Archívum

Színes mennyezet

Ne féljünk színesre festeni a mennyezetet!

Sminkasztal

A sminkasztal kerülhet a hálószobába, a fürdőszobába vagy a gardróbszobába is

Saját munka 21.

Tavaly készült el ennek az 56 nm-es belvárosi lakásnak az átalakítása egy nagyon kedves hölgy számára. A tér áttervezése mellett a megfelelő mennyiségű tárolóhely kialakítása volt fontos szempont. A konyha helyére került a hálószoba, hogy a pici hátsó erkélyt is kihasználjuk, így a kamra gardróbbá alakult. Az előszoba és egy félszoba közös falának megszüntetésével jött létre az új konyha. A régi hall falát szintén lebontottuk, így bőven elfér az étkező és a nagyobb gardrób egymás mellett. Ezzel a központi tér sokkal szellősebb, élhetőbb lett. A semleges krémszín és barna biztosítja a nyugodt alapot, amit a kék különböző árnyalatai élénkítenek fel, a türkiztől a kobaltig.
További képek itt: http://classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/60-referencia15

Cipőtárolás

Rejtett cipőtárolási ötletek, nem csak helyszűkében lévőknek

Plusz tárolóhely

Multifunkciós bútorok, melyek plusz tárolóhelyet is rejtenek

Tetőablak függönyözése

Tetőtérben sokaknak okoz problémát az árnyékolás. Rolettával, ablak fóliával, reluxával persze könnyen megoldható, de aki klasszikus stílusú, dekoratív függönyt szeretne ebbe a helyiségbe is, annak nincs könnyű dolga.
A ferde síkban lévő tetőablakoknál két karnis felhelyezése nyújthat megoldást. A felső, ablaknyílás feletti ugyanazt a funkciót látja el, mint egy átlagos ablak esetében. Az alsó viszont a függöny anyagának megtartásában kap szerepet. Az alsót az ablaknyílás alá helyezzük el. Mindkettő kétoldalt lógjon túl a nyíláson, pont úgy, mint más helyiségekben. Hosszú, földig érő függönynél a textilt egyszerűen berakjuk az alsó karnis mögé. Amikor be van húzva, a rúd akkor is megtartja az anyagot a ferde síkon. Rövid függönynél azonban a textilbe be kell húzni az alsó karnist is, ugyanúgy, mint felül. Mindkét esetben egy, vagy két oldalra elhúzható változatot is készíttethetünk. Természetesen a függöny a karnishoz itt is bármely szokott módon kapcsolódhat (karikákkal, textil fülekkel, bújtatóval, stb.).
Függőleges falon lévő, de majdnem az egész falat elfoglaló ablaknál az okozhat gondot, hogy a ferde tetőrész találkozása miatt nincs elég hely a karnis számára az ablak felett. Ezt még nehezíti, ha maga az ablak sem négyzetes alakú, hanem követi a tető vonalát. Profi függönyös cég segítségét célszerű kérni, hogy a végeredmény szép legyen. A függöny hosszának követnie kell az ablak vonalát. Ez esetben is két karnisra lesz szükség, a ferdeség miatt azonban a rögzítés már nem szabadon választható, hiszen a karikák például lecsúsznának a karnison a gravitáció miatt.
Amennyiben a függőleges részen lévő ablak túl kicsi, vagy nem szimmetrikusan helyezkedik el, egy látványosabb függöny megoldással javíthatunk az összképen. Az egész falrészt befedő, a szoba berendezését kiegészítő textillel a nagyobb nyílászáró érzését kelthetjük és az amúgy hátrányos kinézetű falrészből fókuszpontot varázsolhatunk. A függönyelkötő bojtok és falara szerelhető dekoratív konzolok jó szolgálatot tesznek majd.
Kérje lakberendező segítségét a tetőtéri függönyözés megoldásához is.

Saját munka 13.

