuk a hatást. Mivel a mintadarabok kis méretűek, a nagyobb motívumoknál a képzelőerőnkre kell hagyatkoznunk a végeredményt illetően. A falfestés és a tapéta kombinálásával további látványos eredményeket érhetünk el. Néhány magas minőségű gyártó a tapéták színéhez a saját festékeit használja, így elkerülhető hogy mintadarabokkal a kezünkben kelljen a festékboltokat járni, hiszen a megrendelt színek tökéletesen egyezni fognak.
A tapétához minden esetben a gyártó által javasolt ragasztót vásároljuk, a felrakáskor pedig szigorúan kövessük az erre vonatkozó használati utasítást. Amennyiben a munkát mesterember végzi, minden információt adjunk át részére. A tapéta anyagától, vastagságától, mintájától is függ, milyen technikát kell alkalmazni. Ha a fal nagyon egyenetlen, tapétázás előtt glettelni és csiszolni kell a felületet, csak akkor lesz igazán szép.
A tapéta mintájának mérete ugyanolyan meghatározó elem, mint a színe. A lépték befolyásolja, hogyan mutat majd a végeredmény. Például a túl nagy minta könnyen uralkodóvá válhat egy kisméretű hálószobában és még szűkösebb érzetet kelthet, egy tágas nappaliban viszont az apró, sűrű minta elveszhet és csak közelről lesz élvezhető.
Lakberendező segítségével a tapéta kiválasztása is jóval egyszerűbb folyamat, megbízhatunk szakértelmében a színeket és a mintákat illetően is. Előzetes látványtervével nem kell a fantáziánkra hagyatkoznunk, hogyan mutat majd a kiválasztott tapéta otthonunkban.

Facebook

Tárolóhely hiány?

Kicsi az otthoni iroda, de sok a megőrzendő papír? Tartsa a lakás más részében az iratokat, de szem elől elrejtve.

Facebook

Oldtimerek

Amikor a minőség és az elegancia nem kérdés: oldtimer Bentley, Rolls Roys, Jaguar

Facebook