Archívum

Törtfehér

A törtfehér szín egy kevés sárgás beütéssel rendelkező fehér árnyalat. Épp csak annyiban tér el a tiszta fehértől, hogy mellette piszkosnak tűnik – ezért a kettő kombinációját kerüljük. Akkor szokták használni a lakberendezésben, ha a fehér túlságosan ridegnek, vakítónak tűnne. Erőteljes színek mellett és semleges paletta esetén is jó kiegészítő szín, ami fehérnek fog tűnni. Például ajtó- és ablakkeretek, fali panel, díszlécek festésekor érdemes kipróbálni a kiválasztott falszín mellé.

Facebook

Augusztus 20. alkalmából

Piros-fehér-zöld enteriőr ötletek augusztus 20-a alkalmából

Facebook

Fehér falak

Ha a fehér falak mellett döntünk, akkor is izgalmassá és elegánssá tehetjük a látványt fa fali panelek segítségével

Facebook

Kék-fehér

A kék-fehér olyan klasszikus párosítás, mely soha nem megy ki a divatból

Facebook

Fehér karácsony

Hófehér karácsony – lakáson belül

Facebook

Minden fehér

Fehér fehérrel – mégsem skandináv vagy vintage

Facebook

Március 15. alkalmából

Piros-fehér-zöld enteriőr ötletek március 15-e alkalmából

Facebook

Festékpaletta 23.

Erőteljes színpaletták

Facebook

Modern farmház stílus

Hazánkban is megjelent az úgynevezett modern farmház stílus, mely külföldön már évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Nem mindig egyértelmű, miben is különbözik ez a hagyományos farmház stílustól.
Az eredeti, klasszikus változat legfőbb jegyei a natúr színpaletta, vintage kiegészítők, kevert bútortípusok a vidéki stílushoz illeszkedően, melyek nagy része antik vagy régiség, természetes faanyagok és rusztikus hangulat. Ezzel szemben a modern változat keveri a fenti elemeket az egyenes/egyszerű vonalakkal, ipari jellegű kiegészítőkkel, sokkal több fehér színt használ és jóval letisztultabb megjelenést kíván elérni. Sokkal kevésbé rusztikus. A faanyagok nem feltétlenül régiek, csak természetes színűek. A terek mindkét esetben tágasak, egybenyitottak, a belmagasság nagy. Megmarad a látszó gerendázat is. A használt fém kiegészítők gyakran feketék, de a galvanizált fém és a rozsdamentes acél is megjelenik. A bútorok újonnan készültek, megidézve a régiek stílusát és formáját, de sokkal egyszerűbb módon. Az összhatás rendezett, levegős és világos. A praktikusságé a vezető szerep.
A klasszikus farmház stílus több színt használ, melyek ugyan visszafogottak, de bátran vegyíthetők. A modern ezzel szemben a semleges színeket hozza összhangba és csak ritkán használ tényleges színt a palettában. Ha mégis, akkor az már általában jóval erőteljesebb (pl.: mustársárga, tintakék, fűzöld) és fókuszpontként funkcionál. A szürke és fehér árnyalatok dominálnak, mely most nagy divat, ettől is modernebbnek hat az enteriőr.
Kérje lakberendező segítségét otthonának új stílusjegyekkel történő átalakításához.

Facebook

Hamptons stílus

A Hamptons stílus (luxus nyaralóhely Long Island-en) enteriőrjei tágasak, világosak és kifinomultak. A tengerparti hangulat uralkodó színe a fehér, kiegészítve a kék árnyalataival és a natúr színekkel.

Facebook