Dekoráció őszi termésekből

Sokan szeretik őszi termésekkel, bogyókkal, gyümölcsökkel díszíteni otthonukat ebben az időszakban: összegyűjtött fényes gesztenyék egy kis kosárban, almákkal teli tál az étkező asztalon, vagy egy csokor bogyós ág vázába téve. A természet kincseit azonban kreatívabban is használhatjuk, hiszen csodás színeikkel izgalmas hangulatot varázsolnak.
Az összegyűjtött makkokat fessük be arany, vagy ezüst színű hobbi festékkel úgy, hogy a kalapjuk maradjon meg az eredeti színben. Tegyük őket egy lapos porcelán tálba, így a klasszikus hangulathoz csillogó kiegészítőket kapunk.
A makkok kalapját szedjük le és azok peremét ragasztóval bekenve erősítsük fel őket egy egyszerű asztali képkeretre. Nagyobb fali képkeret esetén ezt fél dióhéjakkal is megtehetjük. Ha törtfehér, vagy bézs festékkel befestjük, majd óvatosan átdörzsöljük a dióhéjakat, átlátszik majd a természetes barna szín és szép antikolt hatást érhetünk el. Ez remekül illik a vintage hangulathoz.
Az egyszerű gyümölcstál helyett készítsünk az almákból, körtékből csillogó, ünnepi asztaldíszt. Fényesítsük ki a gyümölcsöket egy puha ronggyal. Vegyünk ehető arany füstfóliát, amit egy puha ecsettel vigyünk fel a gyümölcsök felületére. Magától oda fog tapadni. Nem baj, ha nem fedi be teljesen, sőt, izgalmasabb és antik jellegű a látvány, ha csak nagyobb foltokban kerül fel az aranyozás. Amennyiben nem étkezésre szánjuk, ragasszunk a gyümölcsök felületére strasszköveket a fényűző hatás eléréséhez.
Szedjünk nagyobb mennyiségű, különböző színű bogyót (csipkebogyó, berkenyefélék, tövisbogyó, stb.). Ne legyen rajtuk szár, vagy levél. Ezeket rétegezve öntsük egy szép formájú, magasabb, víztiszta üveg edénybe. Akár mécsest is rakhatunk a tetejére, vagy tehetünk közéjük pár szál virágot. Tökéletes asztalközép lesz.
Kérje lakberendező segítségét a klasszikus őszi dekoráció kialakításához.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük