Arhívum | augusztus 2020

Tengeri üveg

Az 1960-as évekig a tengerparti városokban egyes cégek és persze a turisták is úgy szabadultak meg az üres üvegektől, hogy a vízbe dobták azokat. Ezek összetörtek hánykolódás közben, majd a víz, a homok és a sziklák kerekdedre csiszolták az éles (legtöbbször háromszög formájú) szilánkokat. A sós víz korrodáló hatására az üveg felülete opálos lesz. Ehhez a folyamathoz kb. 20 évre van szükség. A „tengeri üveg” szinte a szivárvány minden színében fellelhető, de leggyakoribb a türkiz, a barna, a zöld és a fehér (színtelen). Kiváló dekorációs elemek egy vízparti témájú enteriőrhöz.

Facebook

Lakberendezés – Home staging – Ingatlanbefektetés

Lakberendezés = az adott ingatlant a tulajdonos(ok) igényeire és ízlésére szabva kell megtervezni, átalakítani és berendezni. A költségkeretet a tulajdonos szabja meg.
Home staging = az eladandó ingatlant (ami sokszor lakott) úgy kell berendezni/átrendezni, hogy az minél több leendő vásárló ízlésének és igényének megfeleljen. A felkészítés magában foglal kisebb felújítási munkálatokat is, de a ráköltendő összeg maximum az ingatlan értékének 5%-a.
Ingatlanfejlesztés/befektetés = egy rossz állapotú ingatlan megvásárlása, majd teljes körű felújítás utáni ismételt értékesítése. Mindezt oly módon, hogy az ingatlan minél több leendő vásárló ízlésének és igényének megfeleljen. A ráköltendő összeget és az eladás utáni várható profitot összhangba kell hozni.

Facebook

Minden fehér

Fehér fehérrel – mégsem skandináv vagy vintage

Facebook

Kedvenc virág

Amikor van egy kedvenc virágunk…

Facebook

Tóp

A tóp egy semleges szín, mely félúton van a barna és a sötétszürke között. Világosabb és sötétebb árnyalatai is népszerűek a lakberendezésben, mivel természetes alapot biztosít, ugyanakkor mélységet is ad a térnek. A francia taupe szó vakondot jelent, ennek színéről kapta a nevét.

Facebook

Színes szaniter

Színes szaniterek klasszikus stílusban

Facebook

Álcázott fészer

Az unalmas kerti fészert „álcázhatjuk” tengerparti kunyhónak, üvegháznak vagy segélyhívó bódénak

Facebook