Archívum

A 2024-es év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2024-ben az év divatszíne a 13-1023 számú Peach Fuzz, ami magyarul barack bolyhot jelent.
Alapja a narancssárga, jó adag rózsaszínnel keverve. Lágy, visszafogott szín, mely a puhaságot, az otthonosságot és a nyugalmat juttatja eszünkbe. Légiesebb, pasztellesebb hatást érhetünk el, ha fehérrel keverjük.
A túlzott édesség vagy nőiesség érzése elkerülhető, ha feketével és fehérrel kombináljuk. Komplementere a babakék, jól mutat a barna és a szürke árnyalataival, valamint mentazölddel, zsályazölddel is. Nagy felületeken is bátran használhatjuk, de kiegészítőkön is mutatós színfoltként funkcionál. Bármilyen helyiségben alkalmazhatjuk.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2024-es év színe.

Facebook

Téli színek

A tél színei az otthonunkban

Facebook

Őszi színek

Az ősz színei az otthonunkban

Facebook

Baldachinos ágy 2.

A baldachinos ágynak, a dekorációs elemen túl, régen valós gyakorlati funkciója is volt: védett a hideg és a huzat ellen, valamint magánszférát biztosított, amikor többen aludtak egy szobában

Facebook

Indigó

Az indigó egy sötét, de nem élénk kékeslila árnyalat. A szivárvány kék melletti, legbelső színe. Nevét a természetes kék festékről kapta, melyet az indigócserjéből nyernek ki.
Akik szeretik a sötét színeket otthonukban, azok bátran használhatják akár mind a négy falfelületen is.  Mélységet ad a térnek, ugyanakkor eleganciát is sugároz. Ha más színekkel akarjuk párosítani, figyeljünk egyértelmű lila tónusára. Ennek köszönhető, hogy kevésbé formális hatású, mint a hasonló tónusú és intenzitású, de egyértelműen kék színek. Mind hófehérrel, mind pedig természetes, natúr színekkel jól kombinálható. Férfias enteriőr eléréséhez válasszuk hozzá a barna árnyalatait.

Facebook

Nyári színek

A nyár színei az otthonunkban

Facebook

Tradicionális

A tradicionális lakberendezés egyik alappillére a szimmetria

Facebook

Ágykeretek

Milyen ágykeretet válasszunk: teljesen kárpitozottat, esetleg fából vagy fémből készültet?

Facebook

Takaró

A kanapéra vagy az ágy végébe „hanyagul ledobott” takaró nem csak színfolt lehet, de mozgalmasságot is visz a térbe, így remek dekorációs elem

Facebook

Tapéta bordűr

Sokan ragaszkodnak még mindig a tapéta bordűr használatához. Szakemberek szerint most ez is újra divatba fog jönni. Hogyan ne hasson ódivatúnak mégsem? Mindig a helyiség stílusának és színeinek megfelelő mintát válasszunk, magassága pedig passzoljon a szoba belmagasságához. Közvetlenül a holkerléc alá helyezzük el, ne hagyjunk köztük helyet és ne is a holkerléc helyett tegyük fel! Így nem nyomja majd össze a teret sem.

Facebook