Arhívum | szeptember 2016

Saját munka 10.

Pályázatra terveztem: antik tárgyak egy modern hálószobában

Facebook

Őszi részletek

Az ősz a részletekben rejlik

Facebook

Dekoráció őszi termésekből

Sokan szeretik őszi termésekkel, bogyókkal, gyümölcsökkel díszíteni otthonukat ebben az időszakban: összegyűjtött fényes gesztenyék egy kis kosárban, almákkal teli tál az étkező asztalon, vagy egy csokor bogyós ág vázába téve. A természet kincseit azonban kreatívabban is használhatjuk, hiszen csodás színeikkel izgalmas hangulatot varázsolnak.
Az összegyűjtött makkokat fessük be arany, vagy ezüst színű hobbi festékkel úgy, hogy a kalapjuk maradjon meg az eredeti színben. Tegyük őket egy lapos porcelán tálba, így a klasszikus hangulathoz csillogó kiegészítőket kapunk.
A makkok kalapját szedjük le és azok peremét ragasztóval bekenve erősítsük fel őket egy egyszerű asztali képkeretre. Nagyobb fali képkeret esetén ezt fél dióhéjakkal is megtehetjük. Ha törtfehér, vagy bézs festékkel befestjük, majd óvatosan átdörzsöljük a dióhéjakat, átlátszik majd a természetes barna szín és szép antikolt hatást érhetünk el. Ez remekül illik a vintage hangulathoz.
Az egyszerű gyümölcstál helyett készítsünk az almákból, körtékből csillogó, ünnepi asztaldíszt. Fényesítsük ki a gyümölcsöket egy puha ronggyal. Vegyünk ehető arany füstfóliát, amit egy puha ecsettel vigyünk fel a gyümölcsök felületére. Magától oda fog tapadni. Nem baj, ha nem fedi be teljesen, sőt, izgalmasabb és antik jellegű a látvány, ha csak nagyobb foltokban kerül fel az aranyozás. Amennyiben nem étkezésre szánjuk, ragasszunk a gyümölcsök felületére strasszköveket a fényűző hatás eléréséhez.
Szedjünk nagyobb mennyiségű, különböző színű bogyót (csipkebogyó, berkenyefélék, tövisbogyó, stb.). Ne legyen rajtuk szár, vagy levél. Ezeket rétegezve öntsük egy szép formájú, magasabb, víztiszta üveg edénybe. Akár mécsest is rakhatunk a tetejére, vagy tehetünk közéjük pár szál virágot. Tökéletes asztalközép lesz.
Kérje lakberendező segítségét a klasszikus őszi dekoráció kialakításához.

Facebook

Színpárok 18.

Színpárok: lila-narancssárga

Facebook

Festékpaletta 9.

Őszi színek palettái

Facebook

Kerti tűzrakó hely

Az őszi esték beköszöntével sem kell feladnunk a kertben töltött mindennapi pihenést. Bár naplemente után a levegő már hűvösebb, a gyakoribb esőktől pedig nedves lehet a terasz és a pázsit, van néhány trükk, melyekkel mégis kellemes légkört teremthetünk.
Alakítsunk ki egy tűzrakó helyet a ház közelében. Akár magunk is építhetünk maradék téglából, terméskövekből, betonból, stb. Egészítsük ki egy oda vezető, könnyen tisztán tartható kerti úttal. Ha formája, színe, alakja igazodik a ház stílusához, akkor tökéletes kiegészítő elem lesz, mely belesimul a környezetébe, de képezheti szerves részét akár a terasznak is.
A tűzrakó körül szükség lesz elegendő ülőhelyre. Földbe süllyesztett rész kialakítása esetén maga a perem szolgálhat padként. A szélét rakjuk ki kővel, vagy kezelt fával. Párnákkal borítva kényelmes lesz mindenki számára. Amennyiben a tűzrakót önmagában építjük meg, állíthatunk köré karfás kerti székeket. A hideg ellen terítsünk rájuk vastag plédeket is a párnák mellett. Ezek a műanyagon kissé csúszhatnak, ezért jobb, ha a bútorok fából, vagy fémből készülnek.
A hordozható tűzrakó általában fémből készül, lehet nyitott, vagy zárt tűzterű, többféle színben és formában. Segítségével a lekövezett nyári reggeliző sarkot könnyű átalakítani őszi melegedős hellyé. Előnye, hogy bárhol felállíthatjuk, ahol van szabad terület, vagy megtetszik a kilátás.
A csendes őszi eső se vegye el a kedvünket! Ha nem fúj a szél, nem kell bemennünk a házba: a napernyők ilyenkor is jó szolgálatot tesznek. Állítsunk fel párat az ülőhelyek és a tűz fölé. Az eső illata és az égő fa pattogása kellemes adalék lesz a beszélgetésekhez.
Kérje lakberendező segítségét a kültér hangulatossá tételéhez is.

Facebook

Fa lépcső dekor

Dekoráljuk festéssel az unalmas fa lépcsőt, így elegáns, vagy éppen játékos fókuszpont lehet belőle

Facebook

Fókuszban a zuhanykabin

Az osztott fémkeretes zuhanykabin csodás fókuszpont egy karakteres fürdőszobában

Facebook

Tök dekoráció faragás nélkül

Az őszi dekoráció fontos részét képezik az ötletesen faragott tökök. Azonban nem mindenki rendelkezik megfelelő kézügyességgel ezek elkészítéséhez, néhányan pedig a faragással járó ragacsos koszt nem szeretik.
Faragás helyett fessük be a tököket. A hobbi festékek közül számos alkalmas erre a feladatra. Akár a teljes felületet is befesthetjük, például arany, vagy ezüst színre, ami elegáns látványelem lesz. Fekete festékkel, vagy alkoholos filccel kialakíthatjuk a szokásos vigyorgó halloween-i arcokat is. Stencilek segítségével különféle mintákat és motívumokat is festhetünk, különösebb kézügyesség nélkül.
Használjunk rajzszöget a díszítéshez. Az enteriőrnek megfelelően választhatunk fényes króm, réz, vagy akár fekete fejű rajzszögeket is. Ceruzával rajzoljuk elő a mintát, majd nyomkodjuk bele őket a tökbe. Könnyű, gyors, mégis látványos megoldás.
Egy kevés ragasztóval kenjük be a tök felületét, majd szórjunk rá csillámport. Száradás után a felesleget egy puha ecsettel távolítsuk el. Így is kialakíthatók minták.
Decoupage ragasztó segítségével használjuk fel a régi csipketerítőket, színes faleveleket, szalagokat, kivágott papírfigurákat, stb. és díszítsük ezekkel a tök felületét. Ez a fajta ragasztó száradás után láthatatlan lesz a felhasznált anyagokon, de egyúttal védi is a felületet.
Ne csak narancssárga tököket használjunk a dekorációhoz, hanem otthonunk stílusának megfelelően vásároljunk fehér, zöld, vagy rozsdavörös változatokat is. Ezek kombinációja még színesebbé teszi a látványt.
A lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt. Kérje lakberendező segítségét az egyedi ötletekhez.

Facebook

Borospince

Borospincék klasszikus stílusban

Facebook