Archívum

Lakberendezés – Home staging – Ingatlanbefektetés

Lakberendezés = az adott ingatlant a tulajdonos(ok) igényeire és ízlésére szabva kell megtervezni, átalakítani és berendezni. A költségkeretet a tulajdonos szabja meg.
Home staging = az eladandó ingatlant (ami sokszor lakott) úgy kell berendezni/átrendezni, hogy az minél több leendő vásárló ízlésének és igényének megfeleljen. A felkészítés magában foglal kisebb felújítási munkálatokat is, de a ráköltendő összeg maximum az ingatlan értékének 5%-a.
Ingatlanfejlesztés/befektetés = egy rossz állapotú ingatlan megvásárlása, majd teljes körű felújítás utáni ismételt értékesítése. Mindezt oly módon, hogy az ingatlan minél több leendő vásárló ízlésének és igényének megfeleljen. A ráköltendő összeget és az eladás utáni várható profitot összhangba kell hozni.

Facebook

Home staging 2.

A Home Staging lényege, hogy az eladandó ingatlant a leendő vevők számára minél kívánatosabbá tegyük. Ez akkor a legnehezebb, ha az ingatlan az eladási folyamat alatt is lakott. Ilyenkor a „személytelenítés” a legfőbb feladat. Fontos a jó adottságok kihangsúlyozása, a térkapcsolatok és a kihasználhatóság megmutatása.
Részletekért keresse fel honlapomat: http://classicinteriors.hu/hu/

Facebook

Költözés

A költözés izgalmas esemény, az új élet ígérete, ugyanakkor stresszes időszak is az emberek életében. Csökkenthetjük az ezzel járó kellemetlenségeket, ha már időben elkezdünk felkészülni rá.
Ha valaki nem selejtez rendszeresen, az otthonában sok felesleges dolog felhalmozódhat. Költözés előtt érdemes ezektől megszabadulni, hiszen így nem csak a dobozok számát csökkenthetjük, de az új otthonban sem kell majd foglalkozni velük. Fokozatosan, akár szobáról szobára haladva kezdjünk neki a feladatnak, már jóval a költözés előtt. Készítsünk elő három nagy zsákot, vagy dobozt és szelektáljuk a felesleges tárgyakat aszerint, hogy eladásra, elajándékozásra, vagy kidobásra szánjuk-e őket. Hirdessük meg időben a nem kívánt bútorokat, dísztárgyakat, stb., akár azzal a kikötéssel is, hogy mikortól vihetők el valójában. Kevés az esélye, hogy mindent egyből elkapkodnak, ezért kell előrelátónak lenni. A szeretetszolgálatok örülnek bármilyen ruhaneműnek, ami nem szakadt, vagy régi játékoknak, mesekönyveknek. A törött, használhatatlan dolgok mehetnek a szelektív hulladékgyűjtőbe. A nagyobb daraboktól (bútor, szőnyeg, stb.) lomtalanításkor tudunk megszabadulni. Ha ez éppen nem aktuális, akkor ezeket el kell vitetni, ami viszont szervezést igényel és költsége is van.
Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a dobozolást sem. Mindig több holmink van, mint azt gondolnánk. Ami a költözésig nem kell (könyvek, dísztárgyak, nyáron a téli ruhák, karácsonyi dekorációk, stb.), már mehet is a dobozba. Szakítsunk rá időt, hogy mindezeket tisztán pakoljuk el, mert akkor az új lakásban már egyszerűen csak a helyükre kell tenni őket. A dobozokat mindig címkézzük fel! Sokkal könnyebb lesz, ha már eleve abba a helyiségbe pakoltatjuk be, ahol majd kibontjuk őket és így nem kell keresgélni azt, amire előbb van szükségünk az új helyen. A dobozokat gondosan ragasszuk le, egyrészt hogy szállításkor nehogy szétessenek, másrészt, hogy a benne tárolt tárgyak addig se porosodjanak.
A költöztető céget érdemes lefoglalni, amint megtudjuk a pontos dátumot. Általában órabérben dolgoznak. Inkább fizessünk ki egy-két órával többet, mintsem a holmink épsége lássa kárát a kapkodásnak. A bútorok és a nagy háztartási gépek fóliázását a cég emberei végzik, minden más helyes csomagolásáért mi felelünk.
Költözés előtt érdeklődjön ismerőseinél, vagy akár lakberendezőjénél, hogy mire kell odafigyelni, milyen hibákat tud elkerülni ezen időszak alatt.

