Archívum

A 2024-es év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2024-ben az év divatszíne a 13-1023 számú Peach Fuzz, ami magyarul barack bolyhot jelent.
Alapja a narancssárga, jó adag rózsaszínnel keverve. Lágy, visszafogott szín, mely a puhaságot, az otthonosságot és a nyugalmat juttatja eszünkbe. Légiesebb, pasztellesebb hatást érhetünk el, ha fehérrel keverjük.
A túlzott édesség vagy nőiesség érzése elkerülhető, ha feketével és fehérrel kombináljuk. Komplementere a babakék, jól mutat a barna és a szürke árnyalataival, valamint mentazölddel, zsályazölddel is. Nagy felületeken is bátran használhatjuk, de kiegészítőkön is mutatós színfoltként funkcionál. Bármilyen helyiségben alkalmazhatjuk.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2024-es év színe.

Facebook

Festékpaletta 30.

Nyári színek palettái

Facebook

Lazac

A lazacszín elég élénk, rózsaszínes-narancs árnyalat. Világosabb és sötétebb tónusait is gyakran használják a lakberendezésben, elsősorban kiegészítő színként. Jól illik például a tengerparti stílushoz. Nevét a vadon élő lazac húsának színéről kapta, melyet az garnélarákban gazdag étrendjének köszönhet.

Facebook

Terrakotta

A terrakotta szín az égetett agyagról kapta a nevét (terra cotta = megsütött föld). Alapja a narancssárga, mely egy kevés barnát tartalmaz, ezáltal veszít erejéből és egy visszafogottabb földszín lesz belőle. Meleg és természetközeli, barátságos hatása otthonossá teszi a teret.

Facebook

Festékpaletta 24.

Meleg, citrusos színpaletták a borús idő ellensúlyozására

Facebook

Festékpaletta 21.

Meleg földszínek az ősz köszöntésére

Facebook

Borostyánsárga

A borostyánsárga a színkörön éppen félúton van a sárga és a narancssárga között. Gazdag, meleg tónusú, néhány árnyalata tartalmazhat barnát is. Nevét a fosszilizálódott fenyőgyantáról kapta.

Facebook

Festékpaletta 17.

Hobbik inspirálta festékpaletták

Facebook

A 2019-es év színe

A Pantone cég minden decemberben kihirdeti a következő év színét, ami hatással van a lakberendezésre is. 2019-ben az év divatszíne a 16-1546 számú Living Coral, ami magyarul élő korallt jelent.
Ez egy élénk narancsszín, kevés rózsaszínnel keverve. Meleg árnyalat, ami a gazdag élővilágot szimbolizálja és vidámságot sugall. Ezen tulajdonságai miatt remek színfoltokat és fókuszpontokat alkothatunk a segítségével. Mivel elég erőteljes, energetizáló árnyalat, hálószobában célszerű kevesebbet használni belőle, de nyugodtan alkalmazhatjuk bármely más helyiségben.
A tengerparti stílusnak köszönhetően jó ideje jelen van a lakberendezésben, mint kiegészítő szín. Könnyen feldobható vele egy semleges, vagy sötétebb színpaletta is. Komplementere a türkizkék egy árnyalata, ami szintén a vízhez köthető.
Kérje lakberendező segítségét, hogy otthonában stílusosan jelenjen meg a 2019-es év színe.

Facebook

Barackszín

A barackszín egy meleg, pasztell árnyalat, melynek alapja a narancssárga

Facebook