Archívum

A 2021-es év színei

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2021-ben az év divatszínei a 13-0647 számú Illuminating és a 17-5104 számú Ultimate Gray, melyek magyarul fényt árasztót és alapvető szürkét jelentenek.
A páros szürke tagja egy tökéletesen semleges árnyalat. A természetben megtalálható például a kavicsok, sziklák színében. Háttérként remekül funkcionál, mivel minden más színt erősít. A nevének megfelelően biztos alapot ad.
A páros sárga tagja egy meleg és erőteljes szín, ami pozitív hatásával felvillanyozza a teret és vidámságot csempész a hétköznapokba. A szürke mellett különösen erőteljesnek tűnik, holott valójában nem túlzottan élénk árnyalat.
Mindkét szín közepesen sötét, ami nagyon jól hasznosítható a lakberendezésben. Fehérrel kiegészítve őket visszafogottabb hatást érhetünk el. Azonban egy kevés feketét hozzájuk adva tovább erősíthetjük a sárga szín fényhozó hatását.
A kettő kombinációját bátran használhatjuk például konyhában, otthoni irodában, nappaliban vagy akár gyerekszobában is.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjenek meg a 2021-es év színei.

Facebook

Chartreuse

A chartreuse szín a színkörön éppen félúton helyezkedik el a zöld és a sárga között. Bár élénk árnyalat, a közepesen sötét tónusa miatt mégsem túl hivalkodó. Fókuszpontnak kiváló, de nagy felületeken is jól mutat. Utóbbi esetben semleges színekkel ellensúlyozzuk. Nevét a kartauzi szerzetesek által 1764 óta gyártott francia likőrről kapta, mely 130 féle növényből készül, ez adja természetes sárgászöld színét.

Facebook

Festékpaletta 24.

Meleg, citrusos színpaletták a borús idő ellensúlyozására

Facebook

Festékpaletta 23.

Erőteljes színpaletták

Facebook

Festékpaletta 21.

Meleg földszínek az ősz köszöntésére

Facebook

Inspiráció 10.

Nyár, vattacukor, vidám színek

Facebook

Festékpaletta 19.

Nyarat idéző színpaletták

Facebook

Borostyánsárga

A borostyánsárga a színkörön éppen félúton van a sárga és a narancssárga között. Gazdag, meleg tónusú, néhány árnyalata tartalmazhat barnát is. Nevét a fosszilizálódott fenyőgyantáról kapta.

Facebook

Festékpaletta 17.

Hobbik inspirálta festékpaletták

Facebook

Festékpaletta 16.

Virágok inspirálta festékpaletták

Facebook