Facebook

Home staging

A Home staging napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazott technika az ingatlanértékesítésben, melynek során szakember készíti elő az ingatlant az eladásra. Meghatározza, mit kell tenni annak érdekében, hogy a bemutatás a lehető leghatásosabb legyen. Lényege: az eladásra szánt ingatlanokat olyan állapotba hozni, mely kívánatos a leendő vásárlók számára, az általános ízlésnek, elvárásoknak a figyelembe vételével. A jó adottságokat kell hangsúlyozni, a kevésbé előnyösekről el kell terelni a figyelmet. Mindenki inkább az ingatlan árát szeretné megkapni, mintsem még költeni rá, viszont nem mindenki tekint ugyanúgy az eladni tervezett házra, lakásra, mint a tulajdonos. Ő tele van pozitív előítéletekkel, ettől esetleg nem veszi észre az ingatlan hibáit. A leendő vevőnek viszont azonnal ezek ötlenek a szemébe. Ingatlanközvetítők között egyöntetű vélemény, hogy az értékesítésben kulcsszerepet játszik az első benyomás a lakásról. A potenciális vevő ugyanis a lakásba való belépést követő 15 másodpercen belül eldönti, hogy kell-e neki az adott ingatlan vagy sem. Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően mérhetően hatékonyabbá válik az ingatlan értékesítése – időben és anyagilag is. A munka során befektetett összeg többszörösen megtérül. A legfrissebb statisztikák szerint az eladásra szakszerűen felkészített ingatlanok sokkal rövidebb idő alatt kelnek el.
A Tulajdonos kétféle opció közül választhat:
– Csak írásos dokumentáció
– Végrehajtás közösen a megrendelővel
A részletekért keresse fel honlapomat:
http://www.classicinteriors.hu/

Facebook

Fotók ingatlan hirdetéshez

Lakásunk, házunk értékesítésekor a hirdetés egyik legfontosabb eleme – az alaprajz mellett – a róla készült fotósorozat. A tapasztalatok szerint nem is olyan egyértelmű, hogyan készíthetünk olyan jó képeket, amik „eladják” az ingatlant.
Mielőtt neki kezdenénk, takarítsunk ki! Téves elképzelés, hogy a pár hetes porréteg, vagy a felmosás hiánya nem látszik meg a képeken. A másik lényeges dolog a rendrakás. Mindent tegyünk a helyére, majd vizsgáljuk meg, hogyan lehetne még mutatósabb a tér. Nézzünk át pár lakberendezési magazint és merítsünk ötletet az ott publikált képekből: nincs zsúfoltság, nincs szín- és stílus kavalkád, vagy túl sok dísztárgy. Legcélszerűbb, ha helyiségről helyiségre haladva, mindig csak az adott szobát rendezzük el a tökéletes fotóhoz. Egy lakott ingatlannál mindig az a nehezebb feladat, hogy a személyes tárgyak és bútorok számát lecsökkentsük egy kívülállók által is elfogadható szintre. Ha szükséges, vigyük át a felesleges fotelt, vagy komódot addig egy másik helyiségbe. A dísztárgyak nagy részét tegyük zárt ajtók mögé, a maradékot pedig rendezzük el ízlésesen. Minden világítást kapcsoljunk fel, akkor is, ha nappal van! Használjunk széles látószögű objektívet, hogy a helyiség minél nagyobb részét bele tudjuk foglalni egy képbe. Emeljük ki a jó adottságokat! Ilyen lehet például a nagy ablak, hangulatos alkóv, szép keményfa padlóburkolat. A fürdőszobánál és a konyhánál még fontosabb a tisztaság érzése. Itt a fém felületeket fényesítsük ki, az üveges ajtók és tükrök legyenek frissen tisztítva, hogy csillogjanak. Lehetőség szerint minden helyiségről mellékeljünk képet a hirdetéshez.
Néhány elrettentő példa, amivel gyakran találkozhatunk ingatlan hirdetésekben: száradó fehérneműk a fürdőszobában, tele szemeteskuka a konyhában, bevetetlen ágy a hálóban, szennyes ruha a padlón. Bár a leendő vevő csak az ingatlant veszi meg, nem a mi használati tárgyainkat, mégis sokat számít nála mindez annak eldöntésében, hogy egyáltalán eljön-e megnézni a mi házunkat/lakásunkat!
Családi ház esetén a kültéri fotózáshoz válasszunk egy igazán verőfényes napot, amikor élénkebbek a színek. Ekkor is legyen érvényes a rend elve: a kertet gazoljuk ki, a füvet vágjuk le, a lépcsőket és kövezett részeket mossuk fel. Több szögből készítsünk fotót a házról és a kertről is.
Ha Ön is szeretné, hogy hirdetése kitűnjön a többi közül, kérje home staging keretében lakberendező segítségét az előkészületekhez.
Facebook

