Archívum

Mosókonyha

A tökéletesen elrejtett “mosókonyha” iskolapéldái

Facebook

Lebegő bútorok

A „lebegő” bútoroktól tágasabbnak érezzük a helyiséget

Facebook

Tanácsadás 2.

Lakberendezési tanácsadás, szín- és stílus tanácsadás, Feng Shui alapú tanácsadás a Classic Interiors-nál.
Akár munkaidő után vagy hétvégén, amikor Ön is ráér.
Előre kalkulálható, így Ön dönti el, mennyi időt szán rá.
Részletekért keresse fel honlapomat: http://classicinteriors.hu/hu/

Facebook

Feng Shui alapú tanácsadás

A Feng Shui alapú tanácsadást azoknak ajánlom, akik életük valamelyik területén változást, javulást szeretnének elérni. A térszervezés olyan témakörökre nyújthat megoldást, mint például:
– boldogtalan párkapcsolat
– vágyott állás / munkakör megszerzése
– egészségügyi problémák
– harmonikus családi élet megteremtése
– stb.
Az otthonunk hatással van ránk, tegyünk róla, hogy ez a hatás pozitív legyen!

Facebook

Tanácsadás

Kinek ajánlom a lakberendezési tanácsadást, mint szolgáltatást?
1. Akik ház/lakás vásárlás előtt állnak és a kiszemelt ingatlanról szeretnék tudni, hogyan lehet azt az igényeiknek megfelelően alakítani.
2. Akik nem terveznek költözést, de a jelenlegi otthonukat már unalmasnak találják. Szívesen átrendeznék a meglévő bútorokat, felfrissítenék a látványt, de nem tudják, hol is kezdjék.
3. Akik pontosan tudják, mit és hogyan szeretnének átalakítani, berendezni, de a terveikhez jól jönne egy végső szakértői vélemény. Közösen átbeszéljük a kapott árajánlatokat, az eddig elkészült terveket, a kiválasztott berendezési tárgyakat stb.

Facebook

Szolgáltatások

Classic Interiors:
– lakberendezési tervezés
– lakberendezési tanácsadás
– home staging
– Feng Shui alapú lakberendezés és tanácsadás
– szín- és stílustanácsadás
Referenciák és további információk:
https://classicinteriors.hu/hu/referenciak

Facebook

Feng Shui – karrier

A munka és a karrier mindenkinek fontos, hiszen ez biztosítja a megélhetést. A Feng Shui segítségével ezt a területet is meg tudjuk erősíteni, javítva ezzel életminőségünkön.
Az otthonunkban az ehhez tartozó terület férfiak esetében a nappali, nők esetében a konyha, de a nappali általánosságban is képviseli ezt a témakört. A Nap, illetve a Hold jegyekhez köthetők, azaz a családapa és családanya minőséget jelentik. Ez akkor is így van, ha egyedülállókról vagy gyermek nélküli párokról van szó.
Általában ezekre a célokra kell megoldást találni (a teljesség igénye nélkül) karrier terén:
– előléptetés segítése
– saját vállalkozás beindítása
– munkahely váltás elősegítése
– munkahelyi elismerés kivívása
Minden Feng Shui tanácsadásánál igaz, hogy azt személyre és térre kell szabni, nincs két egyforma eset.  Általánosságban elmondható, hogy a piros szín energetizáló hatása segít legjobban a pénzhez/karrierhez köthető dolgok feljavításában. Azonban figyelni kell a mennyiségre, hiszen a túl sok mindenből megárthat. Ezen kívül az egyénre gyakorolt hatása sem mellékes, hiszen vannak olyanok is, akik nagyon nem kedvelik ezt a színt. Ekkor segíthet még a pink és az erőteljes narancssárga is. A kis változtatás is nagy dolgokat segíthet elő, nem kell arra gondolni, hogy feltétlenül cseréljük pirosra a kanapét vagy fessük ki a szobát.
A Bágua térkép szerinti gazdagság/siker sarkot (4-es) is aktivizálhatjuk, szintén a piros színnel. A legjobb, ha a munkával kapcsolatos dolgokat itt tudjuk elhelyezni (otthoni iroda vagy csak íróasztal). Ne felejtsük el ez esetben a 9-es területet (hír/hírnév) is aktivizálni mellé.
A célt mindig határozottan ki kell tűzni, azaz pontosan meg kell fogalmaznunk magunknak, tulajdonképpen mit is szeretnénk elérni. A legjobb, ha ezt leírjuk egy papírra, minél részletesebben. Például: mi legyen az új munkahely profilja, milyenek legyenek a kollégák, minimum mennyit szeretnénk keresni, mettől-meddig tartson a munkaidő és még sok hasonló. Legyünk hálásak azért, amit már elértünk: a jelenlegi munkánkért, pozíciónkért, fizetésünkért stb. (Néha ez nem könnyű…). A hozzáállás csak rajtunk múlik, senki nem tud pozitív lenni helyettünk.
Mindenki a maga sorsának kovácsa, így a változásokat is csak ő maga tudja elérni. A Feng Shui ehhez nyújt eszköztárat, a témában járatos lakberendező pedig segítő kezet.

Facebook

Feng Shui – párkapcsolat

A Feng Shui alapú térszervezés és élettér elemzés egyre elfogadottabb hazánkban is. Mind szélesebb réteg győződik meg róla, hogy a jól alkalmazott elvek és segítő eszközök bárhol működnek – kultúrától, országtól, hittől függetlenül.
A párkapcsolat az egyik olyan terület, melyet a legtöbben szeretnének kiegyensúlyozni, javítani vagy éppen létrehozni. Az otthonunkban az ehhez tartozó elsődleges terület, nem meglepő módon, a hálószoba. Ez a tér mindkét nemet képviseli, akkor is, ha csak egy ember lakik ott. A párkapcsolatban a szerelmet és a szexet testesíti meg (Vénuszi és Marsi jelleg), ezekre lesznek hatással az itt elvégzett változtatások. Hölgyek esetében a másik ilyen terület a fürdőszoba, mely a nőiességre, énképre van hatással. A kettő sokszor szorosan összefügg…
Általában ezekre a célokra kell megoldást találni (a teljesség igénye nélkül) párkapcsolati téren:
– futó kalandok helyett tartós kapcsolat
– „más” embertípus bevonzása, mint az eddigi kapcsolatok
– a meglévő párkapcsolat harmóniájának visszaállítása
– szexualitás újraélesztése/fokozása
Minden ilyen jellegű elemzést a jelen helyzet megismerésével és az adott tér feltérképezésével kell kezdeni. Ennek során sok olyan dolog is kiderülhet, ami talán nem is tudatosult még a változásra vágyó emberben. Alapos beszélgetés és kérdezz-felelek segít a kívánt célok pontos megfogalmazásában és annak meghatározásában, hogy ezt milyen eszközökkel lehet elérni.
Itt is vannak általános szabályok (pl.: tárgyakat párosával elhelyezni), tudományosan bizonyított tények (pl.: színek élettani hatásai) és alapelvek, amikhez igazodnunk kell. DE! Minden eset más és más, hiszen mindenki külön egyéniség, saját élethelyzettel és az ingatlanok is merőben különbözők lehetnek. Éppen ezért minden ilyen elemzés teljes mértékben egyénre szabott.
Lényeges az egyensúly megtartása, hiszen a hálószoba emellett az éjszakai pihenés/feltöltődés színtere is. Nagyon sokszor aprónak tűnő változtatások, egy-egy tárgy eltávolítása vagy épp beszerzése jelentős változást eredményezhet. A fentiek akkor is alkalmazhatók, ha a lakás nem saját vagy épp csak egy szobát tekinthetünk teljesen magunkénak.
Mindenki a maga sorsának kovácsa, így a változásokat is csak ő maga tudja elérni. A Feng Shui ehhez nyújt eszköztárat, a témában járatos lakberendező pedig segítő kezet.

Facebook

Saját munka 21.

Tavaly készült el ennek az 56 nm-es belvárosi lakásnak az átalakítása egy nagyon kedves hölgy számára. A tér áttervezése mellett a megfelelő mennyiségű tárolóhely kialakítása volt fontos szempont. A konyha helyére került a hálószoba, hogy a pici hátsó erkélyt is kihasználjuk, így a kamra gardróbbá alakult. Az előszoba és egy félszoba közös falának megszüntetésével jött létre az új konyha. A régi hall falát szintén lebontottuk, így bőven elfér az étkező és a nagyobb gardrób egymás mellett. Ezzel a központi tér sokkal szellősebb, élhetőbb lett. A semleges krémszín és barna biztosítja a nyugodt alapot, amit a kék különböző árnyalatai élénkítenek fel, a türkiztől a kobaltig.
További képek itt: http://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/60-referencia15

Facebook

Multifunkciós helyiség

A tér funkciók szerinti elkülönítése egy helyiségben lévő nappali és háló esetén

Facebook