Pályázatra terveztem: 88 nm-es családi ház fiatal pár számára
További képek: http://www.classicinteriors.hu/hu/referenciak/20-referencia/55-referencia13

Magasfényű bútorok

A most divatos magas fényű (esetenként merész színű) bútorfrontok nagyon jól mutatnak klasszikus enteriőrben is, ha megfelelő stílusban készülnek

Tévhitek a lakberendezőkről

Szinte naponta találkozni lakberendezőkkel kapcsolatos olyan véleményekkel, melyek tévhiteken alapulnak. Itthon az emberek nagy része szerint még mindig nem tartozik ez a szakma a teljes létjogosultsággal rendelkező, megbecsült foglalkozások közé. Éppen ezért a legalapvetőbb téves kijelentéseket tisztázni kell.
1. A lakberendező saját magát akarja megvalósítani az én ingatlanom megtervezése során
Egy jó lakberendező SOHA nem önmagát valósítja meg egy munka során, hanem a tulajdonos álmait váltja valóra! Mivel abban a szerencsés helyzetben van, hogy a munkája egyben a szenvedélye is, nincs szüksége több önigazolásra. Tény, hogy minden lakberendezőnek megvan a saját stílusa, amiről egy idő után felismerhetők a munkái. Ez előny a megbízóra nézve, hiszen a referenciák alapján már jó előre válogatni tud a tervezők között, kinek a munkái állnak hozzá legközelebb.
2. Lakberendező felfogadását csak a nagyon gazdagok engedhetik meg maguknak
Egy teljes körű lakberendezői tervezés ára sok paramétertől függ, ezért mindig egyedi árajánlat adás alapján történik. Pontosan úgy, mint például egy burkolási, vagy fűtésszerelési munka. Nem lehet abból kiindulni, hogy a szomszéd/barát/rokon mennyit fizetett érte (esetleg évekkel korábban). Az árajánlatkérés nem kerül pénzbe, nyugodtan körbe lehet nézni a lakberendezők között. Ezen kívül „csak” lakberendezési tanácsadást is kérhetünk, ami jóval költséghatékonyabb, ám jóval szűkebb körű lehetőség is, de nagyon sokat segíthet egy laikusnak.
3. Lakberendező felkérése csak úri huncutság, igazából nem csinál semmit a pénzéért
Csak pár példa erre a „semmire”: felméri az ingatlant és az igényeket, az ügyféllel folyamatosan egyeztetve elkészíti a terveket (építés-bontási, világítási, berendezési, egyedi bútor, álmennyezet, konszignáció, stb.), intézi a megrendeléseket, egyeztet a kivitelezőkkel és még sorolhatnám. Egy mondatra leszűkítve: pénzt és időt spórol a tulajdonosnak azzal, hogy szakértőként részt vesz a munkálatokban.
4. Én pontosan tudom, mit és hogyan szeretnék, ne akarjon mást (szín, stílus, elrendezés, stb.) rám erőltetni
A lakberendező nem erőltet rá senkire semmit. Tanácsot ad. Mégpedig a szakmai tudása és tapasztalata alapján. Nem csak a munka elvégzése a cél, hanem az is, hogy az ingatlan mindenben megfeleljen a tulajdonosnak. Sok olyan dolgot is felvethet, amire a megbízó még csak nem is gondolt, vagy soha nem hallotta, hogy az a lehetőség is létezik. Amennyiben a tulajdonos szeretne végigvinni mindent az első perctől az utolsóig, de nem szakmabeli, célszerű egy-két óra lakberendezési tanácsadást kérnie, hogy lássa, amit kigondolt, valóban megfelelő-e. Ezzel sok pénzt megspórolhat a felújítás/építkezés alatt.
5. A lakberendező csak luxus termékeket fog rám tukmálni, amire nincs pénzem
A költségkeretet már a megbízás legelején tisztázza a lakberendező a tulajdonossal. Ennek keretén belül fogja megtervezni a leendő otthont, lehetőség szerint az összes kívánságot (nem irreálisakat!) teljesítve. Mivel ismeri a piacot, tudja, mekkora költségkeretbe mi fér bele, az adottságok és az elvárások tükrében.
Legyünk bizalommal a lakberendezők iránt, mivel jobbá és kényelmesebbé akarják tenni életünket azzal, hogy az igényeinkre alakítják azt az ingatlant, amit otthonunknak fogunk nevezni.

Saját munka 9.

Legutóbb elkészült munkám a lakbermagazin.hu oldalon:
http://lakbermagazin.hu/lakberendezo/lakberendezo-munkak/2492-1-plusz-2-felszobas-budapesti-panellakas-klasszikus-stilusban-67m2.html