Archívum

Angin

Az angin egy olyan pamut vagy lenvászon textil, mely nagyon sűrű szövésű (néha zsávolyszövéssel), ezért tartós. Eredetileg matracok és párnák behúzására használták, hogy a toll ne tudja átszúrni a felső huzatot, ágyneműt. Általában csíkos mintázatú, természetesen nyers színű alapon visszafogott színekkel (szürke, kék, barna, ritkábban piros vagy sárga). Ma már nem csak ipari szövet, hanem kedvelt lakberendezési textilfajta is. Előszeretettel használják például bútorszövetnek, díszpárna huzatként, függönynek vagy asztalterítőként.

Kültéri szőnyeg

Egy kültéri szőnyeggel igazán szoba-szerűvé alakíthatjuk a kinti leülős részt is

Azonos minták 2.

Azonos mintájú tapéta és textilek egy helyiségben: a végeredmény kifinomult és gazdag látvány

Függöny

A függöny az ablak ruhája

Hotelszobákból

Amit nyugodtan elleshetünk a hotelszobákból: dekoratív ágytakaró és feltornyozott párnák

Makramé

A makramé csomózásos technikával, kézzel készített textil. A különféle csomó típusok adják ki a végső mintát. Arab eredetű, mely a mórok közvetítésével került át Spanyolországba és terjedt el Európában a XIV. században. Az 1960-70-es években volt igazán népszerű. Az utóbbi időben ismét megjelent a lakberendezésben. Például a makramé függöny jó alternatívája lehet a tömeggyártású zsinórfüggönyöknek.

Farmer

A farmer új élete – strapabíró és sokoldalú textil, ami kissé elnyűtten még jobban mutat

Használatban

A használatban lévő konyhai és fürdőszobai textileket is tárolhatjuk stílusosan

Hímzett textil

A magas minőségű hímzett textilek soha nem mennek ki a divatból

Ekrü

Az ekrü kedvelt szín a lakberendezésben, mivel semleges, világos és természetes. Nevét a francia „écru” szó után kapta, melynek jelentése nyers, fehérítetlen. Ez a nyers lenvászon és selyem textilek színe. Tartalmaz barnát, sárgát és egy kevés szürkét. A hasonló árnyalatok között ez inkább férfiasnak számít. Alapszínnek és hangsúlyos színnek egyaránt kiváló.