Otthonunk illata

Amikor a vendégek belépnek otthonunkba a színek, formák, fények mellett azonnal érzékelik az illatokat is, sokszor tudat alatt. Éppen ezért fordítsunk kellő figyelmet arra, hogy ne csak szép, de kellemes illatú is legyen a lakásunk. Különösen fontos ez az ingatlan értékesítésekor, mert az első öt másodpercben dől el, hogy az érdeklődőnek jó benyomása alakul-e ki a lakásról/házról. Ebben pedig nagy szerepe van az illatoknak is. Néhány egyszerű trükkel a magunk számára is kellemes lakókörnyezetet teremthetünk.
Mesterséges illatosító spray-k és elektromos illatadagoló eszközök helyett forduljunk a természet kincsestárához. A legegyszerűbb megoldás az, ha természetes illóolajokat csepegtetünk a párologtatókba. Rengeteg illat közül választhatunk, de ajánlott minél könnyedebb, frissebb hatásút választani (pl.: citrusfélék, levendula), hogy mégse ez legyen a domináns, hiszen ezek koncentrátumok. Fűtési szezonban a radiátor tetejére tehetjük a meghámozott narancs, mandarin, vagy alma héját. Kevésbé lesz intenzív a hatás, ezért csak a kellemes benyomás marad meg a vendégekben. Az illatos gyertyák látványelemként is funkcionálnak.
Ruháinkat frissen tarthatjuk szezonon kívül is, ha szárított virágokat, fűszereket helyezünk közéjük kisebb textilzsákokba csomagolva. Erre kiválóan alkalmas például a szegfűszeg, fahéj, levendula, rózsaszirom, rozmaring. Távol tartják a molyokat is.
Közvetlenül azelőtt, hogy az ingatlanos megérkezik a potenciális vásárlóval otthonunkba, süssünk valamilyen süteményt, még ha csak pár darabot is, aminek finom illata (pl.: fahéjas) betöltheti a lakást. Kutatások bizonyították, hogy a süteményillat hatására az emberek könnyebben „beleszeretnek” az adott ingatlanba.
Ahova csak biztonságosan elhelyezhető, tegyünk friss virágot, akár vágottat vázában, akár cserepeset. A jácint, rózsa, gyöngyvirág, liliom intenzívebb illata mellett nem is lesz szükség más megoldásra.
A fürdőszobában rakjunk ki az egyik polcra erősebb illatú pipereszappant a csomagolása nélkül. Még ha nem is használjuk, az illatanyaga felszabadul a kissé párásabb helyiségben és boudoir jellegű hangulatot varázsol.
Természetesen mindemellett elengedhetetlen a rendszeres takarítás és szellőztetés, mert nincs olyan illatosító, ami elfedné az áporodott, vagy a dohos levegő szagát. Ha ingatlanértékesítés előtt áll, home staging keretében kérje lakberendező segítségét az érdeklődők fogadásához.

Facebook