Otthonunk illata

Amikor a vendégek belépnek otthonunkba a színek, formák, fények mellett azonnal érzékelik az illatokat is, sokszor tudat alatt. Éppen ezért fordítsunk kellő figyelmet arra, hogy ne csak szép, de kellemes illatú is legyen a lakásunk. Különösen fontos ez az ingatlan értékesítésekor, mert az első öt másodpercben dől el, hogy az érdeklődőnek jó benyomása alakul-e ki a lakásról/házról. Ebben pedig nagy szerepe van az illatoknak is. Néhány egyszerű trükkel a magunk számára is kellemes lakókörnyezetet teremthetünk.
Mesterséges illatosító spray-k és elektromos illatadagoló eszközök helyett forduljunk a természet kincsestárához. A legegyszerűbb megoldás az, ha természetes illóolajokat csepegtetünk a párologtatókba. Rengeteg illat közül választhatunk, de ajánlott minél könnyedebb, frissebb hatásút választani (pl.: citrusfélék, levendula), hogy mégse ez legyen a domináns, hiszen ezek koncentrátumok. Fűtési szezonban a radiátor tetejére tehetjük a meghámozott narancs, mandarin, vagy alma héját. Kevésbé lesz intenzív a hatás, ezért csak a kellemes benyomás marad meg a vendégekben. Az illatos gyertyák látványelemként is funkcionálnak.
Ruháinkat frissen tarthatjuk szezonon kívül is, ha szárított virágokat, fűszereket helyezünk közéjük kisebb textilzsákokba csomagolva. Erre kiválóan alkalmas például a szegfűszeg, fahéj, levendula, rózsaszirom, rozmaring. Távol tartják a molyokat is.
Közvetlenül azelőtt, hogy az ingatlanos megérkezik a potenciális vásárlóval otthonunkba, süssünk valamilyen süteményt, még ha csak pár darabot is, aminek finom illata (pl.: fahéjas) betöltheti a lakást. Kutatások bizonyították, hogy a süteményillat hatására az emberek könnyebben „beleszeretnek” az adott ingatlanba.
Ahova csak biztonságosan elhelyezhető, tegyünk friss virágot, akár vágottat vázában, akár cserepeset. A jácint, rózsa, gyöngyvirág, liliom intenzívebb illata mellett nem is lesz szükség más megoldásra.
A fürdőszobában rakjunk ki az egyik polcra erősebb illatú pipereszappant a csomagolása nélkül. Még ha nem is használjuk, az illatanyaga felszabadul a kissé párásabb helyiségben és boudoir jellegű hangulatot varázsol.
Természetesen mindemellett elengedhetetlen a rendszeres takarítás és szellőztetés, mert nincs olyan illatosító, ami elfedné az áporodott, vagy a dohos levegő szagát. Ha ingatlanértékesítés előtt áll, home staging keretében kérje lakberendező segítségét az érdeklődők fogadásához.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük