Tök dekoráció faragás nélkül

Az őszi dekoráció fontos részét képezik az ötletesen faragott tökök. Azonban nem mindenki rendelkezik megfelelő kézügyességgel ezek elkészítéséhez, néhányan pedig a faragással járó ragacsos koszt nem szeretik.
Faragás helyett fessük be a tököket. A hobbi festékek közül számos alkalmas erre a feladatra. Akár a teljes felületet is befesthetjük, például arany, vagy ezüst színre, ami elegáns látványelem lesz. Fekete festékkel, vagy alkoholos filccel kialakíthatjuk a szokásos vigyorgó halloween-i arcokat is. Stencilek segítségével különféle mintákat és motívumokat is festhetünk, különösebb kézügyesség nélkül.
Használjunk rajzszöget a díszítéshez. Az enteriőrnek megfelelően választhatunk fényes króm, réz, vagy akár fekete fejű rajzszögeket is. Ceruzával rajzoljuk elő a mintát, majd nyomkodjuk bele őket a tökbe. Könnyű, gyors, mégis látványos megoldás.
Egy kevés ragasztóval kenjük be a tök felületét, majd szórjunk rá csillámport. Száradás után a felesleget egy puha ecsettel távolítsuk el. Így is kialakíthatók minták.
Decoupage ragasztó segítségével használjuk fel a régi csipketerítőket, színes faleveleket, szalagokat, kivágott papírfigurákat, stb. és díszítsük ezekkel a tök felületét. Ez a fajta ragasztó száradás után láthatatlan lesz a felhasznált anyagokon, de egyúttal védi is a felületet.
Ne csak narancssárga tököket használjunk a dekorációhoz, hanem otthonunk stílusának megfelelően vásároljunk fehér, zöld, vagy rozsdavörös változatokat is. Ezek kombinációja még színesebbé teszi a látványt.
A lehetőségeknek csak a képzeletünk szabhat határt. Kérje lakberendező segítségét az egyedi ötletekhez.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük