Fotók ingatlan hirdetéshez

Lakásunk, házunk értékesítésekor a hirdetés egyik legfontosabb eleme – az alaprajz mellett – a róla készült fotósorozat. A tapasztalatok szerint nem is olyan egyértelmű, hogyan készíthetünk olyan jó képeket, amik „eladják” az ingatlant.
Mielőtt neki kezdenénk, takarítsunk ki! Téves elképzelés, hogy a pár hetes porréteg, vagy a felmosás hiánya nem látszik meg a képeken. A másik lényeges dolog a rendrakás. Mindent tegyünk a helyére, majd vizsgáljuk meg, hogyan lehetne még mutatósabb a tér. Nézzünk át pár lakberendezési magazint és merítsünk ötletet az ott publikált képekből: nincs zsúfoltság, nincs szín- és stílus kavalkád, vagy túl sok dísztárgy. Legcélszerűbb, ha helyiségről helyiségre haladva, mindig csak az adott szobát rendezzük el a tökéletes fotóhoz. Egy lakott ingatlannál mindig az a nehezebb feladat, hogy a személyes tárgyak és bútorok számát lecsökkentsük egy kívülállók által is elfogadható szintre. Ha szükséges, vigyük át a felesleges fotelt, vagy komódot addig egy másik helyiségbe. A dísztárgyak nagy részét tegyük zárt ajtók mögé, a maradékot pedig rendezzük el ízlésesen. Minden világítást kapcsoljunk fel, akkor is, ha nappal van! Használjunk széles látószögű objektívet, hogy a helyiség minél nagyobb részét bele tudjuk foglalni egy képbe. Emeljük ki a jó adottságokat! Ilyen lehet például a nagy ablak, hangulatos alkóv, szép keményfa padlóburkolat. A fürdőszobánál és a konyhánál még fontosabb a tisztaság érzése. Itt a fém felületeket fényesítsük ki, az üveges ajtók és tükrök legyenek frissen tisztítva, hogy csillogjanak. Lehetőség szerint minden helyiségről mellékeljünk képet a hirdetéshez.
Néhány elrettentő példa, amivel gyakran találkozhatunk ingatlan hirdetésekben: száradó fehérneműk a fürdőszobában, tele szemeteskuka a konyhában, bevetetlen ágy a hálóban, szennyes ruha a padlón. Bár a leendő vevő csak az ingatlant veszi meg, nem a mi használati tárgyainkat, mégis sokat számít nála mindez annak eldöntésében, hogy egyáltalán eljön-e megnézni a mi házunkat/lakásunkat!
Családi ház esetén a kültéri fotózáshoz válasszunk egy igazán verőfényes napot, amikor élénkebbek a színek. Ekkor is legyen érvényes a rend elve: a kertet gazoljuk ki, a füvet vágjuk le, a lépcsőket és kövezett részeket mossuk fel. Több szögből készítsünk fotót a házról és a kertről is.
Ha Ön is szeretné, hogy hirdetése kitűnjön a többi közül, kérje home staging keretében lakberendező segítségét az előkészületekhez.